Oproer en een bloedbad in 'Peterloo' trailer

De nieuwste film van meester Mike Leigh

Bekijk hieronder de eerste teaser-trailer voor Peterloo, de nieuwste film van de voor zeven Oscars genomineerde Engelse filmmaker Mike Leigh. Met onder andere Rory Kinnear (Bill Tanner in de laatste drie James Bond-films), Maxine Peak, Tim McInnerny en Christopher Eccleston (de 8ste Doctor Who) in de hoofdrollen, voor zover er van hoofdrollen sprake is.

Peterloo vertelt namelijk het verhaal van het Peterloo bloedbad, ook wel bekend als het bloedbad van Manchester. Op 16 augustus 1819 bestormden Britse soldaten een demonstratie van de Manchester Patriotic Union Society voor een breder kiesrest, waarbij ze het vuur op de menigte openden. Er raakten meer dan 400 mensen gewond, en 11 mensen kwamen om het leven. Het gebeurde allemaal op het St. Peter Field, en de naam Peterloo verwijst naar de Slag bij Waterloo van vier jaar eerder, waarbij Napoleon zijn definitieve nederlaad leed.

Mike Leigh kennen we vooral van Britse kostuumdrama's als Mr. Turner en Vera Drake, komedies als Happy-Go-Lucky, Topsy-Turvy en Naked, en de serieuze drama's Secrets & Lies en All Or Nothing. Peterloo zou wel eens een combinatie van dit alles kunnen worden:



NieuwsFilm

meest populair