Disney gaat alle Fox-films gewoon uitbrengen

En neemt het roer over van alle franchises.

Het gerucht ging even dat Disney een aantal films van Fox zou willen laten vallen, als de overname eenmaal rond is. Maar nu horen we dat er echt geen kern van waarheid in die berichten zit. Disney is gewoon van plan alle films die al in productie zijn gewoon af te maken en uit te brengen.

Dat meldt The Wall Street Journal op basis van een bron bekend met de materie. Disney is van plan om gewoon de films van Fox uit te brengen. Tegelijk zal een deel van de plannen wel anders vormgegeven worden straks. Disney is namelijk van zins de productie van een aantal franchises over te nemen va Fox.

De bedoeling is dat Fox straks significant kleiner wordt. The Mouse House neemt alle grote franchises voor zijn rekening, waaronder Avatar en alle X-Men gerelateerde films. Daarmee moeten dat vermoedelijk meer familievriendelijke producties worden. Fox zal verder wel mogen bestaan, maar een stuk kleiner en zal wat minder risico's mogen nemen.

Wat wel helemaal door mag is naar het schijnt Fox Searchlight. Die studio ontving vorig jaar tijdens de Oscars maar liefst 27 nominaties, waaronder in elke topcategorie. Daarom zou Disney dan ook van plan zijn om Searchlight gewoon zijn ding te laten doen. Het is wel nog de vraag wat er moet gebeuren met bijvoorbeeld de volgende Alien-film, aangezien die niet zomaar binnen het Disney-label past.

Interessant aan het bericht van The Wall Street Journal is overigens ook dat de organisatie binnen 20th Century Fox momenteel wat vreemd wordt. De studiobonzen moeten allemaal doen alsof er niets aan de hand is - dat zijn ze contractueel verplicht - maar iedereen weet dat zijn baan op het spel staat.



NieuwsFilm

meest populair