Algemeen

'Shazam!' goedkoopste DCEU-film tot nu toe

Berichten over het kostuum klopten niet.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FilmTotaal is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FilmTotaal. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FilmTotaal

door Jim Pedd om 06:00 in Algemeen
Even leek het erop dat de kosten van Shazam! helemaal uit de hand waren gelopen. Warner Bros. en DC zouden maar liefst 1 miljoen dollar hebben gestoken in het kostuum van de superheld. Maar dat blijkt nu niet helemaal te kloppen. The Hollywood Reporter stelt dat de kosten lager waren.

Volgens het vakblad kostte de film ergens tussen de 80 en 90 miljoen dollar om te maken. Dat bericht werd gepubliceerd na het bericht over het kostuumbudget dat alleen al op 10 miljoen dollar zou liggen. Kostuumontwerper Leah Butler vertelde dat er tien kostuums voor Shazam ontwikkeld waren, die allemaal rond de 1 miljoen dollar kostten om te maken. Maar volgens The Hollywood Reporter was het totale kostuumbudget slechts 600.000 tot 700.000 dollar. Een stuk minder dus dan de tien miljoen van Butler.

Dat de film maar 80 tot 90 miljoen dollar kostte, maakt het meteen een van de goedkoopste DC-films tot nu toe. Batman v Superman: Dawn of Justice kostte 250 miljoen dollar, Suicide Squad ongeveer 175 miljoen dollar en in Justice League stak men 300 miljoen dollar.

Vanaf 4 april 2019 in de bioscoop!

0 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

nieuwslaatste nieuws

meest populair