Algemeen

Is er nog wel een toekomst voor Hulk in het Marvel Cinematic Universe?

Marvel-baas gaat in op de rol van de green goliath.

door Bram de Groot om 22:30 in Algemeen
Het Avengers-team zoals we die hebben leren kennen in The Avengers uit 2012 is niet meer. In Avengers: Endgame namen we afscheid van (minimaal) de helft het zeskoppige team. De toekomst van Mark Ruffalo's Bruce Banner / Hulk in het Marvel Cinematic Universe is voorlopig nog troebel.

Tijdens de Reddit Q&A liet Marvel-baas Kevin Feige weten hoe hij kijkt naar de toekomst van de Hulk:


"Vele jaren geleden kwam Mark naar Marvel Studios om te bespreken hoe de Hulk kon groeien en evolueren in aankomende films. Hij gaf veel coole ideeën, waarvan er een aantal leidde tot wat je zag in Thor: Ragnarok, Infinity War en Endgame, en sommige daarvan zouden nog steeds cool zijn om ooit te zien."

Smart Hulk
Aan het einde van Endgame lijkt Hulk nog niet helemaal de oude. De kans bestaat dat Professor Hulk / Smart Hulk hier een oplossing voor vindt. Wie weet wordt de slimme hulk nu een belangrijk personage op de achtergrond en duikt hij hopelijk ook op in een solo-avontuur.

Meer leuke weetjes naar aanleiding van de Reddit Q&A vind je in het uitgebreidere artikel.

23 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Rutherford

Avatar

Hulk is uitgegroeid tot een soort van gimmick. Zonde.

Frietgezicht

Avatar

Was meer een type a la Beast uit X-Men geworden. Vond de oude Hulk met de lift/trap scene het leukste.

Rafael11

Avatar

Hoop dat we nog in de toekomst Hulk vs Wolverine krijgen

Ang3l

Avatar

Heb nooit echt veel aan Hulk gevonden als personage, in geen enkele van de films (solo en ensamble). Prima als rand karakter, that's it.

Boer

Avatar

Hoeveel interviews geeft die Kevin Feige niet?

Chrischzz

Avatar

Hoewel Banner/Hulk echt wel goed was uitgevoerd in de film, blijft het jammer dat we geen groot gevecht met de Hulk hebben gezien tegen Thanos, of tegen die grote van de Blackorder.

kokosnoot

Avatar

Hulk zoals hij nu is zou solo floppen. Te saai. Waar het bij de Hulk omgaat is altijd dat hoe langer hij vecht en hoe bozer, hoe sterker hij wordt. Thanos zonder infinity gauntlet zou op den duur verliezen van de Hulk omdat de laatste steeds sterker wordt.
Alleen heeft Marvel dat belangerijkste Hulk element om zeep geholpen.
Zo vind ik Spiderman nu en Black Panther ook niet meer echt trouw aan hun comic roots. Beide zijn door hun pakken een soort mini iron man copies geworden. (Ik stel het hier wel erg zwart wit maar tis wel een beetje waar).
Probleem is dat als je alles over de top doet..op een gegeven moment verhaallijnen moeilijker gaan worden. Alles moet dan over de top niveau blijven. Holt zichzelf uit vrees ik.

Decepticon

Avatar

Ben ik met je eens Chrischzz en is toch een veel gehoorde klacht, wat je bijna overal leest en hoort.

Ik wil absoluut niet dat Professor Hulk blijft, hoe goed hij ook was uitgevoerd in Endgame.
Ik wil hem iig weer zien vechten, op gegeven moment zal de Hulk imo echt weer de bovenhand moeten krijgen over Banner.

Eén van de gave aspecten van de Hulk, is de Hulk-out van Banner in de Hulk, iets wat we na de eerste Avengers verdomme gewoon niet meer te zien kregen!
Alleen maar van Hulk terug naar Banner.

StarWars-SGPer

Avatar

Hulk zou als solo nog best leuk kunnen zijn denk ik, alleen moet er dan niet te veel nadruk liggen op zijn "kwaal"

Sunspot

Avatar

Hulk is een soort clown geworden, was eigenlijk alleen goed gedaan in AVengers 1.

Maar goed, wil hem straks sowieso eens tegen Wolverine zien!

Artificialis

Avatar

De fusie tussen Dr. Banner en de Hulk was het beste idee ooit. Hij mag van mij zo blijven. De eerdere Dr. Jekyll en Mr. Hyde dynamiek begon behoorlijk te vervelen.

kokosnoot

Avatar

Ik vind dat marvel best wel wat karakters in een moeilijke hoek heeft gezet voor de fans, voor vervolgen die echt lekker liggen.
Nieuwe Captain America, die voor mij echt niet zo voelt als de nieuwe Captain America. ik zal echt niet de enige zijn. Voelt dus minder vertrouwt en anders.
Iron man dood. Opvolger hmmm gaat er toch minder makkelijk in bij mij persoonlijk.
Spiderman door zijn super suit beetje over de top.
Prof Hulk, ja grappig maar alleen leuk als aangever met andere helden en dan nog mis ik de ouwe Hulk. Die ook grappig kan zijn.
Black widow...Tuurlijk met een multiverse kan veel maar lijkt toch alsof veel deuren door marvel zijn dicht gegooid. Niet makkelijk voor Disney! Voor jongeren maakt het niet uit die kennen de comics vaak niet eens alleen tv series.

Rutherford

Avatar

^ op Thor en evt Hulk na gaan we de rest niet meer terug zien. Mss ook Falcon als nieuwe Cap, maar dan eerder in een miniserie.

Rafael11

Avatar

@kokosnoot, ik snap je gedachte. Maar ikzelf kijk juist heel erg uit naar de toekomst van de MCU, vooral de cosmicside. De laatste paar dagen vliegen er geruchten rond over the Guardians of the Galaxy. Volgens die geruchten komt in de volgende Guardians Adam Warlock eraan en krijgen we mogelijk Adam Warlock vs Thor. Ook zouden er andere cosmische personages geintroduceerd worden in GotG 3. En CM zou Silver Surfer meebrengen. En zo zou een beetje de cosmische kant van het MCU gevormd worden. Nou zijn dit natuurlijk maar geruchten, dus je moet het met een korreltje zout nemen. Maar als er iets van waar mocht zijn, zou mij dat erg tof lijken.

Sunspot

Avatar

yep, ik ben daarom ook wel klaar met het huidig MCU, was leuk.

Kijk niet echt uit naar komende Dsney/marvel films, had mee rverwacht van Captain Marvel, Spiderman en dan waarschijnlijk bepaalde karakters in andere vorm zien, wat ik helemaal niet zie zitten.

Maar ga het uiteraard wel kijken, elke superheldenfilm zowat eigenlijk kijk ik wel.

Ik ga wachten op Xmen en FF4 vooral Smiley face Hoop dat ze Xmen beetje serieus aanpakken, FF4 maakt met niet zoveel uit, kan makleijk bij de rest gegooid worden.

Maar Xmen moet echt goed gedaan worden, het pareltje van Marvel, wat iedereen wel beseft Smiley face

Hoop dat VAillant ook iets wordt. En Sony begint weer goed, hopen dat DC ook eens goed uit de verf komt, JL bijv. Dat het hele plaatje werkt.

Baazigar

Avatar

Enige Hulk wat top was in Avenger 1


Derest was de Hulk geen donder aan.!!! Waarom praat gvd de Hulk !!


Avenger Endgame was de Hulk een PlayStation boots gemaakt ! Slechtste idee van Marvel !!


Ik denk dat Bill Bixy echt erom zou huilen als hij dit zag !


Maak gewoon een Hulk serie !


Nog steeds vindt ik de beste Hulk Lou Ferignno Hulk serie 70/80 gewoon orgineel met orgineel muziek .
Orgineel intro krijg ik kippenvel van met Bill Bixby !

Goku32

Avatar

Ik vind de oude hulk leuker meer een badass. Dan die nurdo hulk wtf. Maar hulk moet in advengers is een vette character dus hij moet er in blijven

Gigan72

Avatar

Bij Bill Bixby als Banner had je echt medelijden.. al die andere er na als Banner zijn niets ..
Bill Bixby is Bruce Banner!!!


Lou Ferignno als de Hulk was toen leuk maar nu ziet dat er ook niet uit
Maar goed de CGI Hulk in de MCU ziet er ook slecht uit.

kokosnoot

Avatar

@Rafael11 ja, naar al die films kijk ik ook uit! Silver surfer mits goed gedaan en niet te zoet of te braaf. Want oorspronkelijk is de silver surfer wat ruiger. Later maken ze hem wat zwakker en zoetsappiger. Zelden heeft Marvel de Silver surfer behalve dan in zijn begin periode echt intelligent laten vechten met vol en universeel gebruik van zijn kosmische krachten. Goede ff films of echte goede X-men films lijken mij ook geweldig, Maar zou leuk zijn als bv Tony stark maar dan later en opnieuw gecast weer terug zou komen, voor Avengers of andere films. Blijft gewoon een leuke personage en superheld.

SunChaser

Avatar

Hulk Solo kan alleen als Universal de distributeur is want dat recht hebben ze maar Disney doet dat liever zelf dus vandaar dat Planet Hulk eigenlijk Thor ragnarok heet

Goku32

Avatar

Rafael 11 daar is een anime van hulk vs wolverine, wat zou er anders zijn met mensen niet veel denk ik

Goku32

Avatar

Chrischzzz ik vind het jammer dat de hulk Thanos op het einde een beuk gaf of zoiets. Want dat had als nurdo hulk makkelijk gekunt. Na die aframmeling van Thanos in de vorige film. Dat was wel jammer vond ik

Sunspot

Avatar

@Goku32

Heel anders lijkt mij, meer verhaal, echte mensen/CGI.

Films zijn altijd anders dan comics/cartoons, hoe vet ze ook zijn.

We zijn mensen, dan ervaar je het ook totaal anders, veel realistischer

Stel je Jackman voor tegen Hulk in een film, zo badass!

nieuwslaatste nieuws

meest populair