Algemeen

Ewan McGregor speelt volwassen Danny in 'The Shining'-sequel 'Doctor Sleep'

Natuurlijk wederom gebaseerd op het werk van Stephen King.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Jeffrey Kouters om 11:29 in Algemeen
Acteur Ewan McGregor (Christopher Robin, Beauty and the Beast) is gecast als de volwassen Danny Torrance, het zoontje van de doorgedraaide Jack (Jack Nicholson) uit The Shining (1980), in Doctor Sleep. Doctor Sleep is gebaseerd op het gelijknamige boek van auteur Stephen King en is een sequel op The Shining. Zit jij straks weer te bibberen in de bioscoop?

Warner Bros. heeft bevestigd dat de Schotse acteur Ewan McGregor te zien zal zijn als Danny Torrance in Doctor Sleep, het vervolg op The Shining van Stanley Kubrick. In deze sequel dealt een volwassen, getraumatiseerde Danny met zijn alcoholverslaving en teruggekeerde krachten. Danny werkt in een hospice waar hij mensen begeleidt tijdens hun sterfproces, hetgeen hem de bijnaam 'Dr. Sleep' oplevert. Door allerlei gebeurtenissen in het verhaal eindigt hij weer in het Overlook Hotel, de locatie waar de krankzinnige gebeurtenissen uit The Shining zich allemaal afspeelden.

Naar het schijnt heeft niemand minder dan bedenker Stephen King zelf ook zijn zege gegeven aan de casting van McGregor. King was overigens niet blij met de filmversie van The Shining en wilde niet dat zijn naam op de aftiteling te zien zou zijn. The Shining deed het ook niet bijzonder in de bioscopen, maar is wel uitgegroeid tot een ware horrorklassieker onder de fans. Er is overigens ook een prequel in ontwikkeling die de naam draagt van het horrorhotel, maar daar is op dit moment nog maar weinig over bekend.

Doctor Sleep wordt geregisseerd door Mike Flanagan, die eerder voor Netflix al aan de slag ging met een andere verfilming van Kings werk, namelijk Gerald's Game (2017). Ook heeft hij redelijk goed ontvangen horrortitels als Oculus (2013) en Ouija: Origin of Evil (2016) op zijn naam staan, dus Flanagan is zeker bekend met het uitdagende genre.


Doctor Sleep moet vanaf 24 januari 2020 in de bioscopen draaien!

12 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

MARQ242

Avatar

Het boek was erg goed, hopelijk blijven ze er trouw aan.

Thiver

Avatar

Van de jonge Alec Guinness en jonge Albert Finney naar de oude Danny. Prima casting, al had ik liever een comeback gezien voor Peter K. Rosenthal.

GreenHornet

Avatar

en hij speelt ook de oude Christopher Robin

Akke Moeka Hara

Avatar

Zolang het maar geen donker cgi hotel wordt.

Goku32

Avatar

Ik ben benieuwd naar deze film, ik vond de shinning geweldig en eng ook toen ik jonger was. En deze man heeft wel goeie films op ze naam staan. En de nedflix film was ook goed vond ik gerald.s game

Frietgezicht

Avatar

^ Gerard’s Game mot ik nog ff kijken Goku. Ga ik snel doen.

Robbepost

Avatar

Hmmm ik vind het boek maar matig.
Ik heb het idee dat het door de populariteit van The Shining een opvolger wordt genoemd want verder heeft het er weinig mee van doen.

Tycho Nestoris

Avatar

Jammer dat Mike Flanagan de regisseur hiervan is. Ik vind zijn films maar middelmatig.

Spider-fan

Avatar

Gerald's Game was net als het boek - wel met wat (vrij ingenieuze) aanpassingen om het meer filmisch te maken, maar toch in essentie hetzelfde, en Flanagan is een groot King-fan, dus waarschijnlijk volgt hij het boek weer trouw.


Sunspot

Avatar

Hmmm, wist niet eens dat dit er zou komen, zeer interessant, beter gaat het goed worden.

Artificialis

Avatar

De kans dat de film ook daadwerkelijk gaat aanvoelen als een authentiek vervolg is nihil. Blade Runner 2049 is één van de weinige sequels waarvan ik het gevoel had dat ze na zo'n lange tijd de sfeer van het origineel nog hebben weten te evenaren.

nieuwslaatste nieuws

meest populair