Kritiek op Disney-prinsessen in 'Ralph Breaks the Internet'

Kritiek op Disney-prinsessen in 'Ralph Breaks the Internet'

Disney heeft prinses Tiana al aangepast...

In november komt Ralph Breaks the Internet uit, het vervolg op de populaire Wreck-it Ralph film uit 2012. In deze film komen ook andere bekende en iconische filmpersonages voor, net zoals dat in het vervolg weer het geval zal zijn. Zo treffen alle prinsessen zich voor het eerst in één en dezelfde film, waarvan een paar weken geleden de eerste beelden al verschenen. Toch vielen deze niet bij iedereen even goed in de smaak...

Prinses Tiana uit The Princess and the Frog uit 2009 was de eerste Afro-Amerikaanse prinses in het Disney universum, iets waarvoor het huis van de muis flink werd geprezen. Maar volgens nogal wat kijkers is Tiana in Ralph Breaks the Internet niet langer de 'originele' prinses. Zo lijkt ze een lichtere huidskleur te hebben, een smallere neus en een ander kapsel. Daar kwam blijkbaar nogal wat kritiek op want Disney heeft de beelden daarna aangepast.

Ook was lang niet iedereen het eens met hoe Pocahontas en Mulan eruit zien, al is het nog onduidelijk of Disney ook deze prinsessen na de klachtenregen heeft veranderd. Hoe dan ook, de aanpassing van Tiana viel in de smaak; een woordvoerder van het bedrijf Color of Change, dat samen heeft gewerkt met Disney om Tiana te verbeteren, zei: ''Prinses Tiana lijkt nu weer op een zwarte prinsess, met volle lippen, een zwarte huidskleur en donker haar, zoals ze hoort te zijn''.



NieuwsFilm

meest populair