Ruziënde Brad Pitt en Angelina Jolie misbruiken kinderen in voortslepende voogdijzaak

Ruziënde Brad Pitt en Angelina Jolie misbruiken kinderen in voortslepende voogdijzaak

De Hollywoodsterren vechten nog even door.

Het ooit zo befaamde Hollywoodkoppeltje Brad Pitt (War Machine, Fury) en Angelina Jolie (Changeling, Unbroken) ging bijna twee jaar geleden uit elkaar, maar verkeert op dit moment nog steeds in een heftige vechtscheiding. Regelmatig komen de twee nog over de vloer bij de rechtbank om hun meningsverschillen over de voogdij en omgangsregelingen omtrent hun zes kinderen uit te vechten. Beide kampen worden er nu van beschuldigd dat ze de kinderen inzetten als pionnen in hun strijd.

Uit uitgelekte rechtbankdocumenten, die US Weekly in handen heeft gekregen, blijkt dat de rechter onlangs nog heeft besloten dat Pitt meer gelegenheid zou moeten krijgen van Jolie om tijd door te brengen met zijn kinderen. "Het is cruciaal voor alle kinderen dat zij een gezonde en sterke band hebben met beide ouders", staat in de papieren. "Het ontbreken van een vader zou schadelijk zijn". Volgens ingewijden zag Pitt geen andere optie meer dan een nieuwe gang naar de rechtbank, nadat Jolie keer op keer de boel bleef tegenhouden. De rechter sprak ook uit dat Jolie de volledige voogdij over haar kinderen zou kunnen verliezen als ze zich niet aan de afspraken houdt.

Reactie kamp Jolie op de schijnbaar valse geruchten
Deze uitspraak van de rechter is dus een doorn in het oog van Jolie. Een woordvoerder van Jolie laat echter weten: "Dit misleidende lek helpt de kinderen niet. Angelina heeft zich altijd al gefocust op de gezondheid en behoeften van haar kinderen, daarom is het ook belangrijk dat dergelijke zaken achter gesloten deuren blijven". Volgens het kamp van Jolie zit de vork in werkelijkheid dus anders in de steel, maar verder worden er geen details gegeven. Jolie heeft Pitt lang van hun kinderen vandaan weten te houden, omdat Pitt een zwaar drankprobleem zou hebben gehad. Pitt mocht zijn kinderen alleen op gezette tijden en onder toezicht van een therapeut zien.

Pitt houdt casting kinderen tegen in Jolie's Maleficent 2
De strijd tussen Pitt en Jolie wordt echter op meerdere fronten gevoerd. Er is nu ook namelijk weer een hoop gedoe over de plannen van Jolie om twee van hun kinderen te casten in Maleficent 2, de film die zij op dit moment aan het draaien is in Londen, Engeland. Jolie wil namelijk graag dat haar dochter Shiloh (12) en zoon Knox (9) een rol gaan spelen in de sprookjessequel, maar Pitt schijnt daar een stokje voor te hebben gestoken. Jolie schijnt daar weer woedend over te zijn, waardoor de sfeer tussen de twee ouders nog grimmiger is dan ooit. Overigens speelde hun dochtertje Vivienne in de eerste film ook een rol.

"Ze gebruiken hun kinderen als pionnen", zegt een bron. Al met al blijkt dat de twee sterren elkaar het levenslicht niet meer lijken te gunnen en dat hun kinderen - die midden tussen hun vechtende ouders zitten - daar vooral het slachtoffer van zijn. Treurig.

NieuwsFilm

meest populair