Poll

POLL: Hoe eng vind jij 'IT' eigenlijk?

Deed je het in je broek of gaapte je de film weg?

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Bram de Groot om 23:05 in Poll
Iedereen die het eerste deel graag had willen zien, heeft dit ondertussen ongetwijfeld gedaan en velen van hen kijken waarschijnlijk uit naar het tweede deel. Andy Muschietti's Stephen King-verfilming IT was namelijk een monsterhit. In deze POLL de vraag: hoe eng vond jij de film eigenlijk?

De filmmakers kozen voor IT gelukkig voor een R-rating / 16 jaar en ouder-insteek. Dit leverde bloederige en zo af en toe wat scare jumps op. Uiteraard draait de film niet direct om Bill Skarsgårds Pennywise the Clown. Het is meer een verhaal over jeugd en vriendschap. Een thema dat in het tweede deel IT: Chapter Two, te verschijnen in september 2019, ongetwijfeld terugkeert.

De opnames voor het tweede deel gaan binnenkort starten. De Loser's Club keert terug om opnieuw af te rekenen met 'het'. De Losers worden gespeeld door James McAvoy (Bill), Jessica Chastain (Beverly), Bill Hader (Richie), James Ransone (Eddie), Andy Bean (Stan), ??? (Ben) en ??? (Mike). Regisseur Muschietti zei onlangs nog dat deel 2 nog enger wordt en dat je luiers mee moet nemen.

Hieronder de POLL. Succes met stemmen!

60 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

ThomasOMalley

Avatar

Topper. Inderdaad niet super eng, maar welke film is dat nou wel? En welke horrorfilm kan ook een goed verhaal vertellen met interessante en uitgewerkte karakters en tegelijkertijd een rasechte horror zijn?
Het was nooit de bedoeling om alleen het horrorgenre te dragen; ik denk dat men blij mag zijn dat er zo af en toe nog horrorfilms gemaakt worden waar een beetje moeite in wordt gestoken.

Gigan72

Avatar

Als je al heel je leven horror films kijk ( ik was al vrij jong toen ik mijn eerste horror films zag Dracula / Frankenstein enzo )
Dan zijn horror films niet echt eng meer dus het lig wat je gewend.
IT vindt ik niet eng maar vindt hem wel erg goed.
Kom maar op met chapter two

Frietgezicht

Avatar

Matige film en totaal niet eng. Het begin is sterk (daarna knoopt Pennywise nooit meer een gesprekje aan met iemand helaas)

en de 2e scene met Georgie(in de kelder) ook.
Juist doordat Penny nooit echt toeslaat neemt de dreiging af. Veel happen zonder te bijten doet de film geen goed. En die CGI paardenbek als die wil vreten helpt ook niet.

Een erg overrated filmpje die nooit echt eng wordt door een groepje kids die slecht zijn uitgewerkt en een clown die niet goed gebruikt wordt. Dat in combinatie met slechte CGI en een slap verhaal met aan elkaar geplakte scenes zorgt ervoor dat ik niet onder de indruk was.

Renegade

Avatar

De mini serie was enger. Ik vond hem zwaar tegenvallen. Slecht uit gewerkt en te gehaast.

Hendrik de Kijzer

Avatar

How IT Should Have Ended:
https://www.youtube.com/watch?v=gh0WvZtbATE

benjamin

Avatar

Goeie film, maar niet buitengewoon eng.

Ereptile

Avatar

Vermakelijk eng :) Ik ben samen met een paar vrienden geweest, waarvan er 1 is die caulrofobie heeft (angst voor clowns). Als zij die poll mocht invullen... Maar ik vond de film prima. Ze hebben Pennywise niet overdreven veel gebruikt en ik vond deze Pennywise beter dan Tim Curry's versie.

Artificialis

Avatar

Niet gezien, ik heb de angst voor clowns überhaupt nooit begrepen.

Decepticon

Avatar

Wat Thomas, Gigan en Ereptile zeggen.

