Poll

POLL: Beste film van The Wachowski's - regieduo van 'The Matrix'

De creatieve scifi-geesten van Lilly & Lana Wachowski.

door Bram de Groot om 10:11 in Poll
In 1999 zetten ze de filmwereld op hun kop. Met The Matrix wisten toen nog Laurence Wachowski en Andrew Paul Wachowski een sciencefictionfilm op te leveren als geen andere. Met waanzinnige visuele effecten zetten ze een nieuwe standaard voor het genre. Nu zo'n 20 jaar later kijken we terug op al hun films, met de vraag: welke film van de Wachowski's vind jij de beste?

Het duo leverde na The Matrix een tweeluik-vervolg op, met The Matrix Reloaded (2003) en The Matrix Revolutions (2004). Deze delen werden een stuk minder goed ontvangen dan het origineel. Sindsdien regisseerden ze slechts drie films, namelijk het geflopte Speed Racer uit 2008 en de vervolgens verschenen ruimte-opera's Cloud Atlas uit 2012 en Jupiter Ascending uit 2015. Ook deze films wisten geen enorme financiële indruk achter te laten, al hebben ze zeker fans. Uiteraard moeten we de sterke misdaadthriller Bound uit 1996 niet vergeten. Met deze film debuteerde het duo.

Uiteraard zijn de Wachowski's ook bekend vanwege hun seksoperatie. Beide broers zijn ondertussen vrouwen en gaan door het leven als Lana en Lilly Wachowski. De afgelopen jaren waren ze vooral actief voor Netflix, voor de serie Sense8.

Succes met stemmen!
Geef hieronder aan welke film jij van de Wachowski's de beste vindt. Uiteraard kun je je ei kwijt op de gebruikelijke plaats!21 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Gigan72

Avatar

De eerste Matrix. Deel 2 en 3 zijn leuk maar de eerste is de beste film die ze gemaakt hebben

Daarna hebben ze slechte films gemaakt.

horizon

Avatar

Jupiter Ascending
The Matrix
Cloud Atlas

spooklift

Avatar

Overbodige poll.

The Matrix (1999)

ThEnd

Avatar

Matrix op 1, Cloud Atlas vind ik ook geweldig.

Ereptile

Avatar

Matrix overduidelijk Smiley face Van de nu 72 stemmen heeft 90% al voor de Matrix gestemd!

Movieman2018

Avatar

The matrix is gewoonweg een van de beste films allertijden (in mijn ogen). De rest is niet slecht.. Leuk om tussendoor te kijken.

Rich Art

Avatar

Ik denk dat er wat meer mensen Bound moeten gaan kijken... Waanzinnig sterke thriller!

Frietgezicht

Avatar

Bound is idd een goede film. The Matrix een compleet andere maar ook goede film. Ze hadden een sterk begin.
De films daarna zijn allemaal mwah..

John Wayne

Avatar

Natuurlijk is The Matrix hun meesterwerk. Alles wat ze erna gemaakt hebben (incl. de 2 vervolgen) kan niet in de schaduw staan van die film. Bound, de film die te weinig mensen gezien hebben, kan dat wel. Bound is een uitstekende, erotisch geladen, thriller. Ze gaven hiermee hun visitekaartje af.

Decepticon

Avatar

The Matrix, by far.

Bound is idd een goede film, maar de jeugd kent die niet omdat je die destijds moest huren bij de videotheek en vandaag de dag is die film nooit meer op tv.
Maar eens een blu-ray van kopen, want ik heb hem een paar jaar niet gezien.

Cloud Atlas vind ik een verschrikkelijke film. Speed Racer nooit gezien lijkt me niks. Jupiter Ascending vond ik ook niks aan.

The Matrix Reloaded vind ik nog wel gaaf, heeft ook die waanzinnig gave grote actiescène op de snelweg. Revolutions was een grote stap achteruit, leuk om wel eens te kijken als je de trilogie weer kijkt, maar niet om zo een keer te kijken.

Maac

Avatar

Jupiter Ascending heeft stemmen. Smaak of niet, Filmtotaal is toe aan een screeningsproces.

Civilian Supreme

Avatar

Speedracer heeft ook 2 stemmen, 1 daarvan is vast mijn kleine neefje geweest.
Dit is idd een overbodige poll, tuurlijk zullen er altijd wat stemmen gaan naar de andere films maar het is vrij duidelijk dat er hier maar 1 film boven alles uitsteekt.

Ik denk echt dat dit regisseurs zijn die je niet teveel vrijheid moet geven. Bij de eerste paar films hebben zij zich nog ingehouden om de producers en studio tevreden te houden. Dit zijn dan ook de 2 beste films.

Sunspot

Avatar

Jupiter Ascending, echt een topfilm!!!

Sunspot

Avatar

Oke, geen grappen, Matrix 2 vind ik best. Deel 1 ook top, 3 niet veel soeps.

Cloud Atlas niet gezien, rest shitfilms, vooral Jupiter Ascending, wat een boutfilm was dat, dat ze dat hebben kunnen maken, pfff.

Net als Valerian and a thousand cities of zo, wat een verrotte film, niet normaal hoe dat kan ontstaan, dat budget ook, zo zonde!

horizon

Avatar

Jupiter Ascending is het meest miskende meesterwerk in de hele filmgeschiedenis.

starbass

Avatar

Vond ze allemaal wel goed te kijken (alleen bound niet gezien), maar de eerste Matrix is gewoon een super goede classic.

kokosnoot

Avatar

De pol spreekt wel boekdelen he! De eerste Matrix is geniaal. Echt een juweeltje. Zal het ook altijd blijven.

chefry1983

Avatar

Niet zo moeilijk om te kiezen.
The matrix natuurlijk.

hQuinn

Avatar

Onbetwistbaar The Matrix uit 1999.

Popcultuurfreak

Avatar

Ik heb een zwakke spot voor Matrix Reloaded. Snap de haat niet zo. Fantastische high way chases, filosofie, het brein achter de simulatie, sleutelmakers, gevechten in klassieke europese villa's en een upgrade voor Agent Smith.
Daarbij heeft de film ook een fantastische soundtrack. Noem het maar mijn guilty pleasure, maar ik vind dat de film te veel haat heeft dan het verdient.

NieuwsFilm

meest populair