Academy zwicht voor druk: toch maar geen prijs voor beste populaire film

Er was veel kritiek op de plannen.

De Academy overwoog in 2019 te komen met een nieuwe categorie bij de uitreiking van de Oscars: de prijs voor de Best Popular Film. Dat was meteen controversieel en dat is iets waar de Academy niet van houdt. En dus werd besloten om de prijs toch maar te schrappen. Voorlopig wordt de categorie dus uitgesteld.

De prijs wordt opnieuw bekeken en de Academy gaat bestuderen of er wel draagvlak voor zou zijn. Er was al enige zorgen over de manier waarop de prijs ineens onthuld werd, vlak voordat de campagnes voor de Oscars van start zouden gaan. Zo leken films als Avengers: Infinity War, Black Panther en ook Mission: Impossible - Fallout allemaal in aanmerking te komen voor de prijzen.

Dat leidt nu tot een nieuwe discussie binnen de Academy. "We hebben de afgelopen jaren vele veranderingen gemaakt rond de Oscars, ook dit jaar, en zullen blijven evolueren, maar tegelijk ook ons nalatenschap van de afgelopen negentig jaar blijven respecteren," vertelt Academy CEO Dawn Hudson.

De beslissing om de prijs te schrappen kan al op lof rekenen, want velen waren er niet heel blij mee dat de Academy in feite een knieval maakte voor het weglopend publiek.



NieuwsFilm

meest populair