Ethan Hawke geen fan van 'Oscar-onwaardige' superheldenfilm 'Logan'

Ethan Hawke geen fan van 'Oscar-onwaardige' superheldenfilm 'Logan'

Ieder zo z'n mening; Hawke neemt superheldenfilms niet serieus.

De Amerikaanse acteur en filmregisseur Ethan Hawke (Juliet, Naked, Seymour: An Introduction) is niet bepaald te spreken over de manier waarop het publiek vandaag de dag tegen superheldenfilms aankijkt. Volgens Hawke is het zwaar onterecht dat een film als het voor een Oscar genomineerde Logan (2017) als een 'geweldige film' wordt aangemerkt, zo vertelt hij in een interview met The Film Stage.

Ethan Hawke lijkt geen grote fan van het superheldengenre te zijn. Dit genre domineert de laatste jaren de Box Office en heeft een groot scala aan fans aan zich weten te binden. Hawke is minder te spreken over dit soort films en haalt in een recent interview met The Film Stage vooral hard uit naar James Mangolds Logan. "Het probleem is nu dat men beweert dat Logan een geweldige film is. Oké, het is een geweldige superheldenfilm. Desondanks gaat het nog steeds over mensen in strakke pakjes die metaal uit hun handen kunnen toveren", begint Hawke zijn argumentatie.

Hawke vindt dat blockbusters als Logan simpelweg niet te vergelijken zijn met de meer artistieke films van regisseurs als Robert Bresson of Ingmar Bergman. "Desondanks doet iedereen wel alsof het zo'n film is", zegt hij. "Ik heb Logan gezien, omdat iedereen tegen me zei dat het zo'n fantastische film is. Ik kan dat echt niet serieus nemen". Volgens Hawke bespeelt de filmindustrie het publiek bewust. "De grotere spelers in de filmindustrie willen je laten geloven dat er geen verschil is", beweert Hawke. "Ze willen je laten geloven dat het een geweldige film is om de simpele reden dat ze alleen maar uit zijn op geld".

Zijn superheldenfilms soms minderwaardig?
Natuurlijk is dit een pure smaakkwestie, maar desondanks zeggen de woorden van Hawke veel over de houding die veel van zijn collega's in Hollywood waarschijnlijk ook zullen hebben tegenover het superheldengenre. Eerder in het interview zei Hawke nog: "De hoge en lage kunst bestaan niet, je hebt alleen goede en slechte films". Hawke lijkt superheldenfilms dan ook minderwaardig te vinden. Wellicht is dat ook de reden waarom er volgend jaar een Oscar voor de beste populaire film wordt geïntroduceerd. Fans van het genre zijn over het algemeen niet blij met de uitspraken van Hawke en die verdeling.

NieuwsFilm

meest populair