'Captain Marvel' op weg naar geweldige opening

'Captain Marvel' op weg naar geweldige opening

Een van de besten ooit in het MCU.

Het gaat eigenlijk altijd goed met een nieuwe film van Marvel Studios. Afgelopen jaar kon men het beste jaar tot nu toe in de boeken schrijven en 2019 zou daar mogelijk wel eens de opvolger van kunnen zijn. Of beter, die trend kunnen voortzetten. De eerste cijfers zijn binnen en voorspeld wordt dat Captain Marvel wel heel sterk gaat openen.

De eerste film in het Marvel Cinematic Universe met een vrouwelijke heldin in de hoofdrol, lijkt op weg te zijn naar een openingsweekend van 160 miljoen dollar in de Verenigde Staten. Dat is meer dan de eerder voorspelde 140 miljoen dollar waarmee de film zou debuteren. Mocht dat lukken, dan is dit de zevende beste opening van een MCU-film tot nu toe. En als we kijken naar solofilms, is Captain Marvel dan de nummer twee, vlak na Black Panther met een opening van 202 miljoen dollar.

Plot en release
Captain Marvel is het oorsprongsverhaal van Carol Danvers (Brie Larson), de sterkste held die bestaat in het MCU. Haar zagen we nog niet eerder, maar aan het eind van Avengers: Infinity War kwamen we erachter dat SHIELD-baas Nick Fury (Samuel L. Jackson) haar als een soort troefkaart achter de hand hield om Thanos (Josh Brolin) te verslaan. Maar hoe ze aan die krachten komt, leren we via deze film.

Vanaf 6 maart 2019 in de bioscoop!

NieuwsFilm

meest populair