Algemeen

Pixar vindt nieuw boegbeeld na vertrek John Lasseter

Ook Disney Animation krijgt nieuwe leider.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Bram de Groot om 11:02 in Algemeen
Al geruime tijd is bekend dat Disney worstelt met de positie van de animatieheld John Lasseter. Een van de oprichters van Pixar en de man achter vele grote animatiefilms wordt beschuldigd van ongewenste intimiteiten en na een langere afwezigheid werd recent bekend dat hij binnenkort definitief afscheid neemt. Zijn opvolgers zijn nu bekend.

Volgens Deadline wordt Pete Docter de Chief Creative Officer (CCO) van Pixar en Jennifer Lee gaat dezelfde functie bekleden bij Disney Animation. Ze krijgen volgens een persbericht het "creatief overzicht over alle films en bijbehorende projecten van hun respectievelijke studio's". Ze leggen verantwoording af aan Alan Horn, de hoogste baas van Disney.

Doctor is een oudgediende bij Pixar. Hij was hoofd animatie bij Toy Story (1995) en regisseerde later de films Monsters, Inc. (2001), Up (2009) en Inside Out (2015). Ook bij vele andere Pixar films en shorts is hij betrokken geweest. Lee is de schrijver van Wreck-It Ralph (2012) en Zootopia (2016) en regisseur van de kaskraker Frozen uit 2013.

Per december vertrekt Lasseter en starten Docter en Lee officieel in hun nieuwe rol.

24 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Brein8998

Avatar

Hoop wel dat dit goed gaat. Voor degene die de docu “The Pixar Story” gekeken heeft, weet dat Lasseter degene was die Toy Story 2 redde van de ondergang en er een keigoede sequel van maakte in zeer korte tijd.

Master Of Films

Avatar

Maar Lasseter was ook de drijvende kracht achter de Cars series. Hoe je het ook wendt of keert de Cars serie is (net zoals Illumination Minions) veel meer gericht op de merchandise.
De andere Pixar films zijn ook niet vies van merchandise, maar Cars spant echt de kroon. Bij RT staat de Cars trilogie helemaal onderaan, dus geliefd bij de critics zijn ze ook niet.

Toch wil Lasseter niet helemaal afschrijven, natuurlijk heeft hij zijn uitstekende verdienste met Toy Story films, maar ook met zijn bemoeienis met Zootopia heeft goed geholpen.

nooffencetaken

Avatar

Tja Lasseter heeft echt fantastisch werk gedaan. Maar alles en iedereen is vervangbaar.

benjamin

Avatar

+1 nooffencetaken.

Artificialis

Avatar

De Cars trilogie is niet het meesterwerk dat de Toy Story trilogie was, maar ik vond de eerste Cars echt geen verkeerde film. John Lasseter is op animatiegebied één van de invloedrijkste personen uit de 20e en 21e eeuw geweest. Een fantastisch man met een prachtig nalatenschap.

Dat hij vanwege kusjes, knuffeltjes en ander flirterig gedrag als een afgedankte hond is weggestuurd is iets waar de daders zich diep voor zouden moeten schamen. Deze man heeft geen enkele aantoonbare kwade bedoelingen gehad. Hoe kon hij vooraf bedenken dat zijn goedbedoelde omgangsvormen op een dag als seksuele intimidatie zou worden gezien?

Mijn advies aan de nieuwkomer is om een afstandelijke, kille, koude houding aan te nemen en ten alle tijden één meter afstand te houden van iedere vrouw die binnen het bedrijf werkzaam is. Niet aankijken, niet aanraken en niets zeggen. Na boze vrouwenblikken meteen een advocaat in acht nemen.

benjamin

Avatar

Artificialis "Dat hij vanwege kusjes, knuffeltjes en ander flirterig gedrag "
Om dan toch nog maar eens naar alweer datzelfde artikel te verwijzen:
A former Pixar employee requesting anonymity says Lasseter's leave of absence statement is "ridiculous" and "trivializing this behavior." The employee adds, "To sum this up as unwanted hugs is belittling and demeaning. If it was just unwanted hugs, he wouldn't be stepping down."Artificialis "Deze man heeft geen enkele aantoonbare kwade bedoelingen gehad. "
Om een reactie op een vorige artikel aan te halen:
John stond al vele jaren bekend om zijn (vaak dronken) handtastelijkheden. Wie daar iets over zei, mocht vertrekken. Zijn rechterhand (een vrouw trouwens) heeft alle klachten in de doofpot gestoken.Artificialis "Hoe kon hij vooraf bedenken dat zijn goedbedoelde omgangsvormen op een dag als seksuele intimidatie zou worden gezien?"
En hij had dat ook niet door op het moment dat de volgende in een ander artikel maatregel werd gestroffen:
Lasseter was not allowed to attend film wrap parties without handlers to prevent him from behaving inappropriately toward women.

