Eerste blik op kindvriendelijke 'Deadpool 2'

Wie had dit verwacht?

Dit weekend werd duidelijk dat 20th Century Fox een kindvriendelijke versie van Deadpool 2 in de bioscoop laat verschijnen, en wel aankomende kerst. Acteur Ryan Reynolds, die uiteraard de rol speelt van de Merc with a Mouth, plaatste vrij snel daarna een foto van een scène uit de "PG-13"-versie van de X-Men spin-off.

Op onderstaande foto uit "Deadpool 2: The Super Soft Cut" zie je Fred Savage, die zijn personage uit de romantische avonturenfilm The Princess Bride (1987) opnieuw speelt. Hoeveel aanpassingen de PG-13 versie krijgt, is nog niet duidelijk.


Online zijn er geruchten dat 20th Century Fox de film uitbrengt om het personage te introduceren aan de "Walt Disney-doelgroep". Disney geeft tot op heden geen R-rated superheldenfilms uit en het lijkt er niet op dat er R-rated films zullen verschijnen in het Marvel Cinematic Universe, van dochteronderneming Marvel Studios.

Als Fox in 2019 definitief wordt ingelijfd, dan zal de X-Men franchise - dus ook Deadpool - op één of andere manier geïntegreerd worden binnen het MCU. Hoe dit gedaan zal worden is niet duidelijk. Een misschien wel voor de hand liggende optie is om door te gaan met het succes dat al is gerealiseerd. De twee Deadpool-films zijn veruit de succesvolste titels in het X-Men filmuniversum.

Maar voor het zover is, zal Fox nog een aantal X-Men films uitgeven. In juni 2019 moeten X-Men: Dark Phoenix verschijnen en in die film wordt waarschijnlijk afscheid genomen van een aantal grote personages die werden geïntroduceerd in X-Men: First Class uit 2011. Even later moet The New Mutants verschijnen. Deze zou wel R-rated worden, dus nog onder het Fox label. En als alles goed verloopt dan krijgen we in 2020 ook nog Gambit.

Of de kindvriendelijke versie van Deadpool 2 ook te zien is in Nederland is nog niet bekend.

NieuwsFilm

meest populair