Algemeen

Meerdere FOX-projecten na Disney-overname gecanceld

O.a. miljoenenproject 'Mouse Guard' mag de prullenbak in

door Niels van Arkel om 18:01 in Algemeen
Ondanks de veelal positieve reacties op de overname van FOX door Disney zijn er ook films die door deze overname het veld moeten ruimen. Volgens Disney's chairman Alan Horn zullen verschillende projecten van FOX na de overname niet doorgaan.

Het meest uit het oog springende project is Mouse Guard, een filmproject gebaseerd op de comics van David Petersen. Het project kostte FOX al 170 miljoen dollar in pre-productie. De producenten (o.a. Matt Reeves) en regisseur Wes Ball zullen de film ongetwijfeld bij andere studio's proberen te slijten.

Foto onder: Een tekening uit David Petersen's comic serie Mouse GuardVeel FOX 2000 projecten naar andere studio's
Voor een heel aantal FOX 2000 projecten betekent de deal ook het einde. Het historische drama News of the World (met Tom Hanks in de hoofdrol) vind haar gevolg bij Universal, De verfilming van Angie Thomas' On the Come Up (het vervolg op The Hate U Give) wordt nu uitgegeven door Paramount.

Kingsman-sequel
Films die nog wel door Disney-FOX worden uitgegeven zijn de nieuwe Kingsman-sequel (The Great Game), de low-budget verfilming van Fear Street en de Steven Spielberg-versie van West Side Story.


De eerstvolgende FOX film in de Nederlandse bioscopen, Tolkien, is vanaf 6 juni te zien in de Nederlandse bioscopen.2 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

GreenHornet

Avatar

Wel jammer het kan zijn dat andere studios de
Projecten gaan oppakken.

nieuwslaatste nieuws

meest populair