Ik vind een erg goede film, vermakelijk eng, een film die juist wel goed uitgewerkt is en wel goed uitgewerkte personages heeft.

Horrorfilms waar ik soms nog wel kippenvel van krijg, zijn The Conjuring films. Ook als ik die na een hele poos weer kijk, in het pikke donker, gordijnen dicht en licht uit, dan krijg soms nog wel de rillingen over mijn armen. Zo goed zijn die gemaakt.

Scheerzeep

Avatar

Ik dacht dat dit een comedy was? Nee, leuke film, maar horror? Nee. Het helpt ook niet echt dat ze een groot deel van de potentiële schrikmomenten eigenlijk al hadden verklapt in de trailers...

FrancescaJ

Avatar

Vermakelijk eng. Mooi en knap verfilmd qua karakters. Het boek is zo uitgebreid dus knap dat alle jeugd personages toch zo precies zijn neergezet in dit eerste hoofdstuk. Voor mij geen echte horror film maar meer een mooie coming of age film, dit deel dan. Paar enge momenten maar nee geen huiveringwekkende horror.

Shifty777

Avatar

Als je een film er enkel op moet beoordelen hoe eng hij is en niet hoe goed hij verder inhoudelijk is, dan klopt de benadering voor mij al niet helemaal.

Frietgezicht

Avatar

@ Decepticon, net zo goed uitgewerkt als de karakters in de Transformers-films ja.
Hoogstens Billy en Beverly hebben nog wat uitdieping en dankzij zijn broertje en haar vader een arc en ontwikkeling maar de rest lopen er wat bij en maken seksistische opmerkingen over elkaars moeders en zussen.

De film zelf is gewoon aan elkaar geplakte onmoetingen met Pennywise, dan weer pietje die hem ziet in een tuin, dan koosje die te maken krijgt met een fake CGI karakter uit een schilderij(en uit de film Mama,toevallig zelfde regisseur) en dan herman die ongeloofwaardig een verlaten huis ingaat enz.

Penny zelf wordt verslagen door kids juist omdat hij aan het einde niet eng was en vooral raar deed zonder er eentje te doden. De film zelf toont aan dat Penny niet eng is haha.

Pennywise2017

Avatar

Op vermakelijk eng gestemd omdat ik niet bepaald het type ben die huilend films uit loop of nachtmerries krijg. De film heeft een duistere sfeer en de openingsscene met Georgie vind ik een van de beste openingsscènes in het horror genre. Pure kippenvel!
Ik hoef niet meer te luisteren naar de mensen die zeggen dat de film totaal niet eng was of geen horror want die weten nog steeds niet waar de film over gaat.

Spider-fan

Avatar

Vermakelijk eng/eng genoeg. Zoals al gezegd wordt, de film is meer dan alleen horror, het is coming-of-age. Dus zal het nooit echt tot de engste horrorfilms behoren. Maar vergeleken met de mini-serie was ik toch verrast hoeveel 'enger' hij was. Ik vind deze Pennywise veel 'freakier' dan de eerste, maar het nadeel van het personage is dat het te lang en te veel in beeld is om eng te blijven. Dus het zijn meer de dingen die verder gebeuren die het 'eng' maken.

chefry1983

Avatar

Niet gezien dus ook niet gestemd

Goku32

Avatar

Vermakelijk eng was deze it movie. Hopelijk is het tweede deel enger dan de eerste

ThomasOMalley

Avatar

Artificialis "ik heb de angst voor clowns überhaupt nooit begrepen."
En dat terwijl empathie eigenlijk één van je sterkste karaktereigenschappen is.

Gigan72

Avatar

Of het eng is of niet eng heeft ook met leeftijd te maken.
Laat deze IT zien aan 12 jarige of iemand die nooit horror kijk die gaan dit wel eng vinden.
Een aantal van ons vonden de oude IT ook eng toen we jong waren.

Ik zag ooit toen ik 12 was House By The Cemetery ik heb er jaren een trauma aan over gehouden haha geen andere horror film heb ik ooit zo eng gevonden als House By The Cemetery elke andere horror er na was niet eng meer..
Het heeft best een lange tijd geduurd voor dat ik hem weer een x heb gekeken.. vindt het nog steeds 1 van de beste 80.s horror films die er is.

