Regisseurs 'Avengers: Endgame' kregen paniekaanval door cameo Ty Simpkins; andere castleden herkenden hem niet

Regisseurs 'Avengers: Endgame' kregen paniekaanval door cameo Ty Simpkins; andere castleden herkenden hem niet

Hij is natuurlijk ook flink gegroeid sinds de laatste keer dat we hem zagen.

Marvels Avengers: Endgame zit bomvol leuke verrassingen en knipogen naar het bredere filmuniversum. Zo keerde acteur Ty Simpkins (Jurassic World, Insidious) terug als Harley Keener, het jonge hulpje van Tony Stark uit Iron Man 3 (2013). Zijn cameo zorgde alleen voor een hoop onduidelijkheid, omdat niemand hem meer herkende, zo vertellen regisseurs Anthony en Joe Russo.

Tony Stark alias Iron Man (Robert Downey Jr.) was een geliefde held. Bij zijn begrafenis in Endgame waren dan ook vele bekende gezichten uit Marvels filmuniversum aanwezig. Als de camera alle aanwezigen langsgaat, verschijnt er ook een jongeman in beeld die veel fans bij hun eerste bioscoopbezoek niet direct herkenden. Inmiddels is duidelijk dat het om Harley Keener uit Iron Man 3 gaat.

Van jochie naar tiener
Bij het testen van de film merkten de Russo's ook dat bij veel mensen het kwartje niet direct viel. "Na elke testscreening kwam er wel iemand naar ons toe om te vragen wie die jongen nou precies was", vertelt Joe in een podcast van CinemaBlend. "Echt niemand herkende hem", bevestigt Anthony. "Ty is natuurlijk flink gegroeid, dus mensen moesten even flink graven in hun geheugen", vervolgt Joe.

Niet beroemd genoeg
Hoewel Simpkins (inmiddels zeventien) al in heel wat blockbusters te zien is geweest, bleek ook niemand van de verzamelde castleden hem te herkennen. Niemand wist dan ook welke rol hij speelde. "Dat zorgde wel even voor een paniekaanvalletje bij ons", grapt Anthony.


Avengers: Endgame is nu in de bioscoop te zien!

NieuwsFilm

meest populair