Joe Russo (Avengers: Endgame) wil dolgraag 'Batman'-film regisseren

Joe Russo (Avengers: Endgame) wil dolgraag 'Batman'-film regisseren

Hij zou niet de eerste zijn die de overstap maakt.

Joe Russo en zijn broer en regiepartner Anthony zijn voorlopig wel even klaar met het Marvel Cinematic Universe, zo maakten zij eerder duidelijk in diverse interviews. Toch betekent deze afzwaai niet dat de Russo's helemaal klaar zijn met het genre. Zo zou Joe best aan de slag willen voor concurrent DC.

Joe en Anthony Russo zijn twee van de meest succesvolle regisseurs van deze generatie. De broers hebben jarenlang keihard gewerkt aan Infinity War en Endgame en hebben besloten om nu een (welverdiende) pauze te nemen. Hoewel ze de deur op een kier laten staan, zijn de Russo's voorlopig niet van plan om nogmaals in de regiestoel te kruipen voor een grote Marvel-film.

Aansluiten in de rij
Tijdens een recente Q&A bij Comicbook schotelde een fan Joe de vraag voor over welke held van DC hij ooit nog eens een film zou willen maken. Zijn antwoord is weinig verrassend. "Als kind verzamelde ik vooral de stripboeken van Batman", antwoordt hij. "Dus ik zou voor Batman gaan". Hij moet sowieso op zijn beurt wachten, aangezien filmmaker Matt Reeves (War for the Planet of the Apes) eerst aan de slag mag met zijn Batman-film.

NieuwsFilm

meest populair