Heeft hier iemand ook dat met een horror uit je jeugd die je echt heb laten schijten in je broek dat de rest er na niet zo eng meer was?


Pennywise2017

Avatar

@Gigan72 Helaas ben ik niet opgegroeid in de jaren 80 maar een van de eerste horror films die ik me kan herinneren was Jaws. Die zorgde ervoor dat ik voor een tijdje bang was om te zwemmen. Ik was ook heel erg bang voor Pennywise en Chucky.
Wanneer ik echt in het horror genre terecht kwam was toen ik Insidious keek. Die film was en is nog steeds naar mijn mening een erg sterke horror film, netzoals de conjuring films. James Wan weet echt wat ie doet!

Gigan72

Avatar

Ik ben niet zo superfan van geesten horror vindt ze vaak saai maar The Conjuring deel 1 vindt ik wel heel goed.
De horror van deze tijd vindt ik een stuk minder als de jaren 80 en begin jaren 90 horror
Toen kon je veel meer laten zien en een hoop was ook nieuw Freddy kreuger, Jason voorhees enzo de sfx revolutie geen cgi shit maar echte sfx maku up. practical effects.
En het was gewoon Rated R
Nu zie je te vaak dat ze er een PG-13 film van maken. Of een redoot of remake die 9 van de 10 x slecht zujn.
Het is nu goed zoeken voor mij naar een goede horror film zeker in de bioscoop.
Pennywise2017

Avatar

Klopt, ik kijk erg uit naar Hereditary, The Nun en Halloween

Sunspot

Avatar

Nog niet gezien, wilde he wel, maar niet van gekomen, heb het idee dat het een kinderfilm is.

Heeft het werkelijk goeie momenten, spannende? Dat gezicht vna clownboy ziet er wel freaky uit, kan eng zijn lijkt mij.

Sunspot

Avatar

Wat hierboven al wel gezegd lijkt te worden, teveel films uiteindelijk die niet echt eng zijn, gewoon niet genoeg.

Alsof alles op 'veilig' staat of zo, met goeie uitzonderingen.

Maar IT buiten beschouwing, was volgens mij ookniet de bedoeling om echt eng te zijn toch.

maar gewoon in het algemeen, teveel zogenaamde films die eng zijn.

bedoel niet per se met gore, maar pure spanning, echt dat je het voelt in je lichaam.

Moviemagic

Avatar

Tegenwoordig leunen teveel horrorfilms op 'jumpscares'. Zelfs 'gore' is alweer een heel stuk minder dan vroeger. IT (ondanks leuke film) zou een meer dreigende sfeer moeten hebben dan dat hij nu heeft. Dankzij de marketing hebben we ook al veel zaken gezien voordat we überhaupt de bioscoop indoken.

Artificialis

Avatar

ThomasOMalley "En dat terwijl empathie eigenlijk één van je sterkste karaktereigenschappen is."

Absoluut, ik kan mij vooral goed inleven in echte problemen. En ik ben goed in het herkennen van aanstellerij, waarvoor je geen inlevingsvermogen moet tonen, maar juist kritiek moet leveren. Anders krijgen we een kleinzerig wereldje waarin iedereen wel een reden bedenkt om zichzelf zielig te vinden.

benjamin

Avatar

Gigan72 "Het is nu goed zoeken voor mij naar een goede horror film zeker in de bioscoop."
Ik krijg toch de indruk dat er de laatste tijd een hele hoop geslaagde horrorfilms lijken uit te komen.

Artificialis "Absoluut, ik kan mij vooral goed inleven in echte problemen. En ik ben goed in het herkennen van aanstellerij, waarvoor je geen inlevingsvermogen moet tonen, maar juist kritiek moet leveren"
En zelfreflectie is zeker ook één van je sterke kanten?

