Vijf filmtips als je 'Bird Box' goed vindt!

Deze films hebben veel weg van de film Netflix-topper.

Eind verleden jaar verscheen op Netflix de horrorthriller Bird Box. Of je deze nu vermakelijk vindt of niet; de film lijkt heel wat elementen uit eerdere films te gebruiken. Er zijn in ieder geval flink wat overlappingen. Hieronder vijf tips als je de film van Susanne Bier (The Night Manager) en met Sandra Bullock de moeite waard vindt.


Tip #1: A Quiet Place (2018)
FilmTotaal-recensie: 3,5 ster

In hetzelfde jaar verschenen en er zijn grote overeenkomsten. Ook nu is er een gezin, maar zij moeten juist heel stil zijn om niet gehoord te worden door de mysterieuze monsters die zich later overigens wel laten zien. De film van en met John Krasinski en met Emily Blunt en de dove actrice Millicent Simmonds laat een gezin zien dat door middel van gebarentaal weet te communiceren, en te overleven. De vader ontfermt zich over de belangrijke processor voor het cochleair implantaat van zijn dochter. Uiteraard komt het tot een confrontatie.



Tip #2: The Mist (2007)
FilmTotaal-recensie: 4 sterren

Schrijver Stephen King noemde Bird Box al een dikke aanrader en dat is niet geheel vreemd. Het zou namelijk zo een verhaal van de schrijver kunnen zijn. The Mist biedt enorme overeenkomsten met de Netflix-film als een groep mensen vast komt te zitten in een supermarkt, net als de groep in het huis (en kort de supermarkt) in Bird Box. De horrorfilm van Frank Darabont en met onder meer is een moderne klassieker in het genre.



Tip #3: The Happening (2008)
FilmTotaal-recensie: 1 ster

M. Night Shyamalan zette met deze horrorthriller met Mark Wahlberg, Zooey Deschanel en John Leguizamo zijn carrière op het spel. Sommige mensen zeggen dat de film niet begrepen wordt; vele anderen noemen de film ronduit slecht. In de bijzonder "cheesy" horrorfilm is er een onbekende kracht die mensen doet besluiten om tot zelfmoord te plegen. Ook nu is de oorzaak niet duidelijk. Een bioloog heeft het antwoord.



Tip #4: The Road (2008)
FilmTotaal-recensie: 4,5 ster

In deze film van John Hillcoat (Lawless, Triple 9) wagen een man (Viggo Mortensen) en zijn zoontje (Kodi Smit-McPhee) zich aan een tocht door een verwoest Amerikaans landschap, een beetje te vergelijken met de eenzame, gevaarlijke tocht in Bird Box. De aarde is bedekt met de as van een vergane wereld. De verbitterde man kan zich de tijd ervoor nog herinneren en het jongetje weet niet beter. Ze moeten zien te overleven en houden zich vast aan hun eigen menselijkheid, en de man aan zijn warme herinneringen. Ook met Charlize Theron.



Tip #5: Blindness (2008)
FilmTotaal-recensie: 3 sterren

In deze thriller van Fernando Meirelles (The Constant Gardener) en met namen als Julianne Moore, Mark Ruffalo en Alice Braga wordt een stad getroffen door een mysterieus virus. De inwoners raken blind. Het gebied wordt afgezet, maar er is een vrouw die nog niet getroffen is. Zij kan nog zien en daarmee rust er een behoorlijke verantwoordelijkheid op haar schouders.



NieuwsFilm

meest populair