Algemeen

Herleef 'Avengers: Endgame' [deel 1]: Gave foto's Smart Hulk & VFX-beelden Thor

Een uniek kijkje achter de schermen!

door Jeffrey Kouters om 17:45 in Algemeen

Let op! Dit artikel bevat (mogelijke) spoilers!

Avengers: Endgame bevat vele visuele effecten, zoals elke film tegenwoordig. Deze effecten zorgen voor een verbluffende filmervaring. Inmiddels hebben een aantal studio's die mee hebben geholpen aan Endgame hun portfolio geüpdatet met interessante VFX-beelden en nieuwe foto's van de film.

De komende dagen zullen we een hele hoop nieuwe beelden van Endgame uitlichten in een artikelenreeks over de visuele magie die Marvels blockbuster tot leven heeft gebracht. Vandaag het eerste deel met onder meer Smart Hulk en de bliksemkrachten van Thor!

Smart Hulk
Endgame is het laatste deel van de over drie films uitgesmeerde verhaallijn van Bruce Banner alias de Hulk (Mark Ruffalo) die in Thor: Ragnarok (2017) begon. Banner en de Hulk hebben eindelijk een verbond met elkaar gesloten en zijn samengesmolten tot Professor Hulk, een hybride vorm met de beste eigenschappen van beide tegenpolen. Op de onderstaande beelden is te zien dat Ruffalo hem met behulp van motion capture tot leven heeft gebracht. "Zijn performance was van groot belang voor ons, omdat we alleen zo elke nuance in zijn gezicht konden vertalen", vertelt Max Solomon van VFX-studio Framestore.Rocket
Rocket (Bradley Cooper) verloor flink wat vrienden in Infinity War (2018), maar werkt in Endgame samen met de overgebleven Avengers om de gestoorde titaan Thanos (Josh Brolin) voor eens en voor altijd te kunnen verslaan. De makers trakteerden Rocket op een gloednieuwe outfit (eentje die duidelijk is geïnspireerd op zijn klassieke pak uit de comics), inclusief cape. "Er zitten heel veel details in zijn kostuum", benadrukt Stuart Penn van Framestore.
Quantum-avontuur
De terugkeer van Scott Lang (Paul Rudd) uit de quantumwereld brengt de Avengers op het idee om via een reis door de tijd de Infinity Stones te gaan verzamelen om de destructieve daden van Thanos ongedaan te kunnen maken. Volgens Enrik Pavdeja van Framestore was het creëren van de quantumpoort een lastige klus. "De poort is dikwijls van bovenaf gefilmd, waardoor we niet alleen de personages moesten laten krimpen, maar ook moesten laten vallen in een 3D-ruimte", vertelt hij. "Dat is heel moeilijk om te doen in 2D en vereiste veel optische effecten".
Bliksemkrachten Thor
Thor (Chris Hemsworth) ondergaat een hele metamorfose in Endgame. Op de onderstaande afbeeldingen zie je hoe de VFX-artiesten de krachtige dondergod tot leven hebben gebracht. Een filmbeeld bestaat dus uit heel veel lagen. Een arbeidsintensief en duur proces, maar het levert uiteindelijk wel een schitterend eindresultaat op!
Morgen verschijnt deel 2!


Avengers: Endgame draait nu in de bioscoop!

8 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Da Villain

Avatar

Stop alsjeblieft met deze overkill aan nietszeggende Endgame "nieuws"berichten.

Frietgezicht

Avatar

Hoe meer marvel berichten hoe beter. Niet dat de berichten zelf mij boeien maar de reacties zijn wel heerlijk.

Edit : zo scheerzeep, jij hebt je bericht flink aangepast ;)

adofmirosch

Avatar

Ik kijk al uit naar morgen!

Da Villain

Avatar

@Scheerzeep

Zijn zeker mooie effecten. Knap dat ze dat kunnen met de techniek van tegenwoordig Smiley face

Master Of Films

Avatar

Dus Hulk's wc zit achter de green screen!

Scheerzeep

Avatar

@Frietgezicht

Ssstt... :P

Movieman2018

Avatar

And so the Endgame story continues... Waar blijf de "End"?

nieuwslaatste nieuws

meest populair