Rebel Wilson moet groot deel schadevergoeding inleveren in hoger beroep lasterzaak

Rebel Wilson moet groot deel schadevergoeding inleveren in hoger beroep lasterzaak

De grappenmaakster doneert alles aan het goede doel.

Actrice Rebel Wilson (Pitch Perfect 3, Bridesmaids) kreeg in juni vorig jaar gelijk van de Australische rechter in een lasterzaak tegen Bauer Media, maar moet het nu doen met een hoop minder smartengeld na een nieuwe uitspraak in de hoger beroep zaak die het mediabedrijf had aangespannen tegen de comédienne. Het ging nu dus puur om de hoogte van de schadevergoeding. En die valt stukke lager uit...

Vorig jaar won de Australische actrice Rebel Wilson een rechtszaak die zij had aangespannen tegen mediaconcern Bauer Media. Wilson werd in diverse bladen van deze uitgeverij afgeschilderd als een leugenaar. Zo zou Wilson hebben gelogen over haar leeftijd, afkomst en jeugd, zo werd beweerd. Door deze valse berichtgeving zou Wilson onder andere een hoop interessante acteerklussen hebben misgelopen. Het bedrijf zou haar goede naam opzettelijk besmeurd hebben.

Reden genoeg dus voor de actrice om Bauer Media aan te klagen - en met succes, want de rechtbank gaf haar dus gelijk. Ook kreeg zij van de rechter een schadevergoeding van zo'n 3.6 miljoen dollar toegewezen - een ongekend hoog bedrag voor Australische begrippen. Het leeuwendeel van dat bedrag was ter compensatie van de rollen die zij naar eigen zeggen heeft misgelopen door de valse roddels. Bauer Media was het echter niet eens met de hoogte van het bedrag en ging in hoger beroep.

Vandaag kwam de zaak opnieuw voor bij het hof. "Morgen gaan we weer kibbelen in de rechtszaal over de hoogte van de schadevergoeding die Bauer Media aan mij moet gaan betalen", zei Wilson gisteren over het hoger beroep tegen haar volgers op Twitter. "Ondanks dat het bij deze zaak voor mij nooit om het geld ging, hoop ik toch dat ik een groot bedrag ontvang. Het geld zal ik doneren aan goede doelen en de Australische filmindustrie."


Vandaag oordeelde de rechtbank in het hoger beroep dat de hoogte van Wilsons eis onvoldoende onderbouwd was. Volgens het hof is niet vast te stellen of er daadwerkelijk een oorzakelijk verband is tussen de lasterlijke publicaties en de financiële schade die Wilson naar eigen zeggen geleden heeft. Daarom wordt de schadevergoeding flink verlaagd naar zo'n 450.000 dollar. Ondanks dit verlies, heeft de Hollywoodster wel een duidelijk statement kunnen maken.

Wilson zelf was vandaag overigens niet aanwezig bij de zitting. Op dit moment is de actrice in Praag, Tsjechië, voor de opnames van Jojo Rabbit, een film die zich het best laat omschrijven als een gewaagde satirische blik op de Tweede Wereldoorlog van Taika Waititi. Wilson gaat dus van de ene naar de andere oorlog, maar heeft de eerste in ieder geval nog steeds 'gewonnen'.



NieuwsFilm

meest populair