Algemeen

Marvel op weg naar $20 miljard

Dikke kluiten voor de succesvolste filmfranchise.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FilmTotaal is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FilmTotaal. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FilmTotaal

door Bram de Groot om 09:48 in Algemeen
In 2008 debuteerde het Marvel Cinematic Universe (MCU) met de film Iron Man. Zo'n 10 jaar later is de filmreeks al jaren de financieel succesvolste filmfranchise en in 2019 wordt er een nieuwe mijlpaal bereikt: $20 miljard wereldwijde opbrengst!

Lange tijd was de James Bond-filmreeks financieel het succesvolst, maar de afgelopen jaren werd de op dit moment 24-delige franchise voorbijgegaan door de Wizarding World, de Star Wars-reeks en dus het MCU. Het Marvel-filmuniversum wist tot op heden als enige reeks de $10 miljard te passeren en staat ondertussen op maar liefst 17,5 miljard dollar wereldwijde omzet.

$20 miljard
In 2019 verschijnen in het filmuniversum Captain Marvel, Avengers: Endgame en Spider-Man: Far From Home. Alleen al Endgame zou het gat tot de 20 miljard dollar kunnen dichten. Alle opbrengst van Captain Marvel zal het voor de vierde Avengers-film alleen maar makkelijker maken. De eerste box office-voorspellingen dichten de Captain Marvel-introductiefilm alleen al in de States een kleine $500 miljoen toe.

2018 was het topjaar
Verleden jaar wist het MCU met de films Black Panther, Avengers: Infinity War en Ant-Man and the Wasp ruim 4 miljard dollar om te zetten. Een recordjaar voor Marvel Studios.

Wat denk jij; gaan alle drie de MCU-films in 2019 boven de $1 miljard uitkomen?

8 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Rafael11

Avatar

2019 word het ultieme Marveljaar lijkt me

chefry1983

Avatar

Wat een bedragen. Stort het maar op mijn rekening aub

Innocent

Avatar

Geld geld geld, alles draait om geld. Zou mij benieuwen hoe Disney en marvel reageren als een film niet de verwachtingen haald. Met de bedragen die ze nu ophalen met de films is 500 miljoen waarschijnlijk al een domper.

ZaphodBeeblebrox

Avatar

Innocent, wat had je nu gedacht? Grote filmbedrijven die films maken alleen voor het plezier van het publiek? Natuurlijk moeten die films bakken vol geld opleveren of er komen geen andere films. En als ze een formule hebben die geld oplevert moeten ze gek zijn om iets anders te proberen. De formule werkt, dus gaan ze door. Zolang mensen met plezier naar die films blijven gaan zijn ze er goed mee. Vraag is of dit na Endgame nog het geval gaat zijn nu we hier een sluitstuk van 10 jaar en 3 phases hebben. Na Endgame komt het ideale moment om Marvel-moeheid te krijgen en gaat Disney/Marvel extra zijn best moeten doen om de aandacht van het publiek vast te houden. Zien of het hen lukt. Buiten Spidey, Captain Marvel, Dr. Strange en Black Panther heb ik weinig interesse in een cosmic universe. Zien of er nog meer mensen zo denken.

Colruiter

Avatar

Goed voor Marvel dat ze nu ook de X-wereld en de Fantastic Four erbij krijgen, want dat zal het MCU een boost geven. Qua verhalen kan er geen probleem zijn, er zijn honderden comics, maar het probleem is de acteurs/actrices die de rollen spelen. Je hebt acteurs/actrices nodig die jarenlang willen blijven opdraven voor die rollen, zoals Tom Cruise voor Ethan Hunt doet, want die continuïteit is essentieel, je kan niet voortdurend rebooten als een acteur/actrice stopt met een rol.

Marvel boy

Avatar

Ja tuurlijk iedereen die Infinity war heeft gezien wil ook endgame zien Spiderman is populair en captain Marvel is de eerste vrouwelijke Marvel super held

Zembo

Avatar

@Innocent

Ja lekker leuk allemaal maar zodra je geld ergens insteekt met de intentie om meer geld te maken dan is meer geld, geld waar het om "draait". Geldt dit ook voor u? J/k

Rutherford

Avatar

Ik ben ook op weg naar 20 miljard dollar. Nog 19 999 999 000 te gaan.

nieuwslaatste nieuws

meest populair