Algemeen

'The Lion King'-remake brengt ook iets nieuws

Het wordt geen shot-voor-shot remake.

door Jim Pedd om 06:37 in Algemeen
Mocht je verwachten dat The Lion King van Jon Favreau een shot-voor-shot remake wordt van het origineel, zoals onlangs wel een beetje leek te blijken uit de eerste trailer, kunnen we je geruststellen. Favreau heeft volgens Variety iets meer te bieden straks.

In de remake is nu Amy Sedaris gecast. Zij spreekt de stem van "een dier geheel nieuw in het koninkrijk" in. Het gaat om een spitsmuis, die bekend in het engels een elephant shrew heet en zo genoemd wordt verwijzend naar de lange snuit die een beetje doet denken aan die van olifanten.

Dankzij de aankondiging van dit nieuwe personage, weten we dat de remake in elk geval iets nieuws naar het bronmateriaal zal brengen. Eerder was er toch enige angst dat dit niet het geval zou zijn. Favreau maakt zijn The Lion King met een script van Jeff Nathanson en met muziek van Hans Zimmer. Laatstgenoemde verzorgde ook de muziek van de oorspronkelijke film. Verder maken Elton John, Tim Rice en Beyoncé nieuwe liedjes voor de film.

Net als in de animatiefilm van 1994 zien we ook in deze film weer de Afrikaanse savanne, waar een toekomstige koning verraad en tragedie moet zien te overwinnen om zijn plek op de Pride Rock te kunnen claimen. Vanaf 19 juli in de bioscoop.

3 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Rich Art

Avatar

Volgens mij zit dat muisje ook in de originele film... Slechts enkele seconden voor ze door Scar wordt gepakt als tussendoortje. :P

aspers

Avatar

Precies. Alleen heeft ze nu dus tekst.

Master Of Films

Avatar

Is dit een bevestiging dat Jon Favreau's Lion King gewoon dezelfde versie is al de 1994 versie? Dat een spitsmuis wat zinnen brabbelt, heeft geen invloed en geen gevolgen voor het verhaal.

Zelfde geval met dat "nieuwe" betoverde boek in de B&B live-action. Totaal geen gevolgen. The Beast had b.v. kunnen ontsnappen via dat boek. Verder heeft de tovenares niet Gaston vervloekt, terwijl ze wel wist dat hij een klootzak was. Maar "having no love in his heart" gelde alleen maar voor de prins. Want Disney volgt al te trouw hun eigen sprookjes.

nieuwslaatste nieuws

meest populair