Poll

Zombie-POLL: Welke zombiefilm is jouw favoriet?

Van Night of the Living Dead tot Train to Busan!!

door Bram de Groot om 19:21 in Poll
Een paar dagen geleden werd bekend dat World War Z toch een vervolg krijgt en eerder werd al duidelijk dat Zombieland 2 gerealiseerd gaat worden. Een mooi moment voor een Zombie-POLL! Hieronder werpen we een blik op een flink aantal bekende zombiefilms. De vraag mag duidelijk zijn: welke zombiefilm vind jij de beste?

Je kunt kiezen uit een brede selectie. De titels in de POLL gaan namelijk terug naar het jaar 1968, toen de genretopper Night of the Living Dead van George A. Romero verscheen. Uiteraard ontbreken Romero's Dawn of the Dead (1978) en de latere remake uit 2004 van Zack Snyder niet. Ook vind je The Return of the Living Dead uit 1985, het jaar waarin eveneens Romero's Day of the Dead verscheen.

Meer recentere titels zijn Danny Boyle's 28 Days Later (2002) en Juan Carlos Fresnadillo's vervolg 28 Weeks Later (2007). De vier meest recente titels die zijn opgenomen zijn de komedie Zombieland (2009), de animatiefilm ParaNorman (2012), de PG-13 zombie-actiefilm World War Z (2013) en de moderne genreklassieker Train to Busan (2016).

Succes met stemmen!
Staat jouw favoriete zombiefilm er niet tussen: laat deze dan achter op de gebruikelijke plaats! En kan je niet kiezen doordat je er teveel niet hebt gezien? Zie het dan als een lijst vol zombiefilmtips!36 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

JayBee

Avatar

Dawn of the Dead is voor mij de meest memorabele, ook vanwege de diepere laag van kritiek op de consumptiemaatschappij en kapitalisme.

Xenolicker

Avatar

'World War Z', da's gemakkelijk want dat is de enige zombiefilm in die ik heb in 3D. ('Paranorman' tel ik niet mee; ook vermakelijk maar vooral voor kinderen)

d3c3pticon0608

Avatar

Goede poll Smiley face! Lastig ook, maar uiteindelijk toch voor World War Z gegaan.

John Wayne

Avatar

The Night of the Living Dead is nog steeds een van de beste in het genre, maar ik ben voor de leukste gegaan 'Shaun of the Dead'.

Gyros regime

Avatar

Vreemd dat Resident Evil en I am Legend hier niet tussen staan.. heb zelf op World war Z gestemd en dat had ik anders ook gedaan.

Warhasbegun

Avatar

as eigenlijk aan het twijfelen tussen i am legend en world war z maar ja i am legend staat er niet tussen...

Ereptile

Avatar

Dawn of the Dead van 2004, 1 van de beste die er is in het zombie genre!

Moviemagic

Avatar

Dawn of the Dead (2004).
Prachtig om te zien dat ze 'verse' zombies hadden en door de film (en tijd) heen de zombies ook minder 'vers' werden. Daarnaast hadden ze de ballen om de eerste 10 minuten als reclame op tv te laten zien. Dit was dus duidelijk mijn keuze.

conspiracy

Avatar

Gekozen voor Zombie 2. Wat een geweldige en vooral gore film. Fulci is een ware horrormeester en het is jammer dat zijn rol in moderne horror tegenwoordig vergeten lijkt te zijn. Zombie 2 laat geweldige dingen zien, waar elke horror liefhebber van genieten. Denk hierbij aan de scene met de zombie en haai of de scene met de houtsplinter en het oog. Voor de gene die dit nog niet kennen zou ik zeker aanraden om dit even op te zoeken op youtube.

conspiracy

Avatar

Overigens staat Dead Alive er ook tussen, maar staat die film niet veel beter bekend als Braindead?

Xenolicker

Avatar

^ Ja, Gyros Regime! 'Resident Evil: Retribution'! Veruit de beste!

spooklift

Avatar

Ik mis Braindead (1992) van Peter Jackson.

abon

Avatar

Vele hiervan heb ik met plezier meermalen bekeken. Speciale vermelding voor the serpent and the Rainbow...zal niet veel stemmen vergaren ,maar deze film is een heerlijke sfeerhorrorfilm.

conspiracy

Avatar

@Spooklift. Dead Alive is Braindead. Die film is uitgekomen onder twee titels.

xarkov

Avatar

Dead Alive (1992)

akketa

Avatar

World War Z bovenaan?!
Leuke film, maar echt geen zombieklassieker.
Voor mij gaan zombies en PG-13 niet samen. Dat was pijnlijk zichtbaar in WWZ (Gelukkig was de r-rated versie beter te pruimen.) en Last Train to Busan. Ook al vond ik die zeer vermakelijk en zelfs spannend op momenten.

Ik heb gekozen voor Dawn ot Dead (1978). Het beste deel uit de trilogie die het genre definieerde. Daarnaast is de remake ook uitermate geslaagd.
Shaun ot Dead is ook goud waard door de humor perfect met gore en een ongemakkelijke sfeer te combineren.
Cemetery Man (ook wel bekend als Dellamorte Dellamore) is ook een heerlijke cultfilm. Voor liefhebbers zeker de moeite waard om te gaan kijken.

Ja, ik mis toch wel een aantal: Resident Evil, de Night ot Living Dead remake van Tom Savini uit 1990, Warm Bodies, I Am Legend, de REC-reeks, Fido, Maggie.

Nog even wat recht zetten: Zombi 2 komt ui 1979 en, zoals al eerder vermeld, is Dead Alive beter bekend onder Braindead.

chefry1983

Avatar

Ik heb ze niet allemaal gezien. Ik mag dus eigenlijk niet stemmen maar het toch gekozen voor word war z. Dat vond ik toch echt wel een goede film.

Chrisselshizzel

Avatar

WWZ zeker niet omdat zombies in mijn ogen niet kunnen rennen zoals usain bolt in zijn beste dagen. Ik ga voor dawn of the dead .

John Wayne

Avatar

Snap niet dat WWZ zoveel stemmen krijgt. Het is letterlijk een bloedeloze film.

John Wayne

Avatar

Snap niet dat WWZ zoveel stemmen krijgt. Het is letterlijk een bloedeloze film.

Mav Damian

Avatar

Snap ik ook niet John Wayne. Het is wel een vermakelijke film maar zoals Akketa al zegt echt geen klassieker WWZ.

Xenolicker

Avatar

^ Je bedoelt zeker 'figuurlijk', John, want met letterlijk bloedeloos zou jij toch weinig problemen moeten hebben? In films met John Wayne zie je tenslotte - maakt niet uit hoeveel oorspronkelijke bewoners van Amerika er ook neergeknald worden - ook nooit bloed?

John Wayne

Avatar

^ Dan heb je nog nooit goed gekeken.

Maar dat terzijde. Van een zombie horror verwacht ik toch wel iets van gore.

Tim78

Avatar

Ik snap niet dat world war z nu bovenaan staat in de polls. Ondanks dat ik het een zeer vermakelijke film vind, was het toch door de vele conflicten tijdens de filmopnames een rommelige film. Shaun ot Dead is natuurlijk een soort van “Scary Movie” op het Zombie genre. En alhoewel ik dat ook heel leuke film vond, vind ik dat het moet gaan om “serieuze” films binnen het genre.

Heb gekozen voor 28 days,
Ook omdat deze film eens een heel ander type zombies liet zien, fel en agressief, wat later is gekopieerd in WWZ boek en film en train to Busan (ook zeer goede film).

Ik mis ook een vermelding van Resident Evil. De eerste film mag in dit rijtje worden gezet.

Tim78

Avatar

Goede Akita en Gyros! I am legend, maar vallen die echt onder de Zombie-achtigen? Vond het meer een soort van vampieren, ook omdat ze niet tegen licht kunnen enzo

Sunspot

Avatar

World War Z, puur voor spanning, pace.

Maar eigenlijk dus remake van Snyder, gerwoon zo goed, 1 van de beste remakes.

En 28 Days Later, topfilm.

Maar eigenlijk blijft het beste met zombies toch echt The Walking Dead serie, maar dan vooral veel scenes uit seizoen 1 en 2, 3 ook nog wel.

Rest is te oud, niks mis mee, maar gewoon te gedateerd, logisch ook met wat we nu kunnen allemaal met make-up en zo.

Train to Busan was te schoon, meer drama ook eigenlijk, goeie film, maar geen spanning eigenlijk.

Sunspot

Avatar

I am Legend is de beste overigens, ik schaar het sowieso onder 'zombie films'.

Beste film, vooral de isolatie ook, alleen wordt het stukken minder nadat hij die vrouw en dat kind ontmoet.

En dat bedoel ik dus, er moet spanning zijn, dreiging, maar schijnt te moeilijk te zijn dus, zoveel shit zombie(achtige) films.

Sunspot

Avatar

@moviemagic

Yep, kan me nog herinneren, was op een vrijdga of zaterdag, rond 00 uur of zo, of iets later, was blown away, zat toen met anderen te kijken, wilden allemaal het zien zowat gelijk.

Goeie zet was dat.

MisterPink

Avatar

28 days later. Alleen al om Cylian Murphy!

JayBee

Avatar

Ik denk dat WWZ bovenaan staat omdat weinigen hier de echt goede zombiefilms hebben gezien. Was wel een kaskraker natuurlijk. Zou mooi zijn als al die mensen ook het boek WWZ zouden lezen, dat is wel een klassieker en het beste boek over zombies dat ik ken. Overigens mis ik ook nog het prachtige ‘I Walked With a Zombie’ (1943)

Sk4ffa-Tys0n

Avatar

World War Z en Train to Busan was en is nog steeds cool.

jimb

Avatar

Braindead is de orginele titel, Dead Alive de amerikaanse?

Volgens mij in NL vooral bekend als Braindead. Maar zeker een van de beste films ooit gemaakt!

NieuwsFilm

meest populair