POLL: Beste 'Predator'-film!

Van 1987 tot 2010.

Een paar dagen geleden is The Predator in de Nederlandse bioscoopzalen in première gegaan. Het is de zesde film met Predators op het witte doek. Met deze POLL kijken we terug op de eerdere films, met de vraag: welke Predator-film vind jij de beste?

In 1987 verscheen de eerste film. Regisseur John McTiernan (Die Hard) maakte samen met vooral Arnold Schwarzenegger de $15 miljoen kostende sci-fi actiefilm Predator. Ondanks dat de critici niet enorm warm werd van de film, deed deze het redelijk aan de bioscoopkassa's. Een paar jaar later verscheen met Predator 2 het tweede deel, zonder McTiernan en zonder Schwarzenegger. Dit keer was de regisseur Stephen Hopkins (Blown Away) en de hoofdrolspeler Danny Glover, destijds een ster door onder meer de Lethal Weapon-films.

Doordat het tweede deel gezien werd als een flop, duurde het wachten op het moment dat de Predator terugkeerde op het witte doek vrij lang. Pas in de cross-over film Alien vs. Predator (2004), en vervolgens Aliens vs. Predator: Requiem (2007), keerde de "Yautja" terug op het grote scherm. Beide films, vooral de tweede, werden gekraakt door critici en publiek, terwijl ze het financieel nog best aardig deden.

In 2012 was het tijd voor een derde solofilm, met Predators. De film van regisseur Nimród Antal en producent Robert Rodriguez was na een redelijk ontvangst een bescheiden financieel succes. Het bleek niet voldoende voor een vervolg. Nu is er dus The Predator van Shane Black. Gezien de korte tijd dat de film te zien is, is de film niet meegenomen in onderstaande POLL.

Succes met stemmen!





NieuwsFilm

meest populair