Ook Peter Jackson gaat film over bekende popgroep maken

Ook Peter Jackson gaat film over bekende popgroep maken

Namelijk over een van de bekendste popbands ter wereld, The Beatles!

Films over muzikanten zijn klaarblijkelijk erg in; Bohemian Rapsody en A Star is Born wisten allebei hoge ogen te gooien en wisten beide de nodige Oscarnominaties in de wacht te slepen. Ook verschijnen er nog films over bekende zangers zoals Elton John (Rocketman), David Bowie (Stardust) en Celine Dion (The Power of Love).

Martin Scorsese gaat een documentaire maken over Bob Dylan. Nu is kort geleden bekend geworden dat Peter Jackson, voornamelijk bekend van de Lord of the Rings en Hobbit films, ook een documentaire gaat maken over een zeer bekende groep, namelijk The Beatles.

Paul McCartney liet een tijdje geleden al weten dat er een nieuwe Beatles-documentaire zou komen, en dat is nu dus bevestigd. Voor de film zal Jackson voornamelijk gebruik maken van de 55 uur aan ongezien beeldmateriaal en 140 uur aan audiomateriaal dat in 1969 werd opgenomen tijdens de productie van de film Let it Be. Jackson liet zich over het project uit:

''''

Een officiële verschijningsdatum is er nog niet, maar er wordt verwacht dat de documentaire in 2020 zal uitkomen, om de 50ste verjaardag van het Let it Be album te vieren.



NieuwsFilm

meest populair