Breekt 'Glass' record Clint Eastwood?

M. Night Shyamalan weer succesvol.

Met een opbrengst van $89,2 miljoen in het eerste weekend zette Clint Eastwoods American Sniper in januari 2015 een openingsrecord neer in de vaak erg rustige bioscoopmaand. Nu lijkt Glass van M. Night Shyamalan een gooi te gaan doen naar een nieuw record. De eerste voorspellingen rekenen de opvolger van Unbreakable uit 2000 en het nog vrij recente Split uit 2017 een grootse opening toe.

Volgens Variety zet Glass een Noord-Amerikaanse premièreweekend neer van zo'n $70 tot 75 miljoen. En dat is al fors meer dan de start met $30,3 miljoen van het $75 miljoen kostende Unbreakable en de aftrap met $40,0 miljoen van het $9 miljoen kostende Split. De films kwamen op respectievelijk $248,1 miljoen en $278,5 miljoen uit.

Na flink wat successen en vervolgens een de bedenkelijke titels The Last Airbender en After Earth lijkt Shyamalan weer helemaal terug. In 2015 zette hij zijn terugkeer in met de horrorthriller The Visit.

Met Bruce Willis' David Dunn, James McAvoy's Kevin Wendell / The Horde / The Beast en Samuel L. Jacksons Elijah Price / Mr. Glass staat Glass gepland om op 17 januari in de Nederlandse bioscoopzalen te verschijnen.



NieuwsFilm

meest populair