Spider-fan

Avatar

Ik zie toch nog wel goede horrorfilms, maar ik kan er inderdaad niet eens zoveel opnoemen die recentelijk indruk maakten, al vond ik It wel erg geslaagd - komt voornamelijk door de goede acteurs denk ik. The Witch vond ik recentelijk goed en The Ritual op Netflix.

Zoals al gezegd er zijn te veel remakes. En ook zien veel films er te gelikt uit (met name ook de remakes). Als je naar de horrorfilms kijkt vanaf Night of the Living Dead (wat toch wel het begin is van de moderne horrorfilm), waren die vroeger veel rauwer en directer gefilmd. Alles ziet er tegenwoordig te mooi uit - met als enige uitzondering de found footage films - alles wordt gepresenteerd met een glanzend laagje erover en dat maakt dat het minder impact heeft dan films uit de jaren zeventig zoals Texas Chainsaw, en zelfs al de slasherfilms van begin jaren tachtig of films als Evil Dead of Hellraiser (de oorspronkelijke films) hebben niet zo'n laagje.
Het nadeel is dat het genre erg terugkijkt, het herhaalt dingen die al veel gedaan zijn en succesvol zijn, maar doet erg weinig nieuws. Vooral ook als je naar de tv-series kijkt, heel veel weer gebaseerd op horror's greatest hits: The Exorcist, Ash versus Evil Dead (al is die wel erg geslaagd), Bates Motel, Hannibal, Scream, The Omen etc.

Artificialis

Avatar

benjamin "En zelfreflectie is zeker ook één van je sterke kanten?"

Absoluut, ik kom ook telkens tot de conclusie dat ik een ongelofelijk fantastisch persoon ben. Sommige mensen hebben nou eenmaal geen tekortkomingen. Het is een prettige gedachte dat ik één van die personen ben.

Spider-fan

Avatar

Gigan72:

Sowieso speelt dat mee met het tegenvallen van latere horrorfilms, je reactie erop is op latere leeftijd minder. En als je jong bent zijn de ideeën nog nieuw en fris, en niet de zoveelste zombie- of vampierenfilm die je kijkt.

Welke ik eng vond toen ik jong was: Salem's Lot (vooral dat jochie dat voor het raam zweeft en met zijn nagels erover krast). Ook Evil Dead en Exorcist vond ik eng en Friday the 13th de eerste, vooral door het einde met Jason die uit het meer komt - je voelt dat aankomen, maar toch is het een heel goed getimed moment. Verder vond ik weinig echt eng. The House by the Cemetery heb ik nooit zo bijzonder gevonden. Ik vind van Fulci vooral Don't Torture a Duckling goed, en The Psychic en The Beyond ook wel. Zijn andere films vind ik over het algemeen niet zo geweldig, zoals Zombie Flesh Eaters die velen geweldig vinden.
Ik moet wel zeggen dat Fulci een meester was in het tot het uiterste opvoeren en uitrekken van een bloederig moment: zoals die boor in City of the Living Dead die door iemand's hoofd gaat - op zich niet zo'n bijzonder idee, maar het uiterst lang inzoomen op de boor en het uitstellen van het moment dat die boor echt het hoofd ingaat, maakt het bijna ondraaglijk om te kijken.

ThomasOMalley

Avatar

Artificialis "Sommige mensen hebben nou eenmaal geen tekortkomingen. Het is een prettige gedachte dat ik één van die personen ben."
Zegt degene die in dit gezelschap met afstand verantwoordelijk is voor het hoogste percentage omzet van Kleenex.

