Doodsoorzaak van Marvel-stripauteur Stan Lee onthuld

Doodsoorzaak van Marvel-stripauteur Stan Lee onthuld

Hij overleed maandag 12 november op 95-jarige leeftijd.

Marvel-liefhebbers namen twee weken geleden afscheid van stripauteur Stan Lee. De Amerikaan, die al lange tijd met longontstekingen heeft geworsteld, overleed 12 november op 95-jarige leeftijd. Roddelwebsite TMZ is in het bezit gekomen van zijn overlijdensakte. Daarop staat aangegeven dat hij officieel is overleden aan hart- en ademhalingsproblemen.

Het zou in de ochtend gebeurd zijn in het Cedars-Sinai Medical Center te Los Angeles. Lee had al aan het begin van 2018 onthuld dat hij met pneumonie worstelde. Volgens de doodsverklaring is aspiratiepneumonie één van de redenen dat de beste man is overleden. Er komen dan vaste of vloeistoffen in de luchtwegen terecht. TMZ heeft verder uit de documenten gehaald dat Lee gecremeerd is en dat zijn as nu in het bezit is van dochterlief Joan.

Lee (geboren Stanley Martin Lieber) kwam 28 december 1922 ter wereld. Aan het begin van de jaren 60 creëerde hij samen met Jack Kirby en Steve Ditko vele legendarische stripboekhelden. We hebben het onder andere over karakters als Spider-Man, Iron Man, Thor, de Fantastic Four en de X-Men. Inmiddels zijn er ook een hoop, succesvolle films over hen gemaakt. Dikwijls zagen fans de stripauteur voorbijkomen in een gastrolletje. Voor zijn dood heeft Stan Lee ook een cameo gefilmd voor de vierde Avengers-film. Deze komt volgend jaar in mei uit.



NieuwsFilm

meest populair