'Suspiria' remake duurt maar liefst een uur langer dan origineel

'Suspiria' remake duurt maar liefst een uur langer dan origineel

Wat een lengte van 152 minuten betekent.

Eerst waren er van de nieuwe remake van Suspiria de eerste beelden, toen kwam de trailer, en toen volgden de reacties van zowel het eerste publiek als van niemand minder dan Quentin Tarantino, die er van moest huilen van vreugde, zo overdonderd was hij. Chloë Grace Moretz, die een grote rol speelt in de film, vergeleek de film ondertussen met The Shining van Stanley Kubrick.

En nu volgt op dat alles het nieuws dat de nieuwe Suspiria, de versie van Luca Guadagnino (bekend van Call Me By Your Name), maar liefst 152 minuten lang zal zijn, waarmee de film exact een uur langer is dan het originele Suspiria van Dario Argento uit 1977.

Wat de vraag oproept: wat zit er allemaal in deze nieuwe Suspiria, wat niet in het origineel zat? De beelden tot nu toe suggereren mogelijk meer aandacht voor dans in de film, want hoewel het origineel zich in een dansschool afspeelt, speelde dat geen grote rol in de film. Inmiddels moge in ieder geval duidelijk zijn dat de nieuwe film geen één op één remake zal worden.

Suspiria gaat op het filmfestival van Venetië in wereldpremière, waarna de film op 2 november in de Verenigde Staten zal verschijnen. De Nederlandse releasedatum is nog niet bekend, maar zal ongetwijfeld nog volgen.



NieuwsFilm

meest populair