ThomasOMalley

Avatar

^Overigens niet lullig bedoeld naar jou toe frietgezicht ;)

Chris23

Avatar

Van recente dingen vond ik die Carebear scene uit Annihilation wel eng.
Spoilers :

Gigan72

Avatar

@spiderfan
Ik denk dat The House By The Cemetery mijn eerste Lucio Fulci film was die ik zag toen.
Nu vindt ik hem niet eng of zo maar als je 12 ben is dat een heel ander verhaal natuurlijk was ik veel te jong voor die film.
Maar je weet hoe het gaat ouders weg en stiekum kijken
Voor mij is Lucio Fulci 1 van mijn horror helden.
Hoe hij het in beeld breng veel close ups
En gewoon laten zien
Bv dat stukje in Zombie als die dame langzaam naar die houten splinter getroken wordt en het in haar oog gaat
Of in City of The Living Dead als die vrouw langzaam haar hersenen en ingewanden uitkots.
Ik zeg wel dat je van zijn stijl moet houden en toch wel zo nu en dan een sterke maag moet hebben... want de gore in zijn films is erg geweldadig en smerig.

Spider-fan

Avatar

Gigan72:

House by the Cemetery speelt ook in op de angst voor kelders en daar opgesloten te worden. Ik vind Fulci's zombie-films alleen maar focusssen op de gore, verder zit er geen bijzonder verhaal in, vind ik, daarom ben ik er niet weg van. Er wordt simpelweg gezegd: de deur naar de hel is open, en dat is zo'n beetje het enige verhaal wat er in zit. Fulci zelf vond zijn oudere films beter, maar die zombie-films deden het gigantisch goed in die tijd. Zombie Flesh Eaters was één van de best bezochte films dat jaar, ook in Nederland.

benjamin

Avatar

Spider-fan "Ik zie toch nog wel goede horrorfilms, maar ik kan er inderdaad niet eens zoveel opnoemen die recentelijk indruk maakten, al vond ik It wel erg geslaagd - komt voornamelijk door de goede acteurs denk ik. The Witch vond ik recentelijk goed en The Ritual op Netflix. "
Ik zou Get Out, It Follows en The Babadook ook zeker bij recente geslaagde horror plaatsen en hoor veel goeds over A Quiet Place en Hereditary.

Chris23

Avatar

Plus dat fulci zombihorror zich richt op de horror van (vieze smerige rottende stinkende) lijken in je nabijheid.
En dan bewegen die lijken ook nog s. (bewegenja, dus niet leven, dus niet grommen (ademen met kapotte longen klinkt veel griezeliger) en niet emotie s in gezichtsuitdrukkingen tonen)
En vreten je ook nog `s nog op een gruwelijk pijnlijke manier op ook.
En t feit dat die lijken bewegen komt niet door een een of ander virus, maar door "pure evil from (lovecraftian) hell".(dat feit heeft ook iets te maken dat de slachtoffers uit die films ondanks de sloomheid van die zombies toch het haasje worden meestal denk ik).
Is ff wat anders dan walkers afknallen films nu. ;)
Als een moderne fimmaker een nieuwe , kwalitatief betere film (want die fulci films waren best crappy op een hoop vlakken) met dat concept zou maken, zou ik gelijk een kaartje kopen. :)

Spider-fan

Avatar

Frietgezicht:

It slaat wel toe, maar niet zozeer bij de Losers. Het vreemde is dat hij aan de Losers wel verschijnt, maar ze ontkomen steeds (vrij makkelijk). Dat komt omdat het verhaal nu eenmaal voorschrijft dat ze moeten overleven om hem te verslaan en zelfs weer moeten terugkomen als volwassenen. Dat haalt de spanning er wel wat uit, maar dat was bij de oude It toch niet anders?

Master Of Films

Avatar

Artificialis "Absoluut, ik kom ook telkens tot de conclusie dat ik een ongelofelijk fantastisch persoon ben. Sommige mensen hebben nou eenmaal geen tekortkomingen. Het is een prettige gedachte dat ik één van die personen ben."
Zit je nou werkelijk Mein Kampf te quoten.

Spider-fan

Avatar

Benjamin:

Alleen Get Out en Babadook gezien. Babadook vond ik wel redelijk. De ophef rond Get Out snap ik niet - althans als horrorfilm is het niks bijzonders, gaat waarschijnlijk om een gedachte erachter die ik mis. It Follows ben ik wel benieuwd naar.

Sunspot

Avatar

@Chris23

Yep, dat is een spannende scene inderdaad, goeie film ook.