Artificialis

Avatar

@benjamin
Die eerste ''anonieme'' mevrouw zegt vervolgens niet wat dan wel de problemen waren.. En die andere opmerkingen zijn verdachtmakingen, beschuldigingen en geruchten waar geen enkele bewijslast voor bestaat.

benjamin

Avatar

Artificialis "Die eerste ''anonieme'' mevrouw"
Hoe weet jij het geslacht van anonieme personen?

Artificialis "zegt vervolgens niet wat dan wel het probleem was.."
Waarom zou dat nodig zijn?

Artificialis "En die andere opmerkingen zijn verdachtmakingen, beschuldigingen en geruchten waar geen enkele bewijslast voor bestaat."
In tegenstelling tot de overweldigende bewijslast die de uitspraak "Deze man heeft geen enkele aantoonbare kwade bedoelingen gehad" ondersteunt natuurlijk.

Artificialis

Avatar

@benjamin
Zolang deze ''persoon'' niet eens kan formuleren wat John Lasseter dan wel deed ligt er ook geen zaak. En waar komen al die andere verhalen vandaan? Waar zijn de mensen die zijn ontslagen nadat ze John Lasseter op zijn gedrag hadden aangesproken? Dat hij op feestjes mensen met zich kreeg meegestuurd zodat die hem konden beletten om vrouwen lastig te vallen klinkt als een broodje aap verhaal. Een assistent zou alles in de doofpot hebben gestopt? Het lijken wel complottheorieën, het komt allemaal niet erg geloofwaardig over.

benjamin

Avatar

Artificialis "Zolang deze ''persoon'' niet eens kan formuleren wat John Lasseter dan wel deed ligt er ook geen zaak."
Wat is dat nu weer complete onzin?

Master Of Films

Avatar

GVD en weer een topic naar de haaien door onze hofnar van FT: Artificialis.

Het begon goed met de 1e alinea. John Lasseter en zijn films. We zitten hier op een filmforum niet waar :)

Daarna echter, begin je helaas weer te klinken als een gebroken plaat. :(

Artificialis "Deze man heeft geen enkele aantoonbare kwade bedoelingen gehad....Dat hij vanwege kusjes, knuffeltjes en ander flirterig gedrag als een afgedankte hond is weggestuurd is iets waar de daders zich diep voor zouden moeten schamen"
Artificialis greatest copy paste hits mensen.

Als enige moet je het voor de zoveelste keer zo'n 'handjes thuis' zaak weer gaan opbrengen, daarin onderscheid je enorm van de rest. De rest die gewoon terugblikt op Lasseter werk en niet verder moeilijk doet. Waarom kon je gewoon niet bij die 1e alinea laten.

Zoals ik het al eerder vertelde, je moet in echt therapie gaan. Er zitten behoorlijk dingen wat dwars bij je daar in dat hoofdje.

Filmtotaal is toch niet de website om dat soort frustraties kwijt te raken. Dat helpt echt niet. Je moet gewoon praten met een professional. Tegenover een echt persoon. Niet dat internet gebruiken.

Kudos aan benjamin, wat een volhouder! Wees hem wel dankbaar, want hij doet tenminste nog wat moeite om je nog wat bij te sturen en te leren hoe het in de werkelijkheid gaat.

Artificialis "Mijn advies aan de nieuwkomer is om een afstandelijke, kille, koude houding aan te nemen en ten alle tijden één meter afstand te houden van iedere vrouw die binnen het bedrijf werkzaam is. Niet aankijken, niet aanraken en niets zeggen. Na boze vrouwenblikken meteen een advocaat in acht nemen."
Ik lees dit toch goed. "Mijn advies aan de nieuwkomer" Werkelijk. Nederlandstalige advies geven op een behoorlijke kleine filmforum aan de nieuwkomer van Pixar. My god!

P.s.
Volgens Deadline wordt Pete Docter de Chief Creative Officer (CCO) van Pixar en Jennifer Lee gaat dezelfde functie bekleden bij Disney Animation.
Oftewel Jennifer Lee zal je advies ook van harte nemen.

Mijn advies voor Artificialis is: klik op link.

Artificialis

Avatar

Master Of Films "Als enige moet je het voor de zoveelste keer zo'n 'handjes thuis' zaak weer gaan opbrengen, daarin onderscheid je enorm van de rest. De rest die gewoon terugblikt op Lasseter werk en niet verder moeilijk doet. Waarom kon je gewoon niet bij die 1e alinea laten."

Laten we inderdaad de reden voor John Lasseter's vertrek volstrekt negeren en doen alsof hij zomaar met vervroegd pensioen gaat! ;) Echt, serieus?

Master Of Films "Ik lees dit toch goed. "Mijn advies aan de nieuwkomer" Werkelijk. Nederlandstalige advies geven op een behoorlijke kleine filmforum aan de nieuwkomer van Pixar. My god!"

Het is een retorisch advies hè? Je bent je toch niet serieus aan het afvragen of ik ervan overtuigd zou zijn via dit forum een directe verbinding met deze mensen te hebben? Er is niemand zo dom hè? Hoe kom je überhaupt tot zo'n conclusie? Ik zal er ook maar even bij zeggen dat je de inhoud van het advies niet letterlijk moet nemen.

benjamin

Avatar

Artificialis "Laten we inderdaad de reden voor John Lasseter's vertrek volstrekt negeren"
Dat is anders wel wat jij hier doet...

John Wayne

Avatar

Beste Artificialis, in wat voor wereld leef jij als je denkt dat Lasseter zomaar door Disney uit de laan is gestuurd. Zo'n grootheid laat men niet zonder reden gaan. Zeer naïef als je dat wel denkt.

esteban

Avatar

Het heeft geen zin feiten voor te leggen aan Artificialis. Hij negeert, selecteert, draait en keert tot het alsnog in zijn kraam past. Telkens opnieuw. Behoorlijk vermoeiend. Tal van artikels werden bij eerdere nieuws berichten naar voor geschoven, daar gaat ie voor het gemak omheen.

Zelf ben ik een grote Lasetter-fan. De man heeft wel wat op zijn kerfstok, het gaat ook om veel meer dan zijn kriebelende vingertjes en niet alléén over metoo-standen. En dat is in de animatiewereld al een eeuwigheid bekend. Of dacht je nu echt dat één van de meest machtige Disney-mannen zomaar aan de deur gezet kon worden? Zo makkelijk gaat dat niet.


Bovendien hadden zij er alle belang bij hem in huis te houden. Hij is de reddende ziel achter alle struikelende projecten. Van Toy Story 2 tot Zootopia. Hij heeft Pixar gemaakt tot wat het is en heeft een stervende WDAS een tweede gouden tijdperk in getrokken. Hij wist enorm goed wat hij deed op dat vlak.

Om op het nieuws terug te komen: Pete Docter is de meest logische keuze, de enige juiste ook. Hij heeft ook veel meer gedaan voor Pixar dan dat het bovenstaande artikel doet vermoeden.

Dit terwijl
Jennifer Lee alles behalve de beste keuze is. Er waren veel betere kandidaten. Zij krijgt in het artikel dan weer net iets teveel eer. Het zit hem in de details van de benoemingen. In de toekomst van WDAS ben ik een pak minder gerust.

We'll See.

Artificialis

Avatar

@esteban
Jullie kunnen het wel allemaal terecht vinden dat John Lasseter is weggestuurd, maar ik vind dat niet. Daar zullen jullie je toch bij neer moeten leggen. En het is wel duidelijk waarom Jennifer Lee is aangesteld..

benjamin

Avatar

Artificialis "Jullie kunnen het wel allemaal terecht vinden dat John Lasseter is weggestuurd, maar ik vind dat niet. Daar zullen jullie je toch bij neer moeten leggen. "
Ik denk dat het je er bij neer moeten leggen toch vooral van een andere kant moet komen. Of is dit weer één van die standaard techniekjes om om te gaan met verloren discussies?

Artificialis

Avatar

benjamin "Ik denk dat het je er bij neer moeten leggen toch vooral van een andere kant moet komen. Of is dit weer één van die standaard techniekjes om om te gaan met verloren discussies?"

Dat is één van je vele illusies, dat je denkt dat hier iets te winnen valt. Je bent zo druk bezig met je gelijk proberen te halen dat je volstrekt niet ziet dat de hele discussie überhaupt niet over feiten gaat. John Lasseter's vertrek is een ethische kwestie. Waar wij blijkbaar een verschillende visie op nahouden.

benjamin

Avatar

Artificialis "Je bent zo druk bezig met je gelijk proberen te halen dat je volstrekt niet ziet dat de hele discussie überhaupt niet over feiten gaat. "
Waar slaat dit nu weer op? Als dit niet om feiten draait, waarom dan wel?

Master Of Films

Avatar

Artificialis "Het is een retorisch advies hè? Je bent je toch niet serieus aan het afvragen of ik ervan overtuigd zou zijn via dit forum een directe verbinding met deze mensen te hebben? Er is niemand zo dom hè? Hoe kom je überhaupt tot zo'n conclusie? Ik zal er ook maar even bij zeggen dat je de inhoud van het advies niet letterlijk moet nemen."
Je hebt een probleem. Dat is duidelijk.

Artificialis

Avatar

^ Ik voel mij prima hoor, maar bedankt voor je bezorgdheid.

benjamin

Avatar

Artificialis "Ik voel mij prima hoor"
Maar niet goed genoeg duidelijk om uit te leggen waar het dan om zou draaien als het niet om feiten draait. Het ontwijken is weer volop aan de gang.

Artificialis

Avatar

^

Artificialis "John Lasseter's vertrek is een ethische kwestie."

benjamin

Avatar

Artificialis " John Lasseter's vertrek is een ethische kwestie"
Waar slaat dat zelfs op? Hoe kun je nu een mening gaan vormen over iemands ontslag zonder te kijken naar de redenen waarom?

nieuwslaatste nieuws

meest populair