Algemeen

'Aquaman' al boven 'Wonder Woman'; miljard nabij!

DC-film hard op weg om The Dark Knight Rises in te halen.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FilmTotaal is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FilmTotaal. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Bram de Groot om 16:05 in Algemeen
Het gaat snel met de wereldwijde opbrengst van Aquaman. De DC-film is namelijk de $800 miljoen gepasseerd en heeft nu al meer opgebracht dan het franchise-deel Wonder Woman. Binnenkort wordt ook de financiële DC Extended Universe-topper Batman v Superman: Dawn of Justice voorbijgegaan en is de $1 miljard slechts een kwestie van tijd.

Volgens Box Office Mojo heeft de film van regisseur James Wan tot met dinsdag 1 januari al $822,0 miljoen opgehaald aan de wereldwijde bioscoopkassa's. Dit is meer dan de $821,8 miljoen van Wonder Woman. In de States staat Aquaman op $215,4 miljoen en dat is nog ruim onder de $412,6 miljoen die Wonder Woman daar ophaalde, maar voorlopig zit er nog flink rek in de opbrengst van de zesde DCEU-film. Ook buiten de States. Mogelijk nog voor aankomend weekend wordt Batman v Superman ingehaald. Deze kwam tot $873,6 miljoen wereldwijd.

Al met al lijkt Aquaman de financieel best presenterende DC-film te gaan worden na The Dark Knight Rises uit 2102. De trilogie-afsluiter kwam in 2012 tot $1.084,9 miljoen. Mocht deze score gepasseerd worden dan deden nog zes superheldenfilms uit het Marvel Cinematic Universe en Pixars Incredibles 2 het beter, maar is het wel de beste presterende DC-film tot op heden.

23 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

drsentertainment

Avatar

Terecht! Aquaman lijkt een mengeling van Avatar, Star Wars en Indiana Jones. Misschien niet origineel, maar wel heerlijk entertainment. En dan die muziek (keuze)...

Movieman2018

Avatar

James wan is een top regisseur. Natuurlijk kan het niet mislopen. JL was afschuwelijk. Man of steel vond ik goed. BVS was een meevaller... Heb deze nog niet gezien, ben benieuwd.

Scheerzeep

Avatar

Ik vond dit een gave film!

Master Of Films

Avatar

Netjes, was wel 1 van de betere comic verfilmingen naast A:IW en Spider-Man: Into The Spider-Verse.

SplashySleet20

Avatar

Heeft dr film zeker verdient heb me helemaal meegeleefd in de film en mat james wan kan het ook niet fout gaan. Man of steel was wel een aardige film BvS was verschikkelijk wonder woman was ook heel erg prachtig zeker het liefdes verhaal erin. Maar aquaman wint altijd nog kwa special effects en actie naar mijn mening. Justice league viel wel mee hoe erg het was naar mijn mening maar Aquaman was fantastisch de special effects vond ik mooier dan Avatar maar oké genoeg zo over die film het laatste wat ik wil zeggen is prachtig.

Robbepost

Avatar

Dan zal de strategie wel weer aangepast worden en vol worden ingezet op DCEU films.....

Artificialis

Avatar

Wat ongelofelijk jammer dat een film die brughagedis Amber Heard van werk verschaft nog zoveel geld binnenhaalt. Ik ga er financieel niet aan bijdragen in ieder geval.

eltorro

Avatar

@Robbepost: Ik denk eerder dat het voor hun een bevestiging is dat de huidige strategie werkt.

@Artificialis: Wat is dat nou weer voor een vreemde gedachtengang? Dus omdat jij een actrice een brughagedis vindt mag de film geen geld opleveren.

Maac

Avatar

Ik gun de filmmakers van Aquaman het succes en zou het leuk vinden voor DC als ze een eindelijk een stijgende lijn inzetten.
Het schijnt vrij luchtig vermaak te zijn, daar maak ik graag een gaatje voor vrij.

donniebrasco

Avatar

Vond de trailer al bedroevend!

Sergiodw

Avatar

@eltorro deze site zit vol droeftoeters.

Begin een beetje moe te worden, elk item hier gaat over CGI (hoe slecht het eruit ziet bij willekeurige films), flops (welke films er gaan floppen in 2019, 2020) Filmtotaal was er al mee bezig in september 2018, box office (als een film niet meer dat 500miljoen haalt is het al een flop).

Zorg eerst dat je goeie artikels schrijft en niet alles overneemt van Amerikaanse sites.

Zal wel bakken met shit over me heen krijgen. Maar kom op, stop met die polls over flops. Want er zijn mensen die stemmen en hebben niet eens 1 film gezien uit zo een lijstje.

Bye

Sunspot

Avatar

Nog steeds niet gezien, lees dat special effect zeker goed zijn, had ik nie tverwacht na JL, maar wat ik wel had verwacht, was een cool DC karakater, dat komt denk door Zack Snyder denk.

Aquaman was vanaf het eerste moment al cool, eindelijk een echte badass, zonder dikke bankrekening, auto's etc.

Had wel verwacht dat film het oke zou doen, denk veel meiden ook voro hem gaan, en dan die geilie Amber Heard natuurljik.

Maar had niet verwacht dat zo zou zijn als nu, dus echt benieuwd straks, ga meer krijgen dan verwacht misschien wel :)

Sunspot

Avatar

Trailers waren ook cool overigens, had wel vertrouwen.

Maar gewoon dat bad-ass voor een superheld, puur om zijn karakter eigenlijk zover.

Normaal gesproken zijn superhelden altijd nerdy, beejte 'slap'in het dagelijks leven, of je krijg Iron Man types, maar meer om het geld dat ze hebben, rijk, auto's, bedrijven, net als Lex Luthor, maar nooit zijn ze echt cool.

Superhelden lijken nooit echt cool te mogen zijn, buiten het dragen van pak en kicakass te geven aan slechteriken, daarna is het keurig terug en zo.

Denk dat het ook meespeelt, eindelijk even een echte supereheld, wel met dikke dingen in het water, maar ook gewoon bad-ass zonder.

Daarom zijn de beste 'goede' superhelden scenese ook vaak wanneer ze de 'andere kant' dreigen op te gaan, beinvloed worden door iets als Red Kryptonite.

In Superman 2 geloof ik, was Superman gewoon cool. In Smaalville is Clark Kent uber, gewoon leuk om te zien, bad-ass.

Zac Snyder had zeker wel punten, dit bedoelde hij denk ook, met Aquaman bijvroobeeld en Superman, wat oook echt cool is, maar heef thet gewoon niet goed uitgewerkt, was ook te donker, te snel, niet voor iedereen, was meer voor mannen eigenlijk, MOS en BvS sowieso.

chefry1983

Avatar

Ik heb aquaman nog steeds niet gezien. Ben wel nieuwsgierig maar helaas nog niet aan toegekomen. Trailers zagen er wel goed uit.

Artificialis

Avatar

eltorro "Wat is dat nou weer voor een vreemde gedachtengang? Dus omdat jij een actrice een brughagedis vindt mag de film geen geld opleveren."

Een beetje zelfrespecterende filmstudio gaat niet meer met deze dame in zee. (no pun intended)

Maac

Avatar

^Waarom niet? Er zijn toch genoeg acteurs en actrices die buiten hun werk in de filmindustrie onacceptabel gedrag vertonen? Volgens mij hebben Mel Gibson en Robert Downey Jr. ook nog steeds werk.

Artificialis

Avatar

^ Robert Downey Jr. is juridisch gestraft en Mel Gibson is jarenlang verbannen geweest. Ondertussen heeft Amber Heard nog geen enkele consequenties voor haar acties ondergaan.

Railgunner

Avatar

Wat voor acties zijn dat dan?

Master Of Films

Avatar

^niet bewijsbare strafrechtelijke acties. Het is nog steeds niet verboden om je hond uit te laten op de bed van je ex.

Overgens beweerd Amber Heard zelfs dat ze minder werk heeft. Wellicht dat beetje zelfrespecterende filmstudio wat werk aan Amber kan geven. Zo blijft ze, naast die heerlijke sappige stukgelopen huwelijksverhaal, nog meer in de spotlights bij Filmtotaal staan.

Maac

Avatar

@Artificialis
Duidelijk, maar de consequenties voor Mel Gibson en Robert Downey Jr. waren er omdat het duidelijk dat zij iets strafbaars hadden gedaan. Is het niet eerlijker om terughoudender te zijn tot alle feiten op tafel liggen?
Begrijp me niet verkeerd, Heard staat er niet goed op, maar de aantijgingen jegens Depp zijn ook niet echt bewonderenswaardig te noemen. Ze hebben allebei nog werk, er lijkt niet genoeg reden te zijn om een kant te kiezen.
Zou het kunnen dat Heard niet de enige is die zich misdragen heeft? Relaties halen soms het slechtste in de besten naar boven.

Sunspot

Avatar

@TheONly1

Haha, grappig mannetje.

Artificialis

Avatar

@Maac
Huwelijksruzies zijn geen publiekelijk terrein, Johnny Depp begrijpt dat, Amber Heard niet. Zij is het klassieke voorbeeld van een ex die na afloop van een stukgelopen relatie haar voormalig partner probeert zwart te maken. Zulke types doen dat normaal gesproken bij familie en vrienden, maar dit gestoorde wijf legt haar wraakbeluste frustraties bij de rest van de wereld neer. Zij heeft zich schuldig gemaakt aan smaad, laster en mogelijke psychische mishandeling. Een absoluut onmens dat onterecht de hand boven het hoofd wordt gehouden.

Sunspot

Avatar

^

Dat wel deels, ze komt er nog steeds mee in de media blijkbaar.

Vecht het verder lekkeronderling uit zou je zeggen

nieuwslaatste nieuws

meest populair