Algemeen

Zack Snyder reageert op vertrek Ben Affleck als Batman

Hij is het er duidelijk niet mee eens.

door Bram de Groot om 10:21 in Algemeen
In 2013 werd duidelijk dat Ben Affleck de rol van Batman zou gaan spelen in Batman v Superman: Dawn of Justice van Zack Snyder. De film verscheen in 2016 en na zijn cameo in Suicide Squad dook Batfleck alleen nog op in Snyders Justice League uit 2017. De regisseur heeft nu gereageerd op het vroegtijdige vertrek van Affleck.

Via zijn VERO-account heeft Snyder wat poëtisch laten weten dat hij het niet eens is met het vertrek van "de beste Batman ooit" en bedankte Affleck voor zijn inzet. Eigenlijk moest Affleck ook te zien zijn in minimaal The Batman en Justice League - Part 2. Recent verscheen het gerucht dat Snyder ook een derde deel in gedachte had.

VERO: Zack says his farewell to Ben Afflecks Batman from r/DC_Cinematic

Het is nog onbekend wie de cape van Affleck overneemt. Misschien Armie Hammer? Dit is nu aan regisseur Matt Reeves die naar verluidt werkt aan misschien wel een nieuwe Batman-trilogie. The Batman staat gepland voor 25 juni 2021.

14 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Rutherford

Avatar

Ik wil niet muggenziften maar “Amazing hart” vind ik toch een gigantische blunder.

Marklar

Avatar

mag nu toch wel duidelijk zijn dat Snyder gewoon ontslagen is en om meer gedoe te voorkomen dat ze de zelfmoord van zijn dochter als rede genoemd hebben. Dat Snyder bij ongeveer alles wat DC nu doet een tweet plaatst dat hij het daar niet mee eens is zegt genoeg

23VDV23

Avatar

@Marklar: ze hebben er bij DC zelf een potje van gemaakt. Er moest op veel te korte termijn een cinematic universe uit de grond worden gestampt nadat bij Marvel zo op stoom begon te komen. BvS was ooit Man of Steel 2 en dat werd toen plotseling BvS. Prima, in brede lijnen vind ik BvS ook nog steeds een erg lekker alternatief op de happy go lucky aanpak van Marvel. Maar gedurende de ontwikkelingsperiode werd ook duidelijk dat er middels die film moest worden toegewerkt naar Justice League en dat vooral in te korte tijd. Ik heb genoten van zowel Man of Steel als BvS en had die donkerdere en serieuzere lijn graag doorgetrokken gezien, mits er genoeg tijd was. Ik geloof ook echt dat Snyder en co een interessant plan hadden, maar dat de tijd te kort was om dit echt goed op poten te zetten en ze bij DC vooral ook te snel in paniek raakten toen de reacties op BvS zo verdeeld waren. Ze hadden gewoon rustig moeten blijven. Tijdens de eerste jaren van Marvel zat er ook nog wel eens wat tussen dat minder werd ontvangen.

ThysRomani

Avatar

+1 23VDV23
-1 Marklar

B@chelor

Avatar

Misschien ligt het aan mij, maar Batfleck staat er een beetje sip bij op die foto., haha

+moi

Sunspot

Avatar

Vind het ook zo jammer, Batfleck is zo goed juist, wilde echt meer zien van hem.

Jammer alleen hoe hij is gebruikt in JL, was daar veel te optimistisch, te blij of zo.

Maar ja, zal wel zijn eigen keuze echt zijn, wel jammer, want DC verliest nu 1 van de beste dingen in het DCEU

STYD

Avatar

Blijft jammer, wat hierboven ook al is gezegd. Denk dat Snyder echt een goed plan had bedacht. Denk oprecht dat de studio er zich veel te veel mee heeft bemoeid en onmogelijke dingen is gaan vragen. Hoe hebben ze JL zo kunnen verkloten, begrijp daar nog steeds niets van. Hoe kom je er als studio ook ineens bij om Josh Whedon aan te stellen. Het had zo mooi kunnen zijn. Enige miscast van Snyder vind ik uiteindelijk the Flash. Was way over the top en de laatste scene als die rent, dat kan gewoon echt niet

Sunspot

Avatar

@Marklar

Enige fout die Snyder wat mij betreft heeft gemaakt zijn de kleuren, was gewoon te blauwachtig of zo, niet fleurig genoeg voor Superman.

En vooral ook dat hij Superman zo lang als depri in films heeft laten zien, kon geen lachje vanaf, oke, 1e film oke, heeft ook reden, maar hij had al veel eerder de echte Superman moeten zijn.

Al die mensen die kwamen in bios hadden verwacht de echte Superman te zien, maar hij was alleen maar soort van depri haha.

In JL was hij zoals in de comics, maar totaal niet geloofwaardig natuurlijk, opeens.

Cavill is gewoon goed als Superman, maar hij moet dan ook echt Superman kunnen zijn Smiley face

Sunspot

Avatar

@23vdv23

Juist bij Superman was dat duistere niet zo handig, misschien 1e film en dan einde lichter.

Superman is het licht. Zo werkt hij het beste, wat mensen ook van hem denken, verwachten.

En dan kan Batman meer donker zijn, dat contrast zou zo vet zijn juist.

Je kan met Superman gewoon niet te donker gaan vind ik zelf, iedereen kent Superman, zien gelijk een bepaald beeld voor zicht, licht, felle kleuren, optimisme, af en toe een lachje, maar zeker ook serieus.

Zo jammer, was echt blij Superman in JL te zien als in de comics, helaas was de film niet veel soeps

STYD

Avatar

Dat hele depri snap ik niet helemaal. In de comics zag je dat ook regelmatig, dat ie in het begin niet precies wist wat zijn plek op de wereld was. Het was ook een origin story. Ik heb genoten van Man of Steel. Jammer dat er nog geen vervolg is. Zou ook ontzettend dom van WB om hem weg te doen als Superman.

Jij beschrijft hem nu alsof die had moeten acteren als Shazam.

Sunspot

Avatar

^

Ja, was origin, daarom goed, maar duurde gewoon te lang allemaal. Superman was nog steeds zelfde in BvS, dat was het probleem juist vind ik.

Is juist goed, beetje donker en zo, maar had Snyder eerder gewon gebruik van moeten maken, Superman meer licht en dan weer donker met Batman.

Maar is niet zo gegaan. Overigens was het Snyder's bedoeling sowieso ook om Superman meer als in de comics te laten zien, maar hij deed er gewoon te lang over, klaar.

Hij weet zelf ook wel hoe Superman moet zijn, maar als hij daar 2 films mee wacht, tja, dan kan je verwachten dat mensen gaan denken van fuck it, dat is Superman toch niet of wel, verward.

Daarom zou ik ook willen zien dat hij JL had kunnen afmaken, maar goed, dochter overleden, dat is alle reden om te stoppen met een film, family first sowieso.

NieuwsFilm

meest populair