Algemeen

Nare kant overname Fox door Disney wordt duidelijk

Dit zat er ook aan te komen.

door Jim Pedd om 14:59 in Algemeen
Voor de gemiddelde Marvel-fan was het vermoedelijk een klein feestje waard dat Fox en Disney sinds deze week ook echt zijn samengegaan. Marvel Studios heeft nu immers de rechten terug op de X-Men en Fantastic Four. Dat betekent dat de studio ook die personages kan toevoegen aan het continu groeiende MCU. Maar de overname kent ook een schaduwkant.

The Hollywood Reporter meldt dat volgens kenners er heel veel banen verloren zullen gaan. Analisten gaan uit van tussen de 5.000 en 10.000 ontslagen als gevolg van de samenvoeging van de twee studio's. Tijdens de transitie zullen nog heel wat mensen van Fox werkzaam blijven, maar over drie tot zes maanden zijn ze hun baan kwijt.

De schaduwkant
THR meldt dat nu alvast twee studiobazen binnen Fox zijn ontslagen. Chris Aronson, die de leiding heeft over de distributie binnen de Verenigde Staten, al te horen heeft gekregen dat hij over zestig dagen zonder werk zit. Dat geldt ook voor Andrew Cripps, die de leiding heeft over de internationale distributie van Fox-films.

Verder blijkt dat Fox 2000, waar Oscar-genomineerde films als The Devil Wears Prada en Hidden Figures alvast gesneuveld is. Disney wil wel gewoon de films afmaken die nog in de maakz ijn, namelijk The Art of Racing in the Rain en The Woman in the Window.

11 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Gigan72

Avatar

Disney maakt meer kapot dan je liefs is... vindt het een slechte zaak straks heeft dat kut Disney alles in handen.

GreenHornet

Avatar

dit krijg je als een muis achter de vos aan gaat.

Goku32

Avatar

Of dat Disney iets boeit dat mensen zonder baan komen te zitten. Dat is de dark site

Jaws

Avatar

over een jaar is iedereen het vergeten en gaan massaal naar Disney. popcorn films de komende jaren helaas.

lamoteg

Avatar

Bios ticketje zou nog eens de lucht kunnen invliegen met zon toestanden

Ereptile

Avatar

Zou een ideale wereld zijn als Disney die mensen gewoon aanneemt onder een andere functie, toch? Maar dit is inderdaad wel het jammere van de overname...

ZaphodBeeblebrox

Avatar

Dat is één van de ellendige kanten aan werken voor een groot bedrijf. Het management denkt alleen aan omzet en als het personeel ervoor moet opdraaien zal het hun een zorg wezen. Helaas is in dit geval Disney het bedrijf (een bedrijf dat een familievriendelijk imago hanteert wat de ironie des te schrijnender maakt) en dit zal voor velen een reden zijn om specifiek Disney verder te labelen als evil corporation. Maar uiteindelijk doet Disney wat alle grote bedrijven doen, en dat is uitbreiden en winst maken op de rug van anderen. Het suckt als de beesten dat zoiets kan maar het is niks unieks in de bedrijfswereld.

Decepticon

Avatar

Idd heel erg jammer dit en het is ook een verlies voor de filmwereld, want er is nu een filmstudio minder, zo simpel is het.

John Wayne

Avatar

Even heel duidelijk zijn, van alle grote filmstudio's is alleen Disney nog zelfstandig. Alle andere grote studio's, zoals Warner, Universal, Paramount, Fox en Columbia zijn al vele malen eerder overgenomen door allerlei conglomeraten die ook bij menig overname ontslagen met zich meenamen. Disney zal zeker datgene schrappen wat ze niet nodig hebben, maar ik denk dat ze met Fox zich breder op de filmmarkt kunnen positioneren.

Civilian Supreme

Avatar

Onvermijdelijk bij overname.
Haha, ze hebben het gezicht van een vriendelijke muis maar achter de schermen is het een bikkelharde allesverslinde organisatie.

Sunspot

Avatar

Klote voor die mensen natuurlijk, maar voor de kijkers ook, een studio minder, Fox maakte echt goeie films en series, eigen stijl .

Nu allemaal Disney sausje eroverheen, zelfde shit

NieuwsFilm

meest populair