POLL: Beste film van The Wachowski's - regieduo van 'The Matrix'

POLL: Beste film van The Wachowski's - regieduo van 'The Matrix'

De creatieve scifi-geesten van Lilly & Lana Wachowski.

In 1999 zetten ze de filmwereld op hun kop. Met The Matrix wisten toen nog Laurence Wachowski en Andrew Paul Wachowski een sciencefictionfilm op te leveren als geen andere. Met waanzinnige visuele effecten zetten ze een nieuwe standaard voor het genre. Nu zo'n 20 jaar later kijken we terug op al hun films, met de vraag: welke film van de Wachowski's vind jij de beste?

Het duo leverde na The Matrix een tweeluik-vervolg op, met The Matrix Reloaded (2003) en The Matrix Revolutions (2004). Deze delen werden een stuk minder goed ontvangen dan het origineel. Sindsdien regisseerden ze slechts drie films, namelijk het geflopte Speed Racer uit 2008 en de vervolgens verschenen ruimte-opera's Cloud Atlas uit 2012 en Jupiter Ascending uit 2015. Ook deze films wisten geen enorme financiële indruk achter te laten, al hebben ze zeker fans. Uiteraard moeten we de sterke misdaadthriller Bound uit 1996 niet vergeten. Met deze film debuteerde het duo.

Uiteraard zijn de Wachowski's ook bekend vanwege hun seksoperatie. Beide broers zijn ondertussen vrouwen en gaan door het leven als Lana en Lilly Wachowski. De afgelopen jaren waren ze vooral actief voor Netflix, voor de serie Sense8.

Succes met stemmen!
Geef hieronder aan welke film jij van de Wachowski's de beste vindt. Uiteraard kun je je ei kwijt op de gebruikelijke plaats!

De poll is geëindigd, je kan niet meer stemmen.

NieuwsFilm

meest populair