Ben Hardy loog tegen Bryan Singer om rol in 'Bohemian Rhapsody' te krijgen

Dat wordt vast billenkoek!

Soms moet je als acteur een beetje creatief zijn om een rol te krijgen, zo bewijst Ben Hardy (X-Men: Apocalypse, Only the Brave) wel weer. De Britse acteur loog namelijk tegen regisseur Bryan Singer (Valkyrie, X-Men) om de rol van Queen-drummer Roger Taylor te kunnen bemachtigen in diens aankomende film Bohemian Rhapsody, zo onthult hij aan People.

Dankzij zijn rol als mutant Angel in de superheldenfilm X-Men: Apocalypse (2016) zag acteur Ben Hardy nieuwe kansen om met regisseur Bryan Singer samen te werken toen hij lucht kreeg van diens nieuwe project Bohemian Rhapsody, een film over het leven van de legendarische rockband Queen. "Ik werkte eerder met Singer samen en stuurde hem een e-mail toen ik van zijn nieuwe project hoorde met de vraag of ik misschien auditie zou mogen komen doen", vertelt Hardy aan People.

Acteur met drumervaring gezocht
Hardy wilde auditie doen voor de rol van drummer Roger Taylor. Een rol die hij uiteindelijk ook kreeg. Volgens Hardy reageerde de regisseur echter niet meteen enthousiast op zijn voorstel. "Hij had wat bedenkingen, omdat hij eigenlijk zocht naar een acteur met drumervaring", zegt de 27-jarige Brit. Het hebben van drumervaring was volgens Singer belangrijk, omdat het niet-synchroon lopen van de drums in tegenstelling tot de andere instrumenten bijna altijd opvalt op beeld. In de wijdere shots is de drummer meestal zichtbaar namelijk.

Een leugentje om bestwil
Om toch in aanmerking te komen voor de rol, zei Hardy tegen Singer dat hij inderdaad al enige drumervaring had. Een leugentje om bestelwil, zeggen we dan maar. Hardy kon namelijk helemaal niet drummen destijds. Voor zijn auditie moest Hardy een filmpje opsturen en een nummer drummen. In de weken erna oefende Hardy uren per dag op de goedkoopste drumset die hij online kon vinden. Ook nam hij contact op met een lokale drumdocent. "Ik moest en zou dat nummer zo snel mogelijk leren", vertelt Hardy, die naar eigen zeggen helemaal in paniek was uit angst dat hij niet genoeg tijd had.

Hardy was schijnbaar niet snel genoeg, want al snel zat er een berichtje van Singer in zijn mailbox met de vraag of zijn auditiefilmpje al af was, zodat hij het aan de producenten zou kunnen laten zien. "Toen heb ik de video maar zo snel mogelijk opgenomen en op hoop van zegen opgestuurd", vertelt Hardy. Gelukkig voor hem kreeg hij uiteindelijk de rol van Singer. Hardy is dan ook vanaf november in de bioscopen te zien als Queen-drummer Roger Taylor in Bohemian Rhapsody.

NieuwsFilm

meest populair