Danny DeVito redde leven Michael Douglas door slangengif uit zijn hand te zuigen

De twee doorgewinterde Hollywoodsterren zijn al jarenlang bevriend!

Hollywoodacteur Danny DeVito (Dumbo, Matilda) was afgelopen donderdag te gast in de Amerikaanse talkshow The Talk om zijn nieuwe animatiefilm Smallfoot te promoten. Daar vertelde hij ook nog een bijzondere anekdote over zijn goede vriend en collega Michael Douglas (Ant-Man and the Wasp, Unlocked). DeVito zou diens leven hebben gered dankzij een heldhaftig optreden in Mexico. De twee waren daar ooit voor de filmopnames van Romancing the Stone (1984).

"We waren in Mexico, in zo'n ruige buurt", zegt DeVito tijdens het interview. "Er was een vent daar die in de laadbak van zijn pick-up truck een kist met slangen had staan". Volgens DeVito trokken de slangen de nodige aandacht van de kinderen uit de buurt, maar DeVito moest er zelfs niks van hebben. Hij is namelijk bang van slangen. "Er waren een hoop nieuwsgierige kinderen. Zelf ben ik ontzettend bang van slangen, dus ik bleef op een veilige afstand staan".

"Michael Douglas daarentegen... Hij is niet zo bang aangelegd", vertelt de Hollywoodacteur over zijn goede vriend. "Die vent nam op een gegeven moment een slang op zijn arm, tot groot genoegen van die kinderen én Michael, die ondanks mijn waarschuwingen, de slang zelf ook maar beetgreep". Helaas voor Douglas had hij beter kunnen luisteren naar DeVito."En toen beet die slang hem in zijn hand...", vervolgt DeVito.

Het had ook erger gekund
"Ik had ooit eens ergens gehoord dat je dan het beste het gif er onmiddellijk uit kunt zuigen, dus dat is wat ik deed". DeVito over zijn hulp: "Ik greep zijn hand vast en spuugde flink in het rond". Toch was er nog een kleine opluchting. "Zo erg was het ook weer niet. Gelukkig was hij niet in z'n ballen gebeten!"

NieuwsFilm

meest populair