Algemeen

'Spider-Man: Far From Home' eerste superheldenfilm met meerdere transgender acteurs

Sony en Marvel maken een zeer diverse superheldenfilm.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FilmTotaal is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FilmTotaal. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FilmTotaal

door Jeffrey Kouters om 10:26 in Algemeen
Deze zomer gaat Spider-Man: Far From Home waarschijnlijk filmgeschiedenis schrijven. Dit vervolg bevat namelijk net als zijn voorganger Spider-Man: Homecoming (2017) een opvallend diverse cast. Zo zijn er nu officieel twee transgender acteurs toegevoegd aan de cast. Fans reageren verdeeld op het nieuws.

Minderheden hebben het niet makkelijk in Hollywood. Zo is het behoorlijk moeilijk om als transgender aan het werk te komen in de filmwereld. Meestal worden transgender rollen gespeeld door niet-transgenders en dat zorgt soms voor behoorlijk wat ophef (denk bijvoorbeeld aan het debacle rond Scarlett Johansson). De wereld lijkt dan ook langzaam open te staan voor meer diversiteit. Toch blijft het voor de meeste Hollywoodstudio's ook een dilemma.

Op het kleine en grote scherm
In de televisieserie Supergirl verscheen er vorig jaar voor het eerst in de geschiedenis een transgender superheldin, gespeeld door Nicole Maines. Nu wordt Spider-Man: Far From Home de eerste blockbuster in het genre dat twee transgender personages zal bevatten. Vorig week maakten Sony en Marvel bekend dat Zach Barack een van Peter Parkers (Tom Holland) vrienden zal spelen in de film. Tyler Luke Cunningham is te zien als edelfigurant.

Fans reageren verdeeld
Hoewel de meeste fans de casting van deze transgender acteurs lijken toe te juichen, zijn er ook een hoop negatieve reacties verschenen. "Dit is een nachtmerrie die uitkomt", schrijft een boze fan onder een Amerikaans artikel. Anderen betichten de studio's van een 'diversiteitsagenda'. Een gematigdere fan: "Zolang deze 'triomf' geen negatieve invloed heeft op het verhaal, vind ik het best". Grote rollen zullen de twee waarschijnlijk niet hebben, maar een eerste stap is gezet.


Spider-Man: Far From Home slingert vanaf 4 juli de Nederlandse bioscoopzalen binnen. De regie is wederom in handen van Jon Watts (Cop Car, Clown).

27 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Master Of Films

Avatar

Anderen betichten de studio's van een 'diversiteitsagenda'
Speelt duidelijk een rol. Want als Sony totaal nou geen media aandacht zou gaan geven, dan pas je goed bezig. Het is niet dat Sony nog erbij roept dat Tom Holland een blanke hetreosexuele acteur is. Moet ze ook vertellen dat die jongen uit de UK komt.

GreenHornet

Avatar

Ze slaan een beetje door.

horizon

Avatar

Gewoon goed bezig.

Moviemagic

Avatar

Krijgen we straks ook klachten dat er alleen mannelijke transgenders te zien zullen zijn en er te weinig ruimte is voor de vrouwelijke?

GreenHornet

Avatar

wat als straks de Hetero vrouwen en mannen gaan protesteren.

Khalidmocro

Avatar

Krijg je straks weer het gezeik waarom het dan niet is geregisseert door een transgender regisseur, ze slaan helemaal door tegenwoordig. Begrijpen ze niet dat 9 van de 10 fans gewoon een goede mooie film willen zien ipv deze onzin allemaal.. vrouwelijke superheld film moet worden gemaakt door een vrouw, film over donkere mensen moet gemaakt worden door donkere mensen

Ninsh

Avatar

HEEL goed dat dit gebeurd. MAAR geef het geen podium.... Voeg iedereen toe aan een film/serie, elke diversiteit en ga het GEEN speciale aandacht geven. Dat valt altijd weer verkeerd brengt weer eeuwige haatdragende discussies mee. Iedereen accepteert iedereen... Maar mensen worden het wel beetje beu dat elke dag op tv deze discussies door je STROT wordt gedouwd.Kan mij ook niet voorstellen dat mensen uit deze groepen het nu zo fijn vinden als er weer een artikel over hun gaat.

horizon

Avatar

Hebben jullie het artikel wel gelezen?
Er wordt volgens mij alleen op de headline gereageerd.

ZaphodBeeblebrox

Avatar

Mij maakt het nie uit, zolang de film er niet onder lijdt zoals die ene fan zegt. Diversiteit in films heeft me nooit gestoord. Het is altijd de hele ophef errond die om van te kotsen is. 'Kijk eens hoe progressief we zijn! Een zwarte superheld! Een vrouwelijke superheld! Een homoseksuele superheld! Whoooo we zijn zo goed bezig!'. Werkelijk, who cares? Als een transgender een winkel binnenwandelt wordt er toch ook geen ceremonie gehouden met een fanfare en vuurwerk. Is gewoon het leven, nie meer, nie minder. Zolang de films leuk zijn, de verhalen meeslepend en het acteerwerk goed is mag voor mijn part elke rol gespeeld worden door een beschimmeld stuk fruit. Echt, de neiging om tegenwoordig van elke scheet een donderslag te maken is nauwelijks nog te harden.

Sk4ffa-Tys0n

Avatar

Mensen moeten niet bitchen en ergens anders op een lage niveau lopen janken.

Frietgezicht

Avatar

In Hollywood kijken ze erg naar uiterlijk en dat is op zich logisch. Een lelijk vrouwtje zal de rol van Bond girl niet krijgen.

Volgens mij speelt het gewicht en de huidskleur(kijk naar Black Panther en het gezeik rond Ghost in the Shell) nog heel erg.
Transgenders is nog een grotere stap en logisch ook want normaal is het niet.

Goku32

Avatar

Lekker belangrijk wat of wie er in een film speelt. Het gaat er om dat het een goeie film is

Maac

Avatar

Eens met Ninsh.
Door het publiciteit te geven doe je het om de verkeerde redenen. Diversiteit is goed, maar niet als diversiteit het doel op zich is.

Ang3l

Avatar

Goed bezig, maar ik snap ook volledig t commetaar:

"Zolang deze 'triomf' geen negatieve invloed heeft op het verhaal, vind ik het best".

Ik heb een teringhekel aan postitieve discriminatie (ook al behoor ik zelf tot 1 van die minderheden). Kies de beste persoon voor de rol, klaar.

adofmirosch

Avatar

Ik irriteer me mateloos aan geforceerde casting's.
Altijd de sympathieke bijrollen moeten zo nodig gespeeld worden door een donkere acteur/Aziatische acteur.
Ik bedoel het absoluut niet racistisch, maar dit voelt zo geforceerd aan.

MovieMaster2

Avatar

Ik vindt het wel goed als de film er niet onder gaat lijden ik heb liever een goeie film dan een film met alleen maar verschillende diversiteiten

Ereptile

Avatar

Wat Ninsh zegt, het is prima, maar geef het geen podium alsof het zo bijzonder is! Het zou gewoon normaal moeten zijn, toch? Maar goed, vroeger was het ook al heel baanbrekend als je een donkere acteur in je film had. De tijd dat we dat bijzonder vinden is ook allang voorbij.

tommieman

Avatar

Pfffttt vermoeiend allemaal .
Ik wilde ook basketballer worden maar ik ben 1 meter 23 , ga ik nu toch ook niet zeiken dat alleen lange mensen daar terrecht kunnen .
Positieve discriminatie is een negatief fenomeen

horizon

Avatar

Sommige begrijpen het wel. Sommigen niet.

Vanwege de laatste groep verschijnen deze nieuwsberichten.

STYD

Avatar

Ik zie positieve discriminatie niet als een negatief fenomeen. Je moet je eigenlijk afvragen hoe het kan dat zoiets bestaat. Gelijkheid is nog steed iets waar we blijkbaar in 2019 nog steeds niets van willen hebben. Ook hier lees ik alweer van geef het geen aandacht en waarom worden sympathieke bijrollen altijd gespeeld door acteurs met een tint. Zulke uitspraken slaan echt nergens op. We moeten meer denken aan dat we allemaal gewoon mens zijn. Kleur, ras, geaardheid, geloof enz zou niets moeten uitmaken.

Sunspot

Avatar

Ach, waarom ook niet, alleen komt het allemaal zo geforceerd over

Blizzard025

Avatar

Nog even en we hebben straks een spider-man in een regenboog pak...

Colruiter

Avatar

Waar gaan we naartoe. Is dit echt nieuws? Is dit omdat ze hopen op een Black-Panther-effect? Waarom worden transgenders nu zo in de spotlight gezet? Ik heb nog nooit geweten dat een film gepromoot wordt met de headline dat er veel homo's aan meegewerkt hebben. Wat een zever allemaal. Maar ik had het hier een tijdje geleden al voorspeld dat transgenders the next big thing gingen worden in Hollywood.

Maac

Avatar

horizon "Sommige begrijpen het wel. Sommigen niet."
Wat valt er precies te begrijpen? Volgens mij staat iedereen die heeft gereageerd open voor diversiteit, maar stelt de voorwaarden dat het niet behandeld moet worden als een overwinning oid en dat diversiteit niet een doel op zich moet zijn.
Uit jouw reactie “Gewoon goed bezig” lijk jij de enige te zijn die diversiteit aanmoedigt ongeacht de beweegredenen. Wat zie ik over het hoofd?

ZaphodBeeblebrox

Avatar

STYD waarom zou je het wél aandacht geven? Als er een transgender ofzo in een film meespeelt, wat boeit het dan? Goed voor die persoon maar het geeft geen meerwaarde aan de film en maakt de film ook niet slechter. Is gewoon 1 van de acteurs in een film, big whoop. Als je een transgender op straat ziet passeren ga je er toch ook niet de aandacht op vestigen? Maar in geval van een film is het oh zo’n groot nieuws en wat levert het op? Veel polarisatie en i.p.v. dat de film de nodige aandacht krijgt is het heel de toestand errond. Positieve discriminatie is nog altijd discriminatie. Politieke correctheid wil mensen die ‘anders’ zijn belonen waar racisme, homofobie, seksisme, ... ze ervoor wil afstraffen. En beide focussen zich op de verschillen i.p.v. de gelijkenissen. Gelijke behandeling is bij geeneen van de twee het geval. Toch wordt het ene aangemoedigd en het andere veroordeeld. Waar zit de logica? Dat mensen gewoon leren eens normaal te doen bij iemand die anders is, hoe moeilijk is dat nu?

tommieman

Avatar

Ik wilde reageren op STYD maar Zaphodbeeblebrox heeft t allemaal al gezegd wat ik ervan vind . Thanks haha .

Artificialis

Avatar

Wat willen Sony/Marvel/Disney hiermee bereiken? 'Kijk hoe politiek correct en trendgevoelig wij zijn! Transgenders zijn veel in het nieuws, dus stoppen we ze nu in een film! Goed van ons hè?'

Is het nu de bedoeling dat wij gaan applaudisseren? Mensen zijn jarenlang niet welkom. Maar nu het ff uitkomt staan deze hypocriete filmmakers vooraan om de morele ridder uit te hangen? Wat een sneue vertoning.

nieuwslaatste nieuws

meest populair