Opnames 'Bond 25' liggen stil door val Daniel Craig

Opnames 'Bond 25' liggen stil door val Daniel Craig

Er lijkt zo langzamerhand een vloek over 007 zijn jubileum te hangen...

De productie van de 25e James Bondfilm blijft de ene na de andere mokerslag incasseren. Werd er eerder nog gesproken over een rampzalig verloop van de opnames (het script is niet af, de rol van Bondgirl Ana de Armas moet nog helemaal worden uitgewerkt en dialogen worden pas last minute aan de acteurs en actrices voorgelegd), nu liggen diezelfde opnames compleet stil wegens een blessure van hoofdrolspeler Daniel Craig.

Craig (51), die altijd zoveel mogelijk stunts zelf wil uitvoeren, zou tijdens het filmen van een achtervolging in Jamaica zijn uitgegleden en onhandig ten val zijn gekomen waarna hij veel pijn had. De Engelsman is overgevlogen naar de VS en bij een specialist geweest voor röntgenfoto's. Naderhand bleek hij zijn enkel te hebben gebroken. De opnames voor aankomend weekend bij de Pinewood Studio's in London zijn geannuleerd, zodat hij tijd heeft om te herstellen.

Het is niet de eerste keer dat de acteur gewond raakt. Zo werden er al eens twee tanden uit zijn mond geslagen (Casino Royale), scheurde hij een schouderspier en verloor een vingertopje (Quantum Of Solace) en onderging een spoedoperatie aan zijn knie (Spectre).

Divagedrag
Verder doen geruchten de ronde dat Craig, die een echte perfectionist is, volledige creatieve controle over zijn 'afscheid' eist wat voor nog meer problemen op de set zou zorgen. Hij liet schrijfster Phoebe Waller-Bridge invliegen om scènes te herschrijven, eiste zijn eigen chef-kok, personal trainer en fysiotherapeut en kreeg een meningsverschil met Danny Boyle wat zorgde voor het vertrek van de oud-regisseur.

Het nog naamloze Bond 25, met als werktitel Shatterhand, van regisseur Cary Fukunaga bevat verder terugkerende rollen voor Ralph Fiennes (M), Naomie Harris (Miss Moneypenny), Ben Whishaw (Q), Jeffrey Wright (Felix Leiter), Léa Seydoux (Madeleine Swann) en Rory Kinnear (Tanner). Oscarwinnaar Rami Malek (Freddie Mercury uit Bohemian Rapsody) is gecast als de nieuwe aartsvijand van de Britse geheim agent.

NieuwsFilm

meest populair