Sunspot

Avatar

@Benjamin

yep, It Follows is echt een meesterwerk, door heel de film heen voel je spanning, dreigend sfeertje, was ook verfrissend, maar gewoon verhaal ook, zo lekker!!!

Spider-fan

Avatar

Wel opvallend dat zombiefilms het zoveel beter doen de afgelopen jaren dan vampierfilms (en dan bedoel ik vampierfilms als horrorfilm, niet fantasy/romantiek als Twilight of actie als Underworld of Blade). Er zijn er wel een paar geweest (Let the Right One In - wellicht is dat ook meer drama dan horror, Dark Shadows, Fright Night remake), maar vergeleken met het enorme aantal zombiefilms, en -series is het niet veel.
Ik weet niet waarom zombies zoveel populairder zijn geworden.

Frietgezicht

Avatar

@ Ben, It Follows heb je gelijk in maar dat je Get Out erbij zet vind ik aardig bizar ;)

Artificialis

Avatar

ThomasOMalley "Zegt degene die in dit gezelschap met afstand verantwoordelijk is voor het hoogste percentage omzet van Kleenex."

Volgens mij is Kleenex juist faillissement bespaard gebleven omdat jij sinds de jaren 90 regelmatig Léon: The Professional gekeken hebt.

Ereptile

Avatar

@Chris23, die beer was het hoogtepunt van Annihilation voor mij. Dat en die scene met die army gozer in die gym.

Frietgezicht

Avatar

@ Spider-fan,klopt idd maar ik zeg ook niet dat de oude versie het beter deed en sowieso ga ik de oude versie niet vergelijken met de nieuwe want de oude heb ik gekeken toen ik een kind was dus dat was doodeng. Plus dat je dan minder let op kritiekpunten.

Als ik die leeftijd nu was zou ik deze film fantastisch vinden en mijn neefjes enz hoor ik dr ook wel over,en terecht.

Maar de dreiging van een badguy moet soms ook zijn dat zijn aanwezigheid al zo gevaarlijk is dat je eigenlijk denkt dat die gene niet levend uit de situatie stapt, in deze film ontsnappen ze continu en neemt zijn dreiging af,zeker nadat de kids hem aan het einde verslaan.

Ik vind juist Pennywise aan het begin als die een gesprek heeft erg sterk,later is het vooral aan komen rennen en met een CGI tandenbek 'proberen' schade aan te richten zonder succes.

Frietgezicht

Avatar

@ Thomas, ik neem het niet persoonlijk op :P

Akke Moeka Hara

Avatar

Het begin zet je even op een dwaalspoor en je denkt er gaan echt doden vallen.
Maar hoevaak en makkelijk hij de kans krijgt, is het allemaal net en niet, en dat merk je bij de derde poging en dan neemt de waarde heel snel af.

benjamin

Avatar

Frietgezicht " It Follows heb je gelijk in maar dat je Get Out erbij zet vind ik aardig bizar ;)"
Get Out is toch een goede film en technisch gezien een horrorfilm.

ThomasOMalley

Avatar

Artificialis "Volgens mij is Kleenex juist faillissement bespaard gebleven omdat jij sinds de jaren 90 regelmatig Léon: The Professional gekeken hebt."
Natalie Portman was destijds minderjarig, maar ouder dan ik. Dus als je wilde suggereren dat ik in de jaren 90 een pedo was, zeg ik: goede comeback jongen.

Frietgezicht

Avatar

^ Ja ok,geen slechte film maar op zich wel erg overrated. Eigenlijk is de gehele film meer mysterieus maar met veel 'plotholes'. Waarom al die hypnose en geen verdovend middeltje(ja anders is de film snel klaar) want dan hoeft de familie niet continu te acteren dat ze anders zijn en de enige scary momenten zijn ook echt puur om tussentijds wat spooky's erin te gooien want het slaat nergens op(de ouders van zijn schoonouders lopen als zombies s'nachts rond,overdag als slaven wat op het einde nergens op slaat en dat die op hem af kwam rennen was ook zo'n scene die achteraf nergens op slaat maar puur voor een spannend momentje erin zat)

Eigenlijk slaat de horror pas aan het einde echt toe(zodra hij dat spul in zijn oor heeft maar hoe dat mogelijk is haha) en juist dan wordt het wel weer een erg standaard horror einde vol cliches en operatiekamers en gore.
Als je dan ziet dat zij meerdere vriendjes daarheen heeft gebracht(en nooit familie of vrienden van die slachtoffers die continu weten dat ze voor het laatst gezien waren op een familieweekend met haar?) realiseer ik mij nog meer dat ik deze film wel heel erg met een korrel zout moet nemen.

Er klopt echt zoveel niet dat ik de reacties gewoon te overdreven positief vind.

benjamin

Avatar

Frietgezicht "realiseer ik mij nog meer dat ik deze film wel heel erg met een korrel zout moet nemen."
Gezien de aard van de film is dat duidelijk.

Frietgezicht

Avatar

Dat praat niet alles goed maar ok

Pennywise2017

Avatar

Annihilation vind ik echt underrated. Het geeft voor mijn gevoel een mysterieuze sfeer op en komt voor mij erg dicht in de buurt van het rijtje sci-fi films met o.a. Alien. Daarnaast ziet de film er ook erg goed en mooi uit met de kleuren en hoe The Shimmer ontworpen is en wat het daarmee creeërt. De eindscene gaf mij echt kippenvel. De muziek was echt geweldig!

Spider-fan

Avatar

Frietgezicht:

Ja, ik snap wel wat je bedoelt. De It van vroeger praatte veel meer. Ik heb het boek wel gelezen vroeger, maar kan me niet herinneren of ie daar veel zei. Van het boek herinner ik me vooral een scène met een mummie die Ben volgt over het ijs en een grote vogel die Mike achtervolgt. Vreemd dat je van zo'n heel boek juist dat herinnert...

Maar welke film vind jij dan wel echt enge horror of echte dreiging? Je hebt de meer fantasierijke horror over wezens die sowieso niet echt zijn of niet bestaan - die kunnen dus sowieso niet echt eng zijn op een realistische manier. Dan kom je eerder uit bij (serie)moordenaars en dat soort dingen, of dieren die mensen aanvallen. Alle horror waarin het over vreemde, onnatuurlijke wezens gaat (waar It onder valt), moet je met een korrel zout nemen en kun je niet echt te realisch over na denken.
Maar het is wel waar dat zeker de Losers in It erg makkelijk ontsnappen (It maakt wel andere slachtoffers onder de jeugd van Derry), dat viel me ook op. Maar toch vond ik hem met de verschillende vormen van It op zich eng genoeg en zitten er genoeg scènes in die ik toch een prima enge sfeer vond hebben. Ik heb nog eens Mama gekeken van dezelfde regisseur en dat is echt een veel mindere film.

Spider-fan

Avatar

Benjamin:

Ik heb het gevoel dat Get Out zo goed wordt gevonden omdat het iets zegt over de raciale situatie in Amerika. Alleen snap ik niet wat erover gezegd wordt.
Ik kan me niet voorstellen dat het puur goed wordt gevonden om de horror in de film, want dat is echt niets bijzonders - het is nauwelijks horror, hoogop aan het eind een beetje. Ik vond hem erg saai en traag. En er zit zelfs een personage in (aan de telefoon steeds) die eerder in een komedie lijkt te zitten.
Het ontgaat me volledig waarom Get Out zelfs bij de Oscars zat (wat bij horror niet veel voorkomt).

Sunspot

Avatar

@Pennywise2017

Ja, en je kan 'meedenken' echt, beetje als bij Ex Machina, ook van dezelfde regisseur, was ook goed terug te zien in Annihalation.

De sfeer alleen al, gewoon een topfilm in scif fi eindelijk weer.

Jammer dat deze film hier niet in de bios is gaan draaien, zo jammer, vooral achteraf gezien, waarom niet in de bios! :)

nieuwslaatste nieuws

meest populair