5 Beste filmsongs van 2018!

5 Beste filmsongs van 2018!

Van echte meezingers tot nieuwe klassiekers!

Hoewel het jaar nog niet helemaal voorbij is en er deze decembermaand nog een hoop films uitkomen, hebben we hier toch alvast een overzichtje voor je met de vijf beste filmsongs van 2018 (tot nu toe). Van rap tot ballads; ieder muziekliefhebber kwam wel aan zijn trekken dit jaar.

#5 All The Stars uit Black Panther

Marvels Black Panther is eigenlijk wel dé sensatie van dit jaar te noemen. Deze film wist veel mensen naar de bioscoop te lokken én heeft bovendien een erg gave soundtrack, geproduceerd door niemand minder dan rapper Kendrick Lamar. Tijdens de aftiteling klinkt het popnummer All The Stars van Lamar en zangeres SZA. All The Stars is online erg populair en tevens is de videoclip gewoonweg schitterend.

#4 Strawberries and Cigarettes uit Love, Simon

De meeste fans van Love, Simon lijken het over één ding eens te zijn; Strawberries and Cigarettes van zanger Troye Sivan is het beste nummer uit de film. De beat is simpel, maar fijn. Dit ontroerende nummer gaat over een liefde die voorbij is. Sivan schreef het nummer jaren geleden al voor zijn debuutalbum Blue Neighborhood, maar het nummer belandde op de plank. Gelukkig, want Strawberries and Cigarettes past perfect bij deze romantische tienerfilm.

#3 For You uit Fifty Shades Freed

Hoewel de gemiddelde bioscoopbezoeker over het algemeen vast minder te spreken is over de kwaliteit van deze zwoele boekverfilmingen, heeft de Fifty Shades of Grey-reeks wel een aantal lekker popnummers afgeleverd. Wat dacht je bijvoorbeeld van de monsterhit Love Me Like You Do van Ellie Goulding uit de eerste film? Ook For You van de Britse popartiesten Liam Payne en Rita Ora werd begin dit jaar massaal platgedraaid. Gewoon een lekker nummertje dus.

#2 Ashes uit Deadpool 2

Tijdens de James Bondachtige openingstitels van Deadpool 2 klinkt de krachtige ballad Ashes van Céline Dion. Het feit dat uitgerekend Dion dit krachtige muzikale intro verzorgt, is natuurlijk een vette knipoog naar haar eerdere klassieker My Heart Will Go On uit Titanic (1997). Het contrast tussen de emotionele klanken van Dion en het balletstuk dat Deadpool op zijn naaldhakken danst, zorgt voor de nodige hilariteit. Ashes zou best nog weleens voor een Oscar genomineerd kunnen worden. Dion blijft dan ook ongekend populair en fenomenaal.

#1 I'll Never Love Again uit A Star Is Born

Zangeres Lady Gaga speelde in A Star Is Born niet alleen haar eerste grote filmrol, maar verzorgde ook de soundtrack voor die film. Dit is één van de laatste nummers uit A Star Is Born en ongetwijfeld een tranentrekker bij iedereen die het verhaal kent. De beelden voor I'll Never Love Again werden opgenomen op de dag dat één van Gaga's beste vriendinnen kwam te overlijden aan kanker. Dit maakt I'll Never Love Again extra geladen en emotioneel. En Gaga? Deze veelzijdige artieste behoort ongetwijfeld tot de top van de muziekindustrie.

NieuwsFilm

meest populair