'Avengers: Endgame' gaat alle records dubbel en dwars verbreken!

'Avengers: Endgame' gaat alle records dubbel en dwars verbreken!

Wereldwijde bioscoopzalen stromen voller dan vol.

Vooraf werd een eerste weekend in de States met een opbrengst van 300 miljoen dollar door velen te hoog gegrepen geacht. Een openingsscore van meer dan een miljard wereldwijd werd sowieso door bijna niemand in de mond genomen. Toch lijkt Avengers: Endgame na dit weekend (ver) boven het miljard te staan.

Records in de States
In de States is al een belangrijk record gesneuveld. De voorvertoningen op donderdagavond/-nacht op vrijdag leverden zo'n 60 miljoen dollar op en dat is meer dan de 57 miljoen van de voormalige recordhouder Star Wars: The Force Awakens uit 2015. Op basis van die score wordt er nu een Noord-Amerikaanse premièreweekend voorspeld van 349 miljoen dollar, met daarin een openingsdag van 157 miljoen dollar (incl. de voorvertoningen). Deze scores zouden een verbetering zijn van het dagrecord van The Force Awakens ($119,1 miljoen) en het weekendrecord van Avengers: Infinity War, met 257,7 miljoen dollar.


Records in China
De openingsdag in China noteerde 107,2 miljoen dollar en naar verwachting staat Endgame na drie dagen op 210 - 220 miljoen dollar. Infinity War heeft dat record met zo'n 190 miljoen dollar. Na het weekend wordt een tussenstand verwacht van ruim 320 miljoen dollar, zo'n 40 miljoen verwijderd van de totaalscore ($359,5 miljoen) van Avengers: Infinity War in China. De Marvel-film eindigt naar verwachting tussen de 500 en 600 miljoen dollar in alleen het Middenrijk.

Wereldwijd
In vele landen worden er vergelijkbare records neergezet. In de eerste twee dagen noteerde Endgame zo'n 305 miljoen dollar, inclusief ongeveer 160 miljoen uit China. De verwachting is nu dat de vierde Avengers-film na zondag al boven het miljard staat.



NieuwsFilm

meest populair