Marvel op weg naar $20 miljard

Marvel op weg naar $20 miljard

Dikke kluiten voor de succesvolste filmfranchise.

In 2008 debuteerde het Marvel Cinematic Universe (MCU) met de film Iron Man. Zo'n 10 jaar later is de filmreeks al jaren de financieel succesvolste filmfranchise en in 2019 wordt er een nieuwe mijlpaal bereikt: $20 miljard wereldwijde opbrengst!

Lange tijd was de James Bond-filmreeks financieel het succesvolst, maar de afgelopen jaren werd de op dit moment 24-delige franchise voorbijgegaan door de Wizarding World, de Star Wars-reeks en dus het MCU. Het Marvel-filmuniversum wist tot op heden als enige reeks de $10 miljard te passeren en staat ondertussen op maar liefst 17,5 miljard dollar wereldwijde omzet.

$20 miljard
In 2019 verschijnen in het filmuniversum Captain Marvel, Avengers: Endgame en Spider-Man: Far From Home. Alleen al Endgame zou het gat tot de 20 miljard dollar kunnen dichten. Alle opbrengst van Captain Marvel zal het voor de vierde Avengers-film alleen maar makkelijker maken. De eerste box office-voorspellingen dichten de Captain Marvel-introductiefilm alleen al in de States een kleine $500 miljoen toe.

2018 was het topjaar
Verleden jaar wist het MCU met de films Black Panther, Avengers: Infinity War en Ant-Man and the Wasp ruim 4 miljard dollar om te zetten. Een recordjaar voor Marvel Studios.

Wat denk jij; gaan alle drie de MCU-films in 2019 boven de $1 miljard uitkomen?

NieuwsFilm

meest populair