'Aquaman' al boven 'Wonder Woman'; miljard nabij!

'Aquaman' al boven 'Wonder Woman'; miljard nabij!

DC-film hard op weg om The Dark Knight Rises in te halen.

Het gaat snel met de wereldwijde opbrengst van Aquaman. De DC-film is namelijk de $800 miljoen gepasseerd en heeft nu al meer opgebracht dan het franchise-deel Wonder Woman. Binnenkort wordt ook de financiële DC Extended Universe-topper Batman v Superman: Dawn of Justice voorbijgegaan en is de $1 miljard slechts een kwestie van tijd.

Volgens Box Office Mojo heeft de film van regisseur James Wan tot met dinsdag 1 januari al $822,0 miljoen opgehaald aan de wereldwijde bioscoopkassa's. Dit is meer dan de $821,8 miljoen van Wonder Woman. In de States staat Aquaman op $215,4 miljoen en dat is nog ruim onder de $412,6 miljoen die Wonder Woman daar ophaalde, maar voorlopig zit er nog flink rek in de opbrengst van de zesde DCEU-film. Ook buiten de States. Mogelijk nog voor aankomend weekend wordt Batman v Superman ingehaald. Deze kwam tot $873,6 miljoen wereldwijd.

Al met al lijkt Aquaman de financieel best presenterende DC-film te gaan worden na The Dark Knight Rises uit 2102. De trilogie-afsluiter kwam in 2012 tot $1.084,9 miljoen. Mocht deze score gepasseerd worden dan deden nog zes superheldenfilms uit het Marvel Cinematic Universe en Pixars Incredibles 2 het beter, maar is het wel de beste presterende DC-film tot op heden.



NieuwsFilm

meest populair