De meest teleurstellende films van 2018

De meest teleurstellende films van 2018

Mee eens, of was er voor jou een andere film een grotere teleurstelling?

Even geleden plaatsten we een POLL met een aantal films die niet altijd even goed werden ontvangen door het publiek, ook nadat dat de zalen plat werden gelopen. Check hieronder de vijf teleurstellendste films van 2018!


#1. Jurassic World: Fallen KingdomBekijk de afbeelding
Met al drie Jurassic Park-films achter de rug was het voor Jurassic World (2015) behoorlijk lastig om nog verrassend te zijn. Dat gebeurde dan ook niet echt, maar mede door een nieuwe generatie dino-fans werd de film van regisseur Colin Trevorrow een doorslaand financieel succes. Een vervolg verscheen eerder dit jaar. Met de bejubelde regisseur Juan Antonio Bayona (The Impossible, A Monster Calls) achter de camera werd al vrij snel duidelijk dat er een soort The Lost World in de maak was; de dino's gingen het eiland af. Ook het concept van een hybride-dino werd vastgehouden met de introductie van de Indoraptor. Financieel zat het zeker goed met Fallen Kingdom, maar de ontvangst was mager en de fans van het eerste uur haakten ogenschijnlijk definitief af. In 2021 krijgen we overigens een ware dino-wereld te zien en dat zou nog best eens heel aardig kunnen uitpakken.


#2. Pacific Rim: UprisingBekijk de afbeelding
Vooraf was al duidelijk dat deze film het heel moeilijk zou kunnen krijgen na het toch al niet zo (financieel) overtuigende Pacific Rim uit 2013 van regisseur Guillermo del Toro. Hij besloot deel twee te laten schieten voor de latere Oscarwinnaar The Shape of Water. De regie van Uprising kwam in handen van Steven S. DeKnight (Netflix' Daredevil) en Legendary Pictures pompte 150 tot 176 miljoen dollar in de film die dit keer gedragen moest worden door John Boyega. Het resultaat bleek een Transformers-achtige film, waarin de charme van het eerste deel compleet weg was. De film werd zwak ontvangen, de opbrengst lijkt niet voldoende en heel veel enthousiasme vanuit het bioscooppubliek was er niet te horen.


#3. Solo: A Star Wars StoryBekijk de afbeelding
Ondanks dat toch flink wat mensen de tweede solofilm in het Star Wars-filmuniversum de film vermakelijk vonden, was er bij de Star Wars-fans ook een flinke teleurstelling. Mogelijk is de teleurstelling al ontstaan door de enorme productieproblemen en de flinke kritiek op Star Wars: The Last Jedi die een half jaar eerder verscheen. Ook is er een soort Star Wars-moeheid ontstaan. Hiermee lijkt te worden aangetoond dat het Star Wars-filmuniversum niet de kracht heeft van bijvoorbeeld de Marvel-reeks. Met de vrij snel aangekondigde toekomstplannen begon het er bijna op te lijken dat Walt Disney meer dan één film per jaar wilde gaan uitbrengen in de franchise. Solo werd uiteindelijk nog redelijk ontvangen door de critici, maar financieel was de film een flinke teleurstelling. Nieuwe Star Wars-solofilms zijn nog niet aangekondigd.


#4. A Wrinkle in TimeBekijk de afbeelding
Ook deze film van Walt Disney bleek een enorme tegenvaller. De fantasyfilm van Ava DuVernay (Selma, 2016) kostte ruimschoots 100 miljoen dollar om te maken en wist maar net aan break-even te draaien met het productiebudget. De zwakke ontvangst en magere toeloop resulteerde er zelfs in dat A Wrinkle in Time, met namen als Oprah Winfrey, Reese Witherspoon en Chris Pine, niet in vele andere landen dan de States in de bioscoop verscheen. Het is zelfs zo dat de film tot op heden niet eens op schijf is uitgekomen in Nederland. Het is een nieuwe financiële domper voor Walt Disney, al is het ook zo dat "de muis" dit wel kan hebben met bijvoorbeeld de successen van Marvel en Pixar.


#5. The PredatorBekijk de afbeelding
De keuze om The Predator, de vierde film in de reeks, te laten regisseren door Shane Black (Iron Man, The Nice Guys) was al een risico. En met flinke reshoots, waardoor de kosten opliepen tot 88 miljoen dollar, werd het ook spannend of de film zichzelf aan de bioscoopkassa's kon terugverdienen. Na een zeer matig ontvangst werd duidelijk dat er niet al teveel verwacht moest worden, al noteerde The Predator alsnog een redelijke $160,5 miljoen. Veel bezoekers waren echter teleurgesteld door het te wat fantasierijke plot rond de buitenaardse wezens en onverwachte komst van een Ultimate Predator en de Predator Dogs. Een vervolg lijkt uitgesloten; een reboot over een paar jaar iets groter.

NieuwsFilm

meest populair