Wachowski-zussen stoppen met filmmaken

Wachowski-zussen stoppen met filmmaken

Althans, daar lijkt het op.

Lana en Lilly Wachowski sluiten hun productiekantoor in Chicago en verkopen de ruimte. Vanaf die locatie maakten ze onder meer films als Speed Racer (2008), Cloud Atlas (2012) en Jupiter Ascending (2015), evenals Netflix-serie Sense8 (2015-18). Maar nu sluiten ze het kantoor en zouden ze voorlopig geen nieuwe films of series meer maken.

De Wachowski-zussen werkte sinds 2007 in het kantoor in de Verenigde Staten. Vanaf die locatie schreven ze hun scenario's, werkten ze aan de preproductie en verzorgden ze de post-productie van hun projecten. Karin Wachowski, de echtgenote van Lana, vertelde in een statement dat de filmmakers het kantoro sluiten omdat ze voorlopig geen nieuwe projecten gepland hebben.

Daarmee lijkt het erop dat de twee voorlopig met pensioen gaan. Het gerucht gaat ook dat de twee niet meer samen willen werken en van scenarist C. Robert Cargill horen we op Twitter dat Lana van mening zou zijn dat ze alles wat ze wilde doen al gedaan heeft. "Ik hoop dat inspiratie en de verveling van het pensioen hen snel terugbrengt", aldus de scenarist van onder meer Doctor Strange.

Tegelijk komt het pensioen niet helemaal onverwacht, als dat er nu echt is. De zussen boekten groot succes met hun drie Matrix-films, maar elk project dat daarop volgde kon het succes van die franchise allerminst herhalen.

NieuwsFilm

meest populair