Marvel-baas over waarom Nick Fury niet eerder Captain Marvel piepte

Marvel-baas over waarom Nick Fury niet eerder Captain Marvel piepte

Ze had wel van pas kunnen komen in de eerdere films.

Sinds Avengers: Age of Ultron uit 2015 was Nick Fury (Samuel L. Jackson) niet meer te zien in het Marvel Cinematic Universe (MCU). In de allerlaatste slotscène van Avengers: Infinity War keerde hij terug en stuurde hij via een ouderwetse pieper / semafoon een signaal naar de heldin Captain Marvel (Brie Larson). Waarom deed hij dat niet eerder?

In The Avengers uit 2012 namen de helden het op tegen een enorm ruimteleger en in Age of Ultron dreigde een behoorlijk ontspoorde robot korte metten te maken met de Aarde. Fury piepte nooit Captain Marvel. MCU-meesterbrein Kevin Feige gaf uitleg tegenover Slashfilm:


"Nou, ik zeg hierop twee dingen. Het eerste, ze zegt [in de Captain Marvel-film] niet echt dat het voor een noodgeval is, toch? Het andere dat ik zou zeggen is: hoe weet je dat hij de pieper nooit heeft aangeraakt? Hoe weten we dat hij nooit eerder heeft gedrukt? Dat hebben we nog nooit gezien. Dat betekent niet dat hij dat nog nooit heeft gedaan."

Kortom, in het Marvel Cinematic Universe is veel mogelijk en veel te verklaren. Want ja, misschien speelt het te verwachten Captain Marvel 2 wel voor Iron Man (2008) af?

Sterke financiële start Captain Marvel!
Op dit moment draait Captain Marvel in de bioscoop. In de States trapte de film op donderdagnacht af met bijna $21 miljoen en de complete vrijdag lijkt $63,5 miljoen te scoren. Vergelijkbaar met Beauty and the Beast en die kwam in het eerste Noord-Amerikaanse weekend uit op bijna $175 miljoen. Deadline verwacht dat Captain Marvel uitkomt op zo'n $156 - 160 miljoen. In China noteerde de Marvel-film in de eerste twee dagen $44 miljoen.

Over enkele weken is de heldin alweer terug voor Avengers: Endgame.

NieuwsFilm

meest populair