Box Office-voorspellingen 'Dark Phoenix' vallen zwaar tegen; mogelijk laagste opening 'X-Men' ooit

Box Office-voorspellingen 'Dark Phoenix' vallen zwaar tegen; mogelijk laagste opening 'X-Men' ooit

Al zou de score alsnog netjes zijn.

Er lijkt maar weinig interesse te zijn voor Dark Phoenix, de hekkensluiter van Fox's X-Men-franchise. De eerste Box Office-voorspellingen stemmen namelijk redelijk somber. Zijn de fans klaar met deze versie van X-Men?

In juni verschijnt Dark Phoenix. Dit wordt de laatste film van de reeks die Fox bijna twintig jaar geleden begon. Box Office-analisten voorspellen een relatief zwak openingsweekend en verwachten een opbrengst tussen de 40 en 55 miljoen dollar in Noord-Amerika. De kans op een laagterecord is daardoor groot. Het laagste openingsweekend staat nu nog op naam van The Wolverine (2013). Die film noteerde destijds 53 miljoen dollar.

Verklaring
Kenners denken dat er verschillende factoren van invloed zijn op deze relatief magere voorspelling. Allereerst is Fox inmiddels overgenomen door Disney en gaat Marvel aan de slag met het produceren van een eigen X-Men-saga. Dit gegeven zal het enthousiasme onder fans vast hebben getemperd.

Daarnaast werden de eerdere delen maar wisselend ontvangen. De laatste grote ensemblefilm Apocalypse uit 2016 wist veel fans en critici niet te bekoren. Ook de spoilers in de trailers helpen Dark Phoenix niet. Zo denkt men dat het verklappen van de dood van een belangrijk personage geen verstandige keuze is geweest.


Het is nog te vroeg om conclusies te kunnen trekken natuurlijk, maar de eerste signalen zijn in elk geval niet heel positief. We gaan het meemaken. X-Men: Dark Phoenix verschijnt op 6 juni in de Nederlandse bioscopen!

NieuwsFilm

meest populair