Algemeen

Regisseur terug voor 'Black Panther 2'!

Terug naar Wakanda!

door Bram de Groot om 13:15 in Algemeen
The Hollywood Reporter meldt dat filmmaker Ryan Coogler (Creed, Fruitvale Station) terugkeert voor het vervolg op de kaskraker Black Panther, de achttiende film in het Marvel Cinematic Universe. Hij zal het tweede deel zowel schrijven als regisseren.

Geheel onverwacht is deze stap niet. Het eerste deel was eerder dit jaar een waanzinnig succes. Met 97 procent op de Tomatometer is de solofilm de tot op heden best ontvangen MCU-film volgens Rotten Tomatoes. En er was een opbrengst van ruim $1,3 miljard - met $700 miljoen uit de States - aan de wereldwijde bioscoopkassa's.

Uiteraard is er nog niets bekend over de insteek van Black Panther 2. Het mag ondertussen duidelijk zijn dat het titelpersonage van Chadwick Boseman in Avengers: Infinity War één van de slachtoffers is van Thanos' beruchte knip in de vingers. Of en hoe T'Challa terugkeert in de franchise zien de fans waarschijnlijk begin mei volgend jaar.

Coogler zou in 2019 starten met het script om eind dat jaar of begin 2020 starten met de opnames. Een verschijningsdatum is er nog niet, aangezien Marvel Studios' Kevin Feige heeft aangegeven pas na Avengers 4 openheid te geven over Phase IV.

Mogelijk vanaf 12 februari 2021 in de bioscoop. Voor die datum heeft Marvel namelijk al een onbekende film geprikt.

19 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Prince John

Avatar

Nou ja, leuk zullen we maar zeggen, al vind ik Black Panther eerlijk gezegd erg 'overhyped' en Cooglers minste werk tot dusver.

nooffencetaken

Avatar

Wat u zegt uwe majesteit. Ik deel deze mening volledig.

Master Of Films

Avatar

Nou mooi is dat...probeert mijnheer nooffencetaken een wit voetje te halen bij Zijne Koninklijke Hoogheid....*mopper, mopper* dat is toch mijn taak. Dus om mijn taak te vervullen op deze zonnige vrijdag, zeg ik de volgende statement: volledig met U eens, uwe majesteit.

Robbepost

Avatar

Prince John +3 inmiddels

Prince John

Avatar

Geen zorgen Moffie, jij bent en blijft toch wel mijn favoriet!

Master Of Films

Avatar

Allrightie..Ik ben zeer vereerd met uw mededeling Sire.
Verder heb ik nog een vrolijke aankondiging voor Majesteits onderdanen. Over twee weken.....Red Dead Redemption 2!
Yee Haw!!

draganta

Avatar

Prince John +5

GreenHornet

Avatar

Ik hoop dat Storm ook erin voor komt

chefry1983

Avatar

Ik snap nog steeds niet waarom Marvel en veel mensen Black Panther beter vinden dan Infinity War. Laatstgenoemde film is op alle vlakken zoveel beter dan BP. Of komt het alleen maar door de afro- Amerikaanse cast.

Prince John

Avatar

Mooie tweede plaats voor jou Dakai ;)

@Moffie
Zeker goed nieuws, het aftellen kan nu echt beginnen!

Master Of Films

Avatar

LOL dakai-world, laat zich niet kennen. Maar je bent een toffe peer dakai-world. Omdat je tenminste nog argumenten & nuances bij je filmdiscussies houdt ipv het eenvoudig (plus zwart-wit) te houden. The Last Jedi was daar een goed voorbeeld van.

dakai-world

Avatar

Jazeker!

Kijk, ik ben het hartstikke eens met Prince. Black Panther was voor een popcorn film vermakelijk, maar werd door de “media” (gruwelijk hekel aan dat woordje, omdat wij door de discussie op FT te voeren onderdeel zijn van datzelfde woordje) veel te ver opgeblazen. Daardoor kwam ik lichtelijk teleurgesteld uit de film. Ik vond BP echt de minst interessante personage, wellicht omdat de mysterie die de comics wel hebben, compleet weg was gelaten uit de film. Wat wel goed was, was de badguy. Dat was de eerste keer dat ik in een film zoiets had van: als hij ergens op een pleintje zijn betoog zou houden, zou ik het misschien met hem eens kunnen zijn. Kijk zijn manier van doen, was iets minder effectief.

jordicraft

Avatar

Altijd die fucking ophef over Black Panther. Ik ben blij dat hij terug de film had een degelijk verhaal, en was vermakelijk. De actie scène's waren goed. Het visuele beeld. Black Panther is niet per se meteen slecht ofzo doordat jij de vele berichten van de media irritant vind. Persoonlijk vind ik BP een van de vetste marvel-hero's in t MCU

Master Of Films

Avatar

Kijk eens aan dakai-world. Het moge duidelijk zijn dat goed geschreven karakters een belangrijke factor zijn van een film.

dakai-world

Avatar

@MoF zeer zeker.

Kijk als storyteller weet ik dat verhalen maken niet makkelijk is. Iedereen denkt het beter te kunnen, maar als puntje bij paaltje komt, krijg je de meest cliché ding.

Weten waarom je iets wel of minder leuk vind, is een eerste stap om te begrijpen waarom verhalen en personages werken. BP was als persoon niet heel interessant. Dat kan aan twee dinges liggen.

Kijk een basis voor elk verhaal is een protagonist dat een streven heeft. 1,5 uur lang komt de protagonist kloven tegen die hem weerhouden om zijn streven te realiseren. BP als protagonist was gewoon niet interessant. Het was koninkje dat van de “troon werd verstoten” en zijn acties en daden hadden weinig consequenties. Ik vond hem als persoon ook niet bijster interessant, hij deed me niet veel.

Daar integen hadden we een antagonist, dat een streven had waar iedereen zich achter kon scharen. Het was relevant. Het was actueel en als persoon was hij ook bijster goed geschreven. Hoe hij omging om de kloven tussen hem en zijn streven te overbruggen, was wat mij betreft te radicaal, maar je begreep hem wel. Dus ik vond hem wel interessant.

NieuwsFilm

meest populair