Algemeen

Kritiek op Disney-prinsessen in 'Ralph Breaks the Internet'

Disney heeft prinses Tiana al aangepast...

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Wouter Drummen om 17:19 in Algemeen
In november komt Ralph Breaks the Internet uit, het vervolg op de populaire Wreck-it Ralph film uit 2012. In deze film komen ook andere bekende en iconische filmpersonages voor, net zoals dat in het vervolg weer het geval zal zijn. Zo treffen alle prinsessen zich voor het eerst in één en dezelfde film, waarvan een paar weken geleden de eerste beelden al verschenen. Toch vielen deze niet bij iedereen even goed in de smaak...

Prinses Tiana uit The Princess and the Frog uit 2009 was de eerste Afro-Amerikaanse prinses in het Disney universum, iets waarvoor het huis van de muis flink werd geprezen. Maar volgens nogal wat kijkers is Tiana in Ralph Breaks the Internet niet langer de 'originele' prinses. Zo lijkt ze een lichtere huidskleur te hebben, een smallere neus en een ander kapsel. Daar kwam blijkbaar nogal wat kritiek op want Disney heeft de beelden daarna aangepast.

Ook was lang niet iedereen het eens met hoe Pocahontas en Mulan eruit zien, al is het nog onduidelijk of Disney ook deze prinsessen na de klachtenregen heeft veranderd. Hoe dan ook, de aanpassing van Tiana viel in de smaak; een woordvoerder van het bedrijf Color of Change, dat samen heeft gewerkt met Disney om Tiana te verbeteren, zei: ''Prinses Tiana lijkt nu weer op een zwarte prinsess, met volle lippen, een zwarte huidskleur en donker haar, zoals ze hoort te zijn''.

13 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Rutherford

Avatar

Inderdaad. Tegenwoordig is er voor de kleinste scheet al kritiek. Mocht ze fameus stinken, kzou het nog begrijpen. Maar dit?

Ereptile

Avatar

een woordvoerder van het bedrijf Color of Change, dat samen heeft gewerkt met Disney om Tiana te verbeteren, zei: ''Prinses Tiana lijkt nu weer op een zwarte prinsess, met volle lippen, een zwarte huidskleur en donker haar, zoals ze hoort te zijn''.


Zo zie je maar hoe erg mensen gefocust zijn om een bepaalde etniciteit "correct" te laten uit zien zodat ze in het hokje passen. Bizar toch... Het is een kinderfilm!

En worden er eindelijk verschillende ethniciteiten bij elkaar gezet, wordt er weer gezeken dat het niet er uit ziet "zoals het hoort te zijn". Wat een ranzige uitspraak trouwens zeg!

GreenHornet

Avatar

Nu willen ze toch ook die meid uit Frozen een pot laten zijn.

horizon

Avatar

Eens. Ze kunnen een karakter niet opeens heel anders laten uitzien.

In dit geval is de initiele kritiek gewoon goed te begrijpen.

Artificialis

Avatar

Ze mogen blij zijn dat ze in deze film überhaupt als mens wordt afgebeeld.. In haar eigen film zaten we praktisch driekwart van de tijd naar een kikker te kijken!

Goov25

Avatar

Scheerzeep "Hier een voor en na foto!"

Dat is wel een erg groot verschil ja.. Ik vind het ook onnodig om je hier druk over te maken, maar een afrikaanse prinses er grieks oid uit te laten zien is een beetje bizar natuurlijk. Ik snap de ophef nu wel.

BlackPowerWolf

Avatar

Ten eerste is het een totaal andere film en totaal andere manier van teken/animatie/graphics dus logisch dat ze er anders uit ziet. Ander kapsel? Mijn moeder en genoeg andere vrouwen die hebben om het half jaar een hele andere invulling aan hun kapsel gegeven. Ander huidskleurtje? In de eerste film had ze namelijk iets langer in de zon gezeten, ja een kikker is nou eenmaal veel buiten... dat trekt zich in de komende films langzaam bij.
Zonder gein, jongens kom op sommige mensen zijn echt op zoek naar 'problemen'.

tariegb

Avatar

veel blanke reacties hier zeg, gemiddelde niveau van een drol

Master Of Films

Avatar

^ik heb nog nooit een blanke drol gezien, jij wel dan?

Rich Art

Avatar

Ze zullen haar wel willen hebben moderniseren en zijn daar een beetje in doorgeslagen. Kijk maar naar de voor en na foto van Scheerzeep. Goed om de boel weer even te corrigeren in ieder geval.

Ang3l

Avatar

Prima correctie. Die eenheidsworstdisneyprinsessentransformatie is alsof iedereen de Leco Look gekregen heeft.

Het is fijn als kleine donkere kiddies zich kunnen herkennen in een prinses. Dat werk hebben ze gedana met Princess & The Frog.... en daarna laten ze haar er weer uitzien als iedere andere prinses. Lekker beeld laat dat aan die meisjes zien. And for what? Heeft geen enkel nut!

Prima dat ze er nu weer uitziet zoals ze er al uit zag. Als een afro-amerikaanse prinses.

nieuwslaatste nieuws

meest populair