Dodelijk ongeval op de set van nieuwe Tom Hanks film

Sound-mixer Emswiller viel van balkon af.

Nog niet zo heel lang geleden werd bekend gemaakt dat Tom Hanks de hoofdrol had weten te bemachtigen in een vooralsnog titelloze biopic over Mister Rogers, een geliefde Amerikaanse tv-persoonlijkheid, muzikant en poppenspeler. Maar de film heeft helaas al te kampen met een gigantische tegenslag: sound-mixer James M. Emswiller is namelijk op de filmset om het leven gekomen.

De 61-jarige geluidstechnicus viel tijdens de opnames van een balkon af. Toch is het nog niet geheel duidelijk hoe dit heeft kunnen gebeuren. Sommige bronnen beweren dat hij tegen de lage stenen rand leunde en naar beneden viel, maar het is ook mogelijk dat er aan zijn onfortuinlijke val een hartaanval vooraf ging. Emswiller werd nog naar het ziekenhuis gebracht, maar werd drie uur na zijn val officieel dood verklaard.

Emswiller was o.a. ook bekend van The Avengers en Jack Reacher en won in 2015 een Primetime Emmy Award voor Outstanding Sound Mixing voor zijn werk voor Bessie. Vanwege dit tragische evenement liggen de opnames momenteel stil en het is nog niet duidelijk wanneer ze verder gaan.



NieuwsFilm

meest populair