Wes Anderson gaat nieuwe naoorlogse film in Frankrijk maken

De opnames beginnen volgend voorjaar.

Dit voorjaar verscheen de negende film van Wes Anderson wereldwijd, zijn tweede stop-motion animatiefilm: Isle of Dogs, een ode aan Japan en de cinema van dat land (specifiek de films van Akira Kurosawa). Voor zijn volgende project kijkt de Amerikaanse filmmaker, die eerder The Royal Tenenbaums, Fantastic Mr. Fox en The Grand Budapest Hotel maakte, naar een ander filmland voor inspiratie: Frankrijk.

De eerste details over zijn tiende film, die volgend jaar in het voorjaar moet gefilmd worden, beginnen bekend te raken. Wes Anderson leeft en woont momenteel al in Frankrijk, en de opnames van zijn tiende film moeten vier maanden gaan duren en zullen plaatsvinden in Angoulême, een commune in het zuidwesten van Frankrijk. Het enige wat tot nu toe over het verhaal bekend is dat de film kort na de Tweede Wereldoorlog zal plaatsvinden.

Gezien de enorme invloed van de Franse Nouvelle Vague op het werk van Wes Anderson (hij verwijst onder andere vaak naar de films van François Truffaut) kunnen we daar waarschijnlijk meer van verwachten. Ook in de casting, waar verder nog niets van bekend is, maar de verwachting is dat deze zal bestaan uit een groep van zijn vaste acteurs en een aantal Franse filmlegendes. Gezien dat Isabelle Huppert haar stem in twee eerdere films van hem liet horen, zal zij mogelijk haar opwachting maken.



NieuwsFilm

meest populair