Algemeen

Herleef 'Avengers: Endgame' [deel 3]: Het lot van Thanos & Nebula's marteling

Alweer het derde deel van dit unieke kijkje achter de schermen!

door Jeffrey Kouters om 15:08 in Algemeen

Let op! Dit artikel bevat (mogelijke) spoilers!

Avengers: Endgame bevat vele visuele effecten, zoals elke film tegenwoordig. Deze effecten zorgen voor een verbluffende filmervaring. Inmiddels hebben een aantal studio's die mee hebben geholpen aan Endgame hun portfolio geüpdatet met interessante VFX-beelden en nieuwe foto's van de film.

De afgelopen twee dagen hebben we al een hoop nieuwe beelden van Endgame uitgelicht. Vandaag het derde én tevens laatste deel van deze artikelenreeks over de visuele magie die Marvels blockbuster tot leven heeft gebracht. In dit deel meer over de dood van Thanos en het nieuwe Asgard.

Vader en dochter
Nebula (Karen Gillan) begon ooit als meedogenloze slechterik, maar heeft inmiddels een hele karakterontwikkeling doorgemaakt. In Endgame wordt zij geconfronteerd met haar verleden. Nebula's relatie met haar 'vader' Thanos (Josh Brolin) is slecht. De paarse titaan martelt haar vreselijk en gebruikt de oude Nebula om meer te weten te komen over de plannen van de toekomstige Nebula en haar nieuwe collega's. Nebula is uitgegroeid tot een heldin en dat kan papalief niet hebben. Hieronder een aantal indrukwekkende shots uit de film.

Naar het nieuwe Asgard
In Endgame reizen we samen met Professor Hulk (Mark Ruffalo) en Rocket (Bradley Cooper) voor het eerst af naar het nieuwe Asgard, gelegen aan de Noorse kust. Hoewel de makers uiteindelijk veel van de opnamelocatie in Schotland hebben gebruikt, heeft het team van VFX-studio Industrial Light and Magic toch flink lopen sleutelen aan deze shots. "De wegen, heuvels en gebouwen waren daar al", vertelt Russell Earl. "Toch hebben we veel gebouwen en heuvels toegevoegd, aangepast of zelfs compleet vervangen. Ook hebben we meer details en textuur toegevoegd aan de muren en schepen".
Thanos vergaat tot stof
In Endgame wordt Thanos met gelijke munt terugbetaald. De Avengers zijn erin geslaagd om zijn Infinity Gauntlet na te maken en deze te vullen met Infinity Stones uit andere, alternatieve tijdlijnen. Tijdens dé eindstrijd offert Tony Stark alias Iron Man (Robert Downey Jr.) zich op door zelf met zijn vinger te knippen. Het resultaat? Thanos vervaagt tot stof. Helaas overleeft Stark zijn heldendaad niet (er was immers maar één uitkomst voor dit conflict)...


Dit weekend verschijnt deel 4!
» Lees hier deel 1 of deel 2! «


Avengers: Endgame draait nu in de bioscoop!

4 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Frietgezicht

Avatar

Mooi einde van Thanos. In tegenstelling tot Loki en Ultron niet voor lul gezet door een pak rammel en hij zeikt en schreeuwt niet maar accepteert zijn verlies en is er rustig bij. Past wel bij het karakter. Geen nooooooooooooo ofzo voor het vervagen gelukkig

Robbepost

Avatar

Fucking lang wachten op deel 4 nu..........

MathiasVDB

Avatar

In infinity war, als de goeie verdwijnen in stof, zitten ze ergens anders, afgaand van wat Spiderman tegen iron man zegt just voor het grote gevecht.

Wie zegt dat thanos en al de rest nie gewoon ergens anders zitten?

Rich Art

Avatar

@MathiasVDB: Nee hoor, ze zijn in rook opgegaan. Hulk heeft ze weer teruggehaald door de knip met de Gauntlet te doen. Ze bevonden zich dus niet voor vijf jaar ergens anders.

nieuwslaatste nieuws

meest populair