Algemeen

Opnames 'Bond 25' liggen stil door val Daniel Craig

Er lijkt zo langzamerhand een vloek over 007 zijn jubileum te hangen...

door Arjen Rooseboom om 11:28 in Algemeen
De productie van de 25e James Bondfilm blijft de ene na de andere mokerslag incasseren. Werd er eerder nog gesproken over een rampzalig verloop van de opnames (het script is niet af, de rol van Bondgirl Ana de Armas moet nog helemaal worden uitgewerkt en dialogen worden pas last minute aan de acteurs en actrices voorgelegd), nu liggen diezelfde opnames compleet stil wegens een blessure van hoofdrolspeler Daniel Craig.

Craig (51), die altijd zoveel mogelijk stunts zelf wil uitvoeren, zou tijdens het filmen van een achtervolging in Jamaica zijn uitgegleden en onhandig ten val zijn gekomen waarna hij veel pijn had. De Engelsman is overgevlogen naar de VS en bij een specialist geweest voor röntgenfoto's. Naderhand bleek hij zijn enkel te hebben gebroken. De opnames voor aankomend weekend bij de Pinewood Studio's in London zijn geannuleerd, zodat hij tijd heeft om te herstellen.

Het is niet de eerste keer dat de acteur gewond raakt. Zo werden er al eens twee tanden uit zijn mond geslagen (Casino Royale), scheurde hij een schouderspier en verloor een vingertopje (Quantum Of Solace) en onderging een spoedoperatie aan zijn knie (Spectre).

Divagedrag
Verder doen geruchten de ronde dat Craig, die een echte perfectionist is, volledige creatieve controle over zijn 'afscheid' eist wat voor nog meer problemen op de set zou zorgen. Hij liet schrijfster Phoebe Waller-Bridge invliegen om scènes te herschrijven, eiste zijn eigen chef-kok, personal trainer en fysiotherapeut en kreeg een meningsverschil met Danny Boyle wat zorgde voor het vertrek van de oud-regisseur.

Het nog naamloze Bond 25, met als werktitel Shatterhand, van regisseur Cary Fukunaga bevat verder terugkerende rollen voor Ralph Fiennes (M), Naomie Harris (Miss Moneypenny), Ben Whishaw (Q), Jeffrey Wright (Felix Leiter), Léa Seydoux (Madeleine Swann) en Rory Kinnear (Tanner). Oscarwinnaar Rami Malek (Freddie Mercury uit Bohemian Rapsody) is gecast als de nieuwe aartsvijand van de Britse geheim agent.

4 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Rich Art

Avatar

Die hoge ogen met een chef-kok en personal trainer lijken me er bij de haren bijgesleept om de boel nog even net een tandje erger te maken....

Daarnaast, Craig wilde 007 laten sterven, geloof ik. Iets wat Boyle geen goed idee vond en daarom vertrok.

Renegade

Avatar

Vond en vind Craig nog steeds geen Bond. Het zijn aardige actie films. Heb er ook van genoten maar kan niet wennen aan zijn looks.

Spider-fan

Avatar

Dat Craig een perfectionist is, was ook duidelijk bij de première van Skyfall. Iemand sprak de naam van Javier Bardem niet helemaal goed uit, en daar gaf hij meteen commentaar op.

De blessure schijnt niet zo erg te zijn en hij kan binnen een week weer verder.
Het verhaal schijnt te gaan over Leiter die Bond in Jamaica komt op zoeken voor hulp bij het zoeken naar een ontvoerde wetenschapper, wat hen op het spoor brengt van een villain met gevaarlijke nieuwe technologie - vrij standaard Bond-scenario dus,

nieuwslaatste nieuws

meest populair