Featured

De animatiefilms die je niet mag missen in 2019

Welke animatiefilms komen er in 2019 uit?

door Jim Pedd om 06:00 in Featured
De komende paar weken blikken we vooruit op het filmjaar 2019. In plaats van zoals de afgelopen jaren één special te maken waarin we heel gedwongen een selectie moesten maken tussen meerdere prachtige titels, hakken we de boel op. Vandaag zetten we alle animatiefilms van 2019 op een rij.

How to Train Your Dragon: The Hidden World (16 januari)
Regie: Dean DeBlois
Cast: Jonah Hill, Cate Blanchett, T.J. Miller, Kristen Wiig
Nog eenmaal kunnen we genieten van Hiccup en Toothless. Na The Hidden World hoeven we voorlopig niets nieuws meer te verwachten in de franchise. Die sluit men af. Deze derde film begint als Hiccup zijn droom van een vredig paradijs voor vikingen en draken gerealiseerd heeft. Maar als Toothless een vrouwelijke Night Fury tegenkomt, leert Hiccup dat niets eeuwig duurt. Zo ook niet de vrede, want er komt een grote dreiging naar Berk toe, die wel eens een einde zou kunnen maken aan de vredige levens van Hiccups vikingen en drakenvrienden.
» Bekijk hier de trailer


The Lego Movie 2: The Second Part (6 februari)
Regie: Mike Mitchell, Trisha Gum
Cast: Margot Robbie, Jonah Hill, Alison Brie, Chris Pratt
Bricksburg is verworden tot een post-apocalyptische woestenij. Finns vader liet zijn jongste dochter namelijk met haar Duplo spelen in de grote stad. Met de dood van vele burgers als gevolg. Tegen die achtergrond doet Emmet nog altijd alsof er niets aan de hand is en alles awesome is. Maar dat is het niet, vooral als de intergalactische schurk Sweet Mayham besluit dat het een goed idee is om Emmets vriendinnetje Wyldstyle en al zijn vrienden te ontvoeren. Daarop is het aan Emmet om hen te redden, zijn vaardigheden als master builder in te ztten en het Lego-universum te redden.
» Bekijk hier de trailer


The Secret Life of Pets 2 (17 juni)
Regie: Chris Renaud
Cast: Patton Oswalt, Eric Stonestreet, Kevin Hart, Lake Bell
Het was een van de verrassingshits van 2016 en dus moest er wel een vervolg uitkomen op The Secret Life of Pets. Dit vervolg pikt de draad op waar de boel de vorige keer eindigde. Max en zijn beste vriendjes moeten ditmaal een kwaadaardige dierenarts ervan weerhouden dieren te misbruiken. Overigens moet de stemmencast het zonder Louis C.K. doen, die na diverse beschuldigingen van seksuele intimidatie van vrouwen op filmsets, werd ontslagen en vervangen door Patton Oswald. De komische film is wederom geschreven door Brian Lynch.
» Bekijk hier de trailer


Toy Story 4 (21 juni)
Regie: Josh Cooley
Cast: Tom Hanks, Annie Potts, Patricia Arquette, Joan Cusack
Een vierde Toy Story leek eigenlijk niet te zullen komen. Het verhaal van Woody, Buzz en de rest leek wel mooi afgerond te zijn. Maar binnen Pixar heerste al langer het plan om nog een nieuw verhaal te vertellen in de franchise. En dus is 2019 het jaar waarin Woody, Buzz en hun vrienden op zoek gaan naar Bo Peep. Zeer waarschijnlijk komt het wel goed met de film; het verhaal werd bedacht door Pixar-legendes John Lasseter, Pete Docter, Andrew Stanton en Lee Unkrich.
» Bekijk de trailer


Playmobil: The Movie (7 augustus)
Regie: Lino DiSalvo
Cast: Anya Taylor-Joy, Daniel Radcliffe, Adam Lambert, Jim Gaffigan
Lego en Minecraft zijn maar twee van de speelgoedfilms die we komend jaar mogen verwachten. 2019 brengt ons ook Playmobil: The Movie, die het succes van die andere franchises dunnetjes over moet doen. In de film is Maria gedwongen haar leventje achter te laten en op een episch avontuur te vertrekken om haar jongere broer Charlie te vinden. Hij is verdwenen in de gigantische en wonderlijke animatiewereld van Playmobil. Overigens vormt deze film het regiedebuut van Lino DiSalvo, die mocht werken met een prima stemmencast.
» Bekijk hier de trailer


The Angry Birds Movie 2 (16 augustus)
Regie: Thurop Van Orman, John Rice
Cast: Peter Dinklage, Dove Cameron, Danny R. McBride, Awkwafina
Rovio wil het succes van de eerste Angry Birds-film graag dunnetjes overdoen. En dus komt er in mei 2019 een vervolg op uit. Wederom zien we de boze vogeltjes, en wederom zullen ze het opnemen tegen varkentjes. Een synopsis is er helaas niet en veel details over het verhaal hebben we ook nog niet. Naar het schijnt krijgen de vogels te maken met een nieuwe vijand. Leuk feitje overigens: de film komt uit 16 augustus 2019, precies tien jaar na de release van de eerste game in de franchise.


Frozen 2 (21 november)
Regie: Chris Buck, Jennifer Lee
Cast: Kristen Bell, Idina Menzel
Een vervolg op Frozen moest er wel komen. Het was niet alleen aan de box office een uiterst sterke film, maar critici waren ook positief over het eerste avontuur van Elsa, Anna en Olaf. Een vervolg werd dus in maart 2015 al aangekondigd, nog geen jaar na release van het origineel. Het duurde echter lang voordat Disney een pot had gevonden dat goed genoeg bevonden werd om ook echt te maken. Uiteindelijk lukte dat, want de release staat nog altijd gepland voor november 2019. Geheimzinnig is de productie ook; het enige gerucht over het plot is dat Elsa een lesbienne blijkt te zijn in dit avontuur.


Sonic the Hedgehog (12 december)
Regie: Jeff Fowler
Cast: Tika Sumpter, Jim Carrey, James Marsden, Neal McDonough
In 2013 kocht Sony de internationale distributierechten op een Sonic the Hedgehog-film. Maar de film kwam er maar niet. Pas in oktober 2017 kwam er schot in de zaak toen Paramount Pictures de rechten overnam. Centraal in deze film staat Tom Wachowski, die op een reis naar San Francisco vertrekt. Hij wil in deze film - een mengeling tussen live-action en animatie - Sonic helpen bij zijn strijd met de kwaadaardige Dr. Robotnik. Ondertussen is de Amerikaanse regering ook op zoek naar Sonic.


The Addams Family (onbekend)
Regie: Greg Tiernan, Conrad Vernon
Cast: Chloe Moretz, Charlize Theron, Bette Midler, Nick Kroll
The Addams Family bestaat al sinds 1938 en is een welbekende horrorfamilie. Films en series kwamen er al heel veel rond de personages, sommigen erg succesvol, anderen iets minder. 2019 brengt de nieuwste film in de franchise. Ditmaal valt het leven van de Addams Family uit elkaar, als ze het opnemen tegen een hebberige reality-TV host. Tegen de achtergrond van die aankomende strijd, probeert de familie ook de nodige voorbereidingen te treffen voor de familie die langskomt voor een groot feest. De animatiefilm is de eerste van MGM sinds de studio in 2010 komediefilm Hot Tub Time Machine uitbracht.


Shaun the Sheep Movie: Farmageddon (onbekend)
Regie: Richard Goleszowski
Cast: Justin Fletcher, John Sparkes
Shaun the Sheep Movie was in 2015 een fantastische film. Gebaseerd op de tv-serie Shaun the Sheep, dat weer een spin-off was van de Wallace and Gromit-film A Clove Shave (1995), boekte Aardman een verrassend succes. Alles was dus klaar voor een vervolg. Shaun en de bende moet het hierin opnemen tegen een nieuwe vijand: een invasie van sinistere buitenaardse wezens, die de Mossy Bottom Farm willen overnemen. Richard Starzak, co-regisseur van de eerste film, keerde terug voor dit vervolg en mocht het script ook zelf schrijven.

2 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Ereptile

Avatar

Frozen 2 wordt volgens mij DE knaller qua animatie van 2019, al zijn HTTYD 3 en Toy Story ook goede kandidaten.

Sander_1107

Avatar

Waar is Spies in Disguise met Tom Holland en Will Smith? En waar is Missing Link met Hugh Jackman en Zoe Saldana? En Ugly Dolls?

NieuwsFilm

meest populair