Analyse trailer 'Spider-Man: Far From Home': bekende bril Tony Stark & leugens Mysterio

Analyse trailer 'Spider-Man: Far From Home': bekende bril Tony Stark & leugens Mysterio

De nieuwe trailer onder een vergrootglas.

Gisteren verscheen de tweede trailer voor Spider-Man: Far From Home, het eerste soloavontuur in het Marvel Cinematic Universe na de gebeurtenissen van Avengers: Endgame. In deze analyse lichten we de gaafste en opvallendste momenten uit deze nieuwe trailer toe. In dit artikel worden mogelijke spoilers besproken!

Bekijk de afbeelding1 | De dood van Tony Stark
De trailer begint met een spoilerwaarschuwing en dat is natuurlijk niet voor niets. In deze film zal de nasleep van Endgame te zien zijn en lijkt onder meer de dood van Peter Parkers (Tom Holland) mentorfiguur Tony Stark alias Iron Man (Robert Downey Jr.) centraal te staan. Duidelijk is dat Parker het zwaar heeft met dit verlies en twijfelt of hij in de voetsporen moet treden van zijn idool. Nick Fury (Samuel L. Jackson) lijkt hem in ieder geval wel te pushen en kan zijn hulp goed gebruiken. Vervult Tony hier de rol van Uncle Ben uit de comics?

Bekijk de afbeelding2 | Crusher Hogan
Op de poster achter Happy (Jon Favreau) staat de naam van 'Joseph Hogan' (geen familie). Joseph Hogan was een krachtige worstelaar uit de comics. Iedereen die het drie minuten wist vol te houden bij hem in de ring, won een bedrag van honderd dollar (zoals hier ook op de poster staat). In de comics daagde Peter Parker hem uit toen hij net zijn krachten had ontdekt en natuurlijk won hij. Het lijkt niet aannemelijk dat we dit gevecht in Far From Home te zien gaan krijgen. Waarschijnlijk is dit gewoon een leuke easter egg!

Bekijk de afbeelding3 | Opvallend montuurtje
Peter Parker draagt in het bovenstaande shot een bekende bril. Deze bril droeg Tony Stark namelijk ook toen de Sanctum Sanctorum werd aangevallen in Infinity War (2018). Stark deed de bril af toen hij zijn pantser van nanotechnologie over zich liet uitrollen. Parker lijkt in Far From Home sowieso weer te mogen spelen met een aantal nieuwe pakken en gadgets. In de trailer doet hij de bril af en lijkt hij ergens van te schrikken. Dit shot is een leuke knipoog naar de eerdere films.

Bekijk de afbeelding4 | Multiversum
Nick Fury neemt Peter Parker in deze trailer mee voor een ontmoeting met Quentin Beck alias Mysterio (Jake Gyllenhaal). Fury lijkt samen te werken met Beck en vertelt dat hij van een andere, parallelle wereld afkomstig is. Thanos' (Josh Brolin) vingerknip blijkt een gat in onze dimensie te hebben gecreëerd. Hiermee wordt het multiversum werkelijkheid. Fans denken dat de Fantastic Four en X-Men via het multiversum zullen worden geïntroduceerd. Beck gebruikt vermoedelijk de technologie uit zijn wereld om overdonderende illusies te creëren.

Bekijk de afbeelding5 | Identiteit bekend
Hoewel Spider-Man zijn identiteit in de comics en eerdere films geheim probeerde te houden, lijkt dat een minder belangrijk punt te zijn in het Marvel Cinematic Universe. Zo weten onder meer Peter Parkers vriend Ned (Jacob Batalon) en Aunt May (Marisa Tomei) al van zijn dubbelleven als superheld. Nu blijkt dat M.J. (Zendaya) hem ook doorheeft, iets waar overigens al naar werd gehint in Homecoming (2017).

En verder...
Het valt verder op dat Quintin Beck een trouwring om zijn vinger heeft en dat Captain Marvel voor het eerst bij naam wordt genoemd. In een van de verhaallijnen uit de stripboeken beweert Beck ook afkomstig te zijn van een andere wereld. Hij doet zich in die comics voor als tovenaar, maar dat blijkt allemaal een grote act te zijn. In diezelfde serie was Beck getrouwd met een actrice die hij leerde kennen op een filmset waar hij werkte als special effects-expert.


Spider-Man: Far From Home slingert op 4 juli de Nederlandse bioscoopzalen binnen!

NieuwsFilm

meest populair