MGM werkt aan 'Gravity'-achtige onderwater-thriller 'Deeper'

Een astronaut bevindt zich op onbekend terrein. Een klusje voor Bradley Cooper?


Twee jaar geleden spendeerde MGM Studios (Spectre, Creed) meer dan een miljoen dollar aan het script Deeper van Max Landis. Laatstgenoemde kan maar niet stoppen met schrijven en heeft creaties als American Ultra en Bright al tot leven zien komen. Na het vergaren van het schrijfwerk trachtte de filmstudio de bovennatuurlijke thriller te verwezenlijken met acteurs Bradley Cooper en Gal Gadot in de hoofdrollen. Wegens complicaties met hun schema's kwam hier niets van in. Nu is MGM terug bij af en gestart met zoeken naar een regisseur. Momenteel voeren ze gesprekken met Baltasar Kormákur, bekend van 2 Guns en Everest.

Deeper volgt dertiger Eddie Breen, een voormalig astronaut die zijn beroep niet meer mag uitoefenen na een onbekende en negatieve gebeurtenis. Hij is behoorlijk terneergeslagen en depressief. Daarom geeft hij zich op voor een bijzondere reis naar de bodem van de zee in een éénpersoons-onderzeeër. Zijn doel? De Ni'hil Trench. De reden? Nou, het diepste punt van de aarde bereiken.

Via een livestream wordt Eddie's avontuur uitgezonden. Deze lijkt normaal te verlopen totdat Eddie zo'n 1200 meter onder de zeespiegel zit. Hij kan zijn ogen namelijk niet geloven. Vijftig spelende duikers? Een hallucinatie? Volgens de mensen die met de livestream meekijken niet. En dan gaat Eddie dieper en ziet hij nog meer vreemde dingen. Waaronder een gezonken schip met zwaaiende geesten en een bewoond huis...

Mocht Deeper verwezenlijkt worden dan kunnen we in ieder geval iets aparts verwachten. Websites melden dan ook dat de bovennatuurlijke thriller elementen bevat van films als Gravity, The Abyss en DeepStar Six. Of Cooper nog steeds interesse in het project heeft is onbekend. Hetzelfde geldt voor Gadot. MGM wil dat de camera's in de lente van 2019 beginnen met draaien.

NieuwsFilm

meest populair