Ewan McGregor speelt volwassen Danny in 'The Shining'-sequel 'Doctor Sleep'

Ewan McGregor speelt volwassen Danny in 'The Shining'-sequel 'Doctor Sleep'

Natuurlijk wederom gebaseerd op het werk van Stephen King.

Acteur Ewan McGregor (Christopher Robin, Beauty and the Beast) is gecast als de volwassen Danny Torrance, het zoontje van de doorgedraaide Jack (Jack Nicholson) uit The Shining (1980), in Doctor Sleep. Doctor Sleep is gebaseerd op het gelijknamige boek van auteur Stephen King en is een sequel op The Shining. Zit jij straks weer te bibberen in de bioscoop?

Warner Bros. heeft bevestigd dat de Schotse acteur Ewan McGregor te zien zal zijn als Danny Torrance in Doctor Sleep, het vervolg op The Shining van Stanley Kubrick. In deze sequel dealt een volwassen, getraumatiseerde Danny met zijn alcoholverslaving en teruggekeerde krachten. Danny werkt in een hospice waar hij mensen begeleidt tijdens hun sterfproces, hetgeen hem de bijnaam 'Dr. Sleep' oplevert. Door allerlei gebeurtenissen in het verhaal eindigt hij weer in het Overlook Hotel, de locatie waar de krankzinnige gebeurtenissen uit The Shining zich allemaal afspeelden.

Naar het schijnt heeft niemand minder dan bedenker Stephen King zelf ook zijn zege gegeven aan de casting van McGregor. King was overigens niet blij met de filmversie van The Shining en wilde niet dat zijn naam op de aftiteling te zien zou zijn. The Shining deed het ook niet bijzonder in de bioscopen, maar is wel uitgegroeid tot een ware horrorklassieker onder de fans. Er is overigens ook een prequel in ontwikkeling die de naam draagt van het horrorhotel, maar daar is op dit moment nog maar weinig over bekend.

Doctor Sleep wordt geregisseerd door Mike Flanagan, die eerder voor Netflix al aan de slag ging met een andere verfilming van Kings werk, namelijk Gerald's Game (2017). Ook heeft hij redelijk goed ontvangen horrortitels als Oculus (2013) en Ouija: Origin of Evil (2016) op zijn naam staan, dus Flanagan is zeker bekend met het uitdagende genre.


Doctor Sleep moet vanaf 24 januari 2020 in de bioscopen draaien!

NieuwsFilm

meest populair