Superhelden zijn dodelijker dan hun vijanden

Wie had dat verwacht!

Superhelden uit het MCU en het DCEU zijn gewelddadiger dan de schurken waar ze het tegen opnemen. Onderzoekers van de Pennsylvania State University keken naar de statistieken en concluderen dat fans beter kunnen juichen voor de schurken, als het aankomt op wie voor de minste onbedoelde slachtoffers zorgt.

De onderzoekers bekeken een reeks goed verdienende superheldenfilms, waaronder in elk geval de top tien films van 2015 en 2016. Daaronder vallen onder meer Avengers: Age of Ultron, Suicide Squad en ook Batman v Superman. Het resultaat mag er zijn.

Gemiddeld bleek een schurk per uur 18 keer een gewelddadige daad te begaan. Een held deed dat 23 keer per uur. Daarnaast bleken helden vaker te vechten en vaker dodelijke wapens te gebruiken en voor verwoeste eigendommen te zorgen. Nog opvallender: de helden vermoordden 168 mensen, waar de schurken slechts 93 slachtoffers voor hun rekening namen.

De enige keer dat de schurken ook echt schurkachtig waren, bleken ze vooral mensen te intimideren, te pesten en te martelen. Kortom: de volgende keer kunnen we beter juichen voor Lex Luthor dan voor Superman.



NieuwsFilm

meest populair