Makers 'Bond 25': "Nee, het script is nog niet af en ja het bevat katten"

Makers 'Bond 25': "Nee, het script is nog niet af en ja het bevat katten"

Filmen zonder compleet script, is dat wel een goed idee?

Hoe zit het nu met het script van Bond 25? Volgens bronnen is het een zooitje. Volgens de producenten en schrijfster Phoebe Waller-Bridge valt het echter wel mee, maar is er nog werk te doen. Toch hield het hen niet tegen om al wat details over de film te delen.

Waller-Bridge bevestigt dat ze nog bezig is met het verhaal: "We hebben een script en we blijven eraan werken, ieder van ons brengt ideeën aan en we creëren samen personages". Uit de mond van producer Michael G. Wilson klinkt het zo: "We hebben er een tijdje mee geworsteld, maar in dit stadium hebben we een goed verhaal gevonden. Er zijn veel wendingen en verrassingen". Een verhaal, maar nog geen compleet script dus. Verwarrend is het wel. Ook de cast weet van niets. Naomie Harris (Miss Moneypenny) heeft haar tekst nog niet ontvangen, zegt ze. Ze wijt dit aan geheimhouding, en denkt dat iedere acteur slechts zijn eigen dialogen zal krijgen, wat niet gangbaar is bij Bond.

Katten en Swann
Wat al geen verrassing is, is dat de katten van Q (Ben Wishaw) hun opwachting zullen maken. Q vertelt Bond in Spectre dat hij twee katten bezit. Gaat 007 in deze film op huisbezoek? Regisseur Cary Fukunaga liet zich verder ontvallen dat hij Bondgirl Madeleine Swann (Léa Seydoux) met een reden liet terugkeren: "Ik wist enkel een beetje over haar door de vorige film, en ik dacht dat ik meer te vertellen had over haar". Wat Swanns rol is in de film, wou hij nog niet kwijt.

Ideeën en inbreng voor Bond 25 zijn dus niet dun gezaaid, dat maar liefst 5 verschillende scenaristen telt. Maar om die samen te brengen en 1 afgewerkt geheel af te leveren, blijkt een lastige klus. Toch gaat het filmen verder, en de opnames op Jamaica werden vorige week afgerond. Of dat handig is zonder compleet script, blijft een vraag die pas in april 2020 wordt beantwoord. Ondertussen trekt het Bond-circus verder door naar Londen, Italië en Noorwegen.

Dit bericht bekijken op Instagram

It's a wrap on Jamaica, next up...

Een bericht gedeeld door Cary Fukunaga (@cary_fukunaga) op



NieuwsFilm

meest populair