Algemeen

Box Office-voorspellingen 'Dark Phoenix' vallen zwaar tegen; mogelijk laagste opening 'X-Men' ooit

Al zou de score alsnog netjes zijn.

door Jeffrey Kouters om 14:37 in Algemeen
Er lijkt maar weinig interesse te zijn voor Dark Phoenix, de hekkensluiter van Fox's X-Men-franchise. De eerste Box Office-voorspellingen stemmen namelijk redelijk somber. Zijn de fans klaar met deze versie van X-Men?

In juni verschijnt Dark Phoenix. Dit wordt de laatste film van de reeks die Fox bijna twintig jaar geleden begon. Box Office-analisten voorspellen een relatief zwak openingsweekend en verwachten een opbrengst tussen de 40 en 55 miljoen dollar in Noord-Amerika. De kans op een laagterecord is daardoor groot. Het laagste openingsweekend staat nu nog op naam van The Wolverine (2013). Die film noteerde destijds 53 miljoen dollar.

Verklaring
Kenners denken dat er verschillende factoren van invloed zijn op deze relatief magere voorspelling. Allereerst is Fox inmiddels overgenomen door Disney en gaat Marvel aan de slag met het produceren van een eigen X-Men-saga. Dit gegeven zal het enthousiasme onder fans vast hebben getemperd.

Daarnaast werden de eerdere delen maar wisselend ontvangen. De laatste grote ensemblefilm Apocalypse uit 2016 wist veel fans en critici niet te bekoren. Ook de spoilers in de trailers helpen Dark Phoenix niet. Zo denkt men dat het verklappen van de dood van een belangrijk personage geen verstandige keuze is geweest.


Het is nog te vroeg om conclusies te kunnen trekken natuurlijk, maar de eerste signalen zijn in elk geval niet heel positief. We gaan het meemaken. X-Men: Dark Phoenix verschijnt op 6 juni in de Nederlandse bioscopen!

15 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Goku32

Avatar

Nee dat was ook wel te verwachten.

Mas7

Avatar

Ik heb er gewoon geen zin in. Alhoewel ik McAvoy en Fassbender goed gecast vind & FC + DOFP geweldige films vindt, kijk ik gewoon niet uit naar Dark Phoenix. Het voelt een beetje als mosterd na de maaltijd.

Ze hebben er bij Fox gewoon een teringzooi van gemaakt qua tijdlijn. Alhoewel DOFP goed uitkwam om de boel (een soort van) te resetten, kregen we het tegenvallende Apocalypse, met in mijn ogen een Jean Grey die totaal miscast is.

Ik ben een X-Men fan sinds de jaren ‘90, maar moet gewoon toegeven dat ik op deze gewoon niet zit te wachten.

Laat Marvel de boel netjes rebooten en van de X-men een mooie saga maken waar alle topverhalen verfilmd mogen gaan worden en waar alles aan elkaar verbonden is! Ik kijk er onwijs naar uit en ben benieuwd hoe ze dit gaan doen...

Frietgezicht

Avatar

Mas7 +1, ik had precies hetzelfde kunnen zeggen.

Wat mij nog lekker kan maken is als de recensies opeens fantastisch zijn en men spreekt van de beste X-Men film enz. Maar ik verwacht een matige film.

voldemort8690

Avatar

zal wel een geweldige film worden, slechter dan The last stand kan het niet worden

SplashySleet20

Avatar

Ik kijk er wel naar uit. Maar ik kijk de saga anders dan de meeste denk ik. Ik begin met First Class dan Days of futere past en als laatste Apocalypse. Dan is het wel leuk/geinig. Anders kan je wel in de war raken namelijk.

Ang3l

Avatar

Deze voorspellingen zijn self-fullfilling prophecies.
Zijn ze goed, dneken mensen "Oeh die wil ik ook zien!" en dan gaan ze.
Zijn ze slecht, denken mensen "O dan wacht ik wel tot ik m thuis kan zien" en dan gaan ze niet.

Artificialis

Avatar

Het zal voor de toekomst van de franchise toch niet meer uitmaken, die komt toch ten einde. De kans dat de film beter wordt dan Captain Marvel beschouw ik als aanzienlijk, ik kijk er met plezier naar uit.

Decepticon

Avatar

Ik kijk er ook alsnog heel erg naar uit. Ik vind de trailers er heel goed uit zien en ik ben één van de weinige die Apocalyps wel goed vind. Ik kan van alle X-Men films genieten.

Dat ze in de trailers de dood van een personage laten zien, kan volgens mij geen kwaad. Heel veel mensen vonden haar performance in Apocalyps ondermaats, alleen maar omdat ze verplicht de film moest doen. Dus die zullen haar niet missen en niet voor haar naar de bios gaan.

Ik vind het jammer dat de Fox X-Men ten einde is, maar ze zullen denk ik eindigen met een knal.

En uiteraard kijk ik ook uit naar hoe Marvel de X-Men gaat introduceren.

Lurch

Avatar

Ik kijk er ook enorm naar uit. Ik ben al fan van de X-Men sinds de jaren 80 en ik vond Dark Phoenix het beste X-Men verhaal ooit.
Ik verwacht niet dat de film zo goed wordt als wat er in de comics van gemaakt is, maar dan nog heb ik er wel hoge verwachtingen van.

Sunspot

Avatar

Na DoFP was het niet echt super meer. Nieuw team ook helemaal niet bijzonder.

Heb het dan niet over Magneto/Xavier/Beast, maar die nieuwe Jean en zo, gewoon niet bijzonder.

Aflsuiten die hap, zou al moeten zijn met DoFP, was perfect!

Sunspot

Avatar

@Mas7

Da tinderdaad, DoFP maakte alles goed wat continuïteit betreft, je maalde er niet meer om, was zo super gedaan met 2 teams, oude en nieuw, vette film!

Had moeten stoppen daar.

Maar toch doorgaan en matige, eigenlijk ook verpestende films maken, Apocalyps, tien jaar springen bij elke film. Ze hadden gewoon moeten stoppen.

Maar ga deze film zeker wel kijken, alleen al om Fassbender, zo vet die gast, als Magneto uber.

Zal soweiso een afsluiter worden, maar eigenlijk had het niet zover moeten komen.

Zou graag zien dat Fassbender en McAvoy hercast worden, kan gewoon, denk niet dat mensen zich er echt aan gaan storen, zo vet zijn die gasten op het witte doek.

Haal Kelsey Grammar ook terug als Beast.

Helaas zal Jackman niet meer terugkeren, maar respect!

Swoopp

Avatar

Zo dat is lang dat ik hier wat gepost had.
Ik verwacht een matige film maar ook ik ben een fan vanaf de jare 80 en keek voornamelijk de cartoons toen.
Ik ga zeker kijken in de bioscoop is gewoon een must maar idd een reboot zou wel goed zijn.
Maar alles wat in het verleden was lijkt wel beter (transformers films tov de tv serie jaren 80) xmen.
Noem maar op.
Zijn wij nu verwent of kijken we te veel terug naar onze kindertijd Smiley face

Sunspot

Avatar

^

Alles was vroegah beter... Smiley face

Innocent

Avatar

Probleem is gewoon dat disney/marvel die lat zo hoog heeft gelegd dat het bijna niet mogelijk is om ook zulke goede films te produceren. Daar komt bij dat andere studio's het heel lang niet aan durfde om "onbekende" regisseurs te gebruiken voor hun films maar te vaak, te lang aan de zelfde mensen bleven hangen zoals Zach snijder bij DC. Marvel deed dat veel beter al vanaf Iron man, Jon faverau had voor deze iron man film niets groots of met veel speciale effects gedaan maar heeft bijzonder goed uitgepakt. Dat zelfde geld voor james gunn en taika waititi.

nieuwslaatste nieuws